همایش قلب سالم در استان ایلام برگزار شد
امتیاز:
در ابتدای این همایش معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن گرامیداشت این مناسبت اظهار داشت: در دنیای امروز که تکنولوژی و پیشرفت بر جامعه بشری حاکم شده بسیاری از فعالیت ها و تحرکات عمومی و بدنی انسان ها به واسطه این جریان به حداقل ممکن رسیده و یا این که از میان رخت بربسته است و رفاه و آسایش جای آن را گرفته است.
دکتر ناصری فر در ادامه افزود: این رفاه و راحت طلبی در شرایط امروز سبب ساز بسیاری از بیماری ها و نارسایی ها خصوصاً بیماری های قلبی و عروقی شده است که مشکلات فراوانی را برای جوامع بشری به وجود آورده است.
وی در ادامه یادآور شد: برگزاری این گونه همایش ها و انتقال نکات آموزشی برای آگاهی بخشی به افراد در جامعه نقش بسزا و مهم دارد که ضرورت ایجاب می کند این گونه فعالیت های و اقدامات را پیشروی رسالت و وظایف خود قرار دهیم تا اهداف حوزه سلامت را با کمک و مساعدت یکدیگر عملی سازیم.
در ادامه این همایش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز ضمن گرامی داشت این مناسبت عنوان کرد: در حال حاضر بیماری های قلبی در سراسر جهان عمده ترین عامل مرگ و میر محسوب می شود و تفاوت محسوس بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در رابطه با این بیماری وجود ندارد و باعث مرگ ومیر بسیاری از انسانها در سراسر جهان شده است که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.
دکتر علی دل پیشه در ادامه سخنان خود به اهمیت و ارزش پیشگیری از بیماری های قلبی در جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما روزانه 300 نفر به واسطه بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند که لزوم تبیین هر چه بیشتر اثار مخرب و زیانبار آن در جامعه امری ضروری و انکارناپذیر بوده و ابعاد آن بسیار مهم و حائز اهمیت است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بالا بردن آگاهی های بهداشتی در جامعه در خصوص عوامل پدید آورنده بیماری های قلبی شامل عدم ورزش و فعالیت بدنی ناکافی، تغذیه نامناسب، دخانیات و... را در به خطر انداختن سلامت قلب مهم توصیف کرد و آگاهی بخشی جامعه از طریق رسانه های سمعی و بصری و مکتوب را در این راستا ارزشمند عنوان کرد و در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بیماری های قلبی و عروقی در استان اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه زنگ خطر در استان ایلام در زمینه بیماری های قلبی و عروقی به صدا در آمده است. چرا که در سال 90 حدود هفت هزار نفر و در سال 91 آماری بالغ بر ده هزار نفر بیمار قلبی و عروقی در استان فقط به بیمارستان شهید مصطفی خمینی(ره) شهر ایلام مراجعه کرده است. تعداد 3هزار نفر افزایش یافته است و این آمار فقط مختص یک بیمارستان در استان است.
استاندار ایلام نیز به عنوان دیگر سخنران این همایش ضمن ارج نهادن به مقام والای پژوهشگران و صاحبنظران حوزه سلامت استان، خواستار مشورت و همفکری آنان در تمامی زمینه ها و عرصه ها شد و گفت: مشورت در امور و بهره گیری از نظرهای کارشناسی شده صاحبنظران، تدبیر را به دنبال خواهد داشت و می تواند در راستای ایجاد سلامت در جامعه نقش موثری داشته باشد.
عباس زاده مشگینی لزوم مدیریت توانمند و هماهنگی هر چه بیشتر بین بخشهای مختلف حوزه سلامت را از عوامل مؤثر در تحقق اهداف و انتظارات حوزه سلامت عنوان کرد و ادامه داد: مقوله سلامت یکی از اولویت های اصلی در دولت ها بوده و اهمیت آن در جامعه به گونه ایست که کوچکترین کوتاهی در آن، عواقب و نتایج ناگواری به دنبال خواهد داشت و لذا باید دغدغه های این حوزه را مرتفع سازیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه موضوعاتی همچون محرومیت و شاخصهای جمعیتی مسائلی هستند که همواره استان ایلام به واسطه وجودشان رنج می برد، خاطر نشان کرد: استان ایلام متأسفانه در مقایسه با کشور کمبودها و کاستی هایی را پیش رو دارد که باید بیش از گذشته به آنان پرداخته شود.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه برخی از مشکلات و موانع فراروی حوزه سلامت در استان ایلام هنوز پا بر جا مانده است، گفت: متاسفانه در بخش سخت افزاری که باید در کنار نیروی انسانی متخصص باشد، هنوز مشکلاتی داریم و به صورت مناسب و قابل قبول رشد و تعالی را تجربه نکرده است.
در ادامه این همایش سخنرانان دیگری نیز در خصوص اهمیت و ارزش والای سلامت در جامعه و همچنین راه های پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مطالبی را برای حاضران در این همایش بیان نمودند.