جلسه حاکمیت بالینی دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد
امتیاز:
در ابتدای این مراسم مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان میزبان جلسه ضمن خیر مقدم به حاضران در خصوص خدمات حاکمیت بالینی اظهار داشت: خدمات حاکمیت بالینی از جمله اقداماتی است که در طول تاریخ پزشکی ادامه داشته است.لذا خدمات حاکمیت بالینی به منظور ارائه خدمات بهتر و مفید تر به بیماران و برای بهبود کیفیت خدمات و ایمنی بیماران در تاریخ 3/3/90 استارت خورده و در همین راستا ستاد حاکمیت بالینی با نظارت بر کلیه فرآیندهای یاد شده تشکیل شد.
دکتر جوهری افزود: فراهم ساختن زیرساخت های لازم، برگزاری جلسات مرتبط با حوزه ستاد هر دو ماه یکبار از جمله اقداماتی است که در تداوم این جلسات انجام خواهد گرفت همچنین نظارت بر اقدامات حوزه خدمات بالینی و ارسال گزارشات مرتبط با آن به مرکز نیز در به مرحله اجرا در خواهد آمد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در ادامه اظهار نمود: اولین گام ما باید این باشد که بتوانیم آیتم های مختلف ارزشیابی در طرح حاکمیت خدمات بالینی را به حد مطلوب برسانیم و ارتقاء این آیتم ها نیز به عنوان امری مهم نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.
دکتر دل پیشه در ادامه تعامل با جامعه را از وظایف و رسالت دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: ما مسوول تولید فرهنگ سلامت در جامعه هستیم و باید با بررسی وضعیت فعلی باید ببینیم که چقدر در این زمینه کار کرده ایم.لذا ضمن تعامل همه حوزه ها با یکدیگر در جهت ارتقاء سطح خدمات حاکمیت بالینی، لازم است که از ظرفیت رسانه ها برای این امر استفاده کنیم.
دکتر روح الله همتی نیز در ادامه گفت: بحث حاکمیت بالینی باید بیشتر از گذشته مدیریت شود چرا که ارتقاء به واسطه مدیریت خوب و مناسب اتفاق خواهد افتاد همچنین همه همکاران در رده های مختلف در دانشگاه باید در جریان حاکمیت بالینی قرار گیرند.
دکتر خلیقی نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه گفت: وظایف همه دست اندرکاران و افراد در طرح حاکمیت خدمات بالینی معرفی شود و تیم ها و واحدهای مختلف ساماندهی شوند و زمان گذاری انجام کار و رسیدن به هدف در نظر گرفته شود.
دکتر کرمی سرپرست بیمارستان آیت الله طالقانی نیز ابراز داشت: بازدیدها از عرصه ها و حوزه های مختلف حاکمیت بالینی می تواند باعث ارتقاء و پیشرفت و دسترسی آسانتر به اهداف خواهد شد. همچنین مستندسازی در این راستا باعث می شود که طرح ها و برنامه ها هدفمندتر شود و وجود مشوق ها برای ارتقاء جایگاه سطح حاکمیت خدمات باالینی نیز لازم است. از دیگر عواملی که باید مد نظر قرار گیرد، ایمنی خطر در بحث حاکمیت بالینی بیشترین امتیازات را در ارزشیابی ها دارد.
مهندس کریمی مسئول فنی مرکز بهداشت استان ایلام در ادامه این جلسه بیان داشت: ارتقاء کیفیت از اهداف حاکمیت بالینی است و عدم آگاهی کافی در حد استانداردها در میان کارکنان باعث می شود که از اهداف ان دور شویم.بنابراین باید برنامه ریزی های عملیاتی در طرح حاکمیت خدمات بالینی به کار گرفته شود و اجرای حاکمیت بالینی را باید در عمل و اجرا شاهد باشیم.
دکتر قیصر کشاورز رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) شهر ایلام نیز ضمن اشاره به مشارکت مردم در حاکمیت بالینی تاکید نمود: اجرای سیستم سنتی ما را از اهداف دور خواهد ساخت و مردم باید نظاره گر فعالیت های ما باشند تا مشکلات و نقاط ضعف نمایان شوند. کمبود کمک بهیار در بیمارستان ها می تواند سطح و جایگاه حاکمیت بالینی را کاهش دهد.از عواملی که باعث رضایتمندی مردم می شود ، زیباسازی حوزه های مختلف در بیمارستان ها از جمله اورژانس آن می باشد که به گونه ای قابل ملاحظه در میزان آرامش دهی به بیماران و مراجعین نقش خواهد داشت.
دکتر مظفری از اعضاء ستاد حاکمیت بالینی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز گفت: در تمام دنیا مدل کارت امتیازی مسوولان در جهان از کارکنان آغاز به کار می کند که کارکنان را با آموزش ها آشنا می کند و آنان را مورد تشویق قرار می دهد. لذا برخی از فرآیندهای ناقص در این دوره تکمیل می شوند و شاخص های ضعیف و ناکارآمد شناسایی شده و اصلاح می شوند و در نهایت این شاخص ها به رضایت جامعه هدف ختم خواهد شد.
دکتر مروت طاهری کلانی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت:بیمارستان ها به عنوان جامعه هدف اصلی حاکمیت بالینی می باشند که لازم است که استقلال اجرایی در این حوزه داشته باشد. همچنین شاخص ها و وظایف برای حوزه های مختلف و تشریح تمام زوایای آن و ارتباط دو سویه با سایر افراد در طرح حاکمیت بالینی تعریف گردد. افرادی که استخدام بیمارستان ها می شوند، آموزش های لازم را قبل از جذب فرا گیرند تا با توانایی و قابلیت بیشتری بکار گرفته شوند. در مبحث پژوهشی اگر لازم است که اقدامات و طرح هایی انجام شود، معاونت تحقیقات آمادگی دارد در این راستا همکاری نماید و اگر در عرصه ای نیاز به اعتبارات در بحث تحقیقات و فناوری می باشد، لازم است با همفکری و هم اندیشی این عمل را به انجام برسانیم.
خانم دکتر شاهماری از دیگر اعضاء ستاد حاکمیت بالینی استان خاطر نشان کرد: تفاوت در نگرش ها و عملکردها باعث ارتقاء و کاهش سطح خدمات حاکمیت بالینی می شود. این طرح همبستگی و پیوستگی را در سیستم نظام سلامت رقم می زند، بنابراین تعامل همکاری در استان تغییر نگرش ها در حوزه حاکمیت بالینی در تمامی سطوح دانشگاه عملیاتی سازیم. همچنین حاکمیت خدمات بالینی بسیار ساده و عملیاتی است و اگر در تمام سطوح به کار گرفته شود و رشد همه جانبه ای اتفاق بیفتد، اهداف حاکمیت بالینی بدست خواهد آمد.
دکتر علیمرادی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی نیز در این راستا ابراز داشت: پرداختن به نکات و مسائل حوزه های مختلف دانشگاه باعث می شود که نقاط ضعف و قوت را بشناسیم و در جهت هدایت آنان به سوی رضایتمندی تلاش نماییم. جایگاه حاکمیت بالینی مبحثی است که باید برای پیشبرد سلامت جامعه عملیاتی شود و برای پیشبرد اهداف حاکمیت بالینی تقدیر از پرستاران و کادر درمان در جهت رضایتمندی مراجعان و بیماران لازم و ضروری است.
دکتر یعقوبیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز با بیان این که گاهی اوقات بروز مشکلاتی باعث می شود که حاکمیت بالینی را با توقف و نارسایی مواجه سازد، تاکید داشت: مدیریت و راهبری در راستای اجرای وظایف و رسالت دانشگاه نقش مهم و اساسی دارد لذا باید نقاط ضعف و قوت به درستی بیان شده و اجرای عدالت خصوصاً در حوزه پرداخت ها و حقوق تاثیرگذار در حاکمیت بالینی می باشد و باید بدانیم که اجرای صحیح و اصولی فعالیت ها نیاز فعلی ماست.
دکتر کامران بلوچی نیز بیان داشت: به منظور بهبود شرایط و وضعیت حاکمیت بالینی، ایجاد دفتر حاکمیت پرستاری در بیمارستان ها در این برهه زمانی بسیار لازم است.همچنین بکارگیری نفرات زبده و سرآمد و دارای علم و آگاهی در حاکمیت پرستاری برای پیشبرد طرح و رسیدن به اهداف نقش مهمی دارد. ریاست، معاونت و مسوول خدمات بیمارستان ها باید توجه داشته باشند طرح ارزیابی در بیمارستان ها بسیار مهم و ارزنده می باشد چرا که موفقیت طرح خدمات حاکمیت بالینی در گرو این امر می باشد.