مبادا اشتغال به حرفه پزشکی، ما را از خانواده هایمان غافل نماید
امتیاز:
دکتر علی دل پیشه در ادامه سخنان خود به ویژگی ها و خصوصیات بارز ابن سینا پرداخت و ابراز نمود: این پزشک آنچنان از مرتبه ای والا و ارزشمند برخوردار است که در شرایط کنونی بسیاری از آثار و نوشته های وی در دانشگاهها و مراکز پزشکی دنیا و خصوصاً غرب تدریس می شود. ابن سینا در سن18 سالگی به تمام علوم دوران خودآگاهی داشت و در عرصه های مختلف علمی به بالاترین سطح ممکن رسید که نشان از تلاش و اهتمام این شخصیت بزرگ جهان اسلام و کشورمان ایران اسلامی دارد. ابن سینا یکی از افتخارات ما شیعیان است و برخود می بالیم که این طبیب توانا از شیعیان و محبان اهل بیت (ع) بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه به لزوم پرداختن به مسائل و مشکلات پزشکان اشاره کرد و تاکید نمود: باید به سمتی پیش برویم که شرایط رفاه و آسایش پزشکان و رفع دغدغه های آنان را پیش روی کار و رسالت خود قرار دهیم تا وظیفه و مسئولیت خود را در قبال آنان به انجام برسانیم.
وی لزوم تشریح جایگاه پزشک در بالاترین سطح را به دانشجویان رشته های پزشکی را ضرورتی اجتناب ناپذیر خواند و در ادامه نیز ابراز داشت: متاسفانه گاهی اوقات ما پزشکان نیز در حق علم پزشکی ظلم روا می داریم و با اینکه پزشک هستیم، اما ازآن رویگردان می شویم و به مشاغل غیرتخصصی روی می آوریم که وجود برخی از آمارها در وزارت بهداشت این امر را تائید می کند که پزشکان حرفه خود رار ها نموده و به دنبال مشاغل جدید و پر درآمدتر رفته اند.
دکتر دل پیشه آموزش علمی و عملی دانشجویان رشته های پزشکی را یکی از عوامل موفقیت آنان درآینده عنوان کرد و بیان نمود: اگر این دو مقوله در کنار یکدیگر به کار گرفته شوند، قطعاً سواد و منفعت آن به جامعه و مردم برخواهد گشت چرا که ما اجازه رشد و ترقی دانشجویان رشته پزشکی در مباحث تئوری و علمی را داده ایم.
وی مشکلات و نارسایی های کنونی در حوزه سلامت را کمبود اعتبارات برشمرد و در همین راستا اضافه کرد : متاسفانه با توجه به شرایط تحریمها و خصوصاً تحریمهای دارویی هم اکنون مشکلاتی در این زمینه برای حوزه سلامت استان به وجود آمده و بخش دیگری از این مشکلات نیز از سوی شرکت های بیمه گر بر حوزه سلامت استان تحمیل شده است که بدهی های کلان آنان به دانشگاه علوم پزشکی و عدم پرداخت به موقع آنان ، باعث شده که برخی از اهداف حوزه سلامت مطابق انتظارات پیشرفت نداشته باشند. همچنین بدهی هایی در حوزه انسانی و پرسنل نیز وجود دارد که در سایه الطاف الهی و مساعدت و یاری همکاران دلسوز و وظیفه شناس، برای جبران کاستی ها و رفع مشکلات دانشگاه گام برخواهیم داشت چرا که ما در حوزه سلامت ظرفیت و توانمندیهای عظیمی در حوزه نیروی انسانی داریم که می توان به وجود آنان هر مشکل و نارسایی را از میان برداشت.
وی به بهره گیری از ظرفیت و توان مشاورین حوزه های مختلف دانشگاه اشاره کرد و در ادامه نیز لزوم استفاده بهینه و ارزشمند از آموزش ها به صورت مداوم را از اهداف دانشگاه علوم پزشکی برای افراد واجد الشرایط برشمرد و گفت: این ظرفیت ها می تواند پزشکان و سایر کارکنان را در راستای علم اندوزی و کسب تجارت جدید کمک نماید. به عنوان مثال ما از بهترین و ارزشمندترین لابراتوار زبان انگلیسی برخورداریم که متاسفانه از این قابلیت از سوی جامعه هدف استفاده نمی گردد و باعث هدر رفت این قابلیت می شوند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام خطاب به پزشکان و متخصصان حوزه سلامت استان گفت: مبادا اشتغال به حرفه پزشکی و حرفه های جانبی آن، ما را از خانواده هایمان غافل نماید چرا که آسیبی بسیار جدی است. مشغله کاری و فکری مرتبط با حوزه کاری نباید تاثیری بر روابط بین خانواده و اعضای آن بگذارد به دلیل آنکه گاهی ملاحظه می شود به واسطه این سهل انگاری ها، بنیان خانواده ای سست و لرزان شده و مشکلاتی برای خانواده ها و فرزندان آنان پیش آمده که دیگر قابل جبران نیست.
دکتر دل پیشه در پایان سخنان خود یادآور شد: اکنون که دولت تدبیر و امید زمام امور اجرایی در کشور را به دست گرفته باید از این ظرفیت ارزشمند و نگاه و دیدگاه تدبیرانه دولت بهترین بهره را ببریم و همچنین در طی دیداری بنده با وزیر محترم بهداشت داشتم، ایشان امر نمودند که سلامی گرم و صمیمانه به محضر جامعه پزشکی و تمامی دست اندرکاران حوزه سلامت استان از طرف ایشان تقدیم نمایم که نشان از لطف و بزرگواری و همچنین نگاه واسعانه وزیر محترم بهداشت به استان و مردمان آن را دارد.