مهندس هوشمند، مدیرعامل انجمن اماس ایران، در جریان سفر خود به استان ایلام، در جلسهای که با حضور دکتر ولیزاده قائم مقام رییس دانشگاه و معاون آموزشیی، معاون اجتماعی و کارشناسان حوزه خیرین معاونت اجتماعی، مدیر درمان دانشگاه، معاون توانبخشی سازمان بهزیستی استان، معاون امور داوطلبان جمعیت هلالاحمر استان، مدیر درمان کمیته امداد امام خمینی(ره) و نماینده امور اجتماعی و امور بانوان استانداری، در دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد، شرکت کرد.
به گزارش پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، در ابتدای این جلسه
مهندس هوشمند مدیرعامل انجمن اماس ایران تصریح کرد: پیگیریهای معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، جهت تاسیس سرای سمنهای سلامت در استان و استقرار نمایندگی سمنهای ملی در ایلام قابل تقدیر و تشکر است.
وی افزود: تاسیس انجمنهای مردمنهاد نیاز به فرهنگسازی و نهادینه شدن دارد و ممکن است مشکلاتی پیش روی این سمنها باشد.
وی در ادامه مطالبی در خصوص بیماری اماس بیان کرد و گفت: بیماری اماس یک بیماری خودایمنی است که لایه محافظ سلولهای مغز و اعصاب را از بین میبرد و علایم آن به شکلهای مختلف از جمله مشکلات بینایی، گوارشی، تعادلی، حرکتی و… بروز میکند، به همین دلیل به این بیماری، بیماری هزار چهره میگویند.
مهندس هوشمند در ادامه افزود: در کشور حدود ۷۴۵۰۰ بیمار مبتلا به اماس در مراکز انجمن اماس شامل ۵۴ مرکز استانی و شهرستانی ثبت نام کردهاند. وی خاطرنشان کرد: تنها استانی که فاقد دفتر نمایندگی انجمن اماس است استان ایلام میباشد که به لطف خدا این انجمن در ایلام هم در حال شکل گرفتن است.
وی ابراز کرد: انجمن اماس ایران در سال ۱۳۷۸ با کمک جمعی از خیرین، متخصصین مغز و اعصاب و جمعی از بیماران اماس تاسیس شد و تمام هزینههای انجمنهای اماس از طریق کمکهای مردمی تامین میشود. پس از تاسیس انجمن در استانها و شهرستانها، تا شش ماه از طرف موسسه ملی حمایت خواهند شد و لازمه تشکیل این انجمن در استانها انتخاب هیئت امنا و هیئت مدیره است.
هوشمند در ادامه گفت: خدماتی که از طرف انجمن ملی اماس به بیماران ارائه میشود بیشتر جنبه حمایتی دارد، به این معنا که امنیت روانی برای بیمار فراهم میکند. فعالیتهایی که در تهران انجام میشود علاوه بر جنبه حمایت دارویی و درمانی، فعالیتهای آموزشی، توانافزایی و اشتغال در حوزههای مختلف میباشد که این فعالیتها بایستی در شهرهای مختلف نهادینه شود.
وی ابراز داشت: حدود ۸۰ درصد داروهای اماس تولید داخل است و هزینه این ۸۰ درصد برای بیماران تقریبا صفر تلقی میشود.
دکتر ولیزاده، معاون آموزشی و جانشین رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم مدیر عامل انجمن ام اس ایران و تقدیر از تلاشهای معاون اجتماعی دانشگاه جهت انجام امور خیرخواهانه در استان، بیان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در حوزه سلامت با آن درگیر هستیم بحث اعتمادسازی است.
دکتر ولیزاده با بیان این که امیدوارم با اطلاعرسانی صحیح نگاه جامعه به این بیماری تصحیح شود، خاطرنشان کرد: با تعامل با سازمان فنی و حرفهای و برگزاری کلاسهای مختلف میتوان روح امید را در این بیماران دمید.
وی با اشاره به اهمیت حضور و فعالیت بیماران اماس در رویکردهای گوناگون جامعه افزود: ایجاد فضا و جایگاه برای آنها در بین مردم و حرکت در کنار جریانهای روزمره بهترین نوع درمان برای وضعیت روحی و جسمانی بیماران محسوب میشود .
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ضمن خوشآمدگویی به مهندس هوشمند و سایر حاضرین، ضمن ارائه گزارشی از روند شکلگیری سرای سمنهای سلامت، از حمایتهای ارزشمند رئیس دانشگاه و معاون آموزشی، در ایجاد این بستر خوب تقدیر کرد.
دکتر صادقیفر همکاریهای بینبخشی در ارتباط با خدمترسانی به بیماران خاص و صعبالعلاج را یک ضرورت خواند و از همه ادارات مرتبط و مخصوصا استانداری و فرمانداریها، به دلیل حمایت از تاسیس شعبه و نمایندگی سمنهای ملی در حوزه سلامت تقدیر کرد.
در پایان هوشمند به همراه حجتالاسلام والمسلمین هاشمی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی و مجموعه مدیران و کارکنان حوزه اجتماعی در محل سرای سمنهای سلامت استان حاضر شده و اقدام به افتتاح دفتر استانی MS کردند و با چند نفر از بیماران MS مراجعهکننده به دفتر به بحث و گفتگو پرداختند.