همایش استانی آموزشی توجیهی مربیان آموزش های هنگام ازدواج برنامه همکاری مشترک بین دستگاهی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با حضور معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت، اساتید کشوری، مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاهها و ارگانهای استانی و مربیان منتخب دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه در پردیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این همایش دکتر کریمیان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و خیرمقدم به مسئولان و اساتید کشوری اظهار داشت: آسیب های اجتماعی یکی از مباحثی است که همواره مقام معظم رهبری بر تلاش همه اقشار از جمله مسئولان و دست اندرکاران این حوزه برای رفع چالش ها و آثار آن در سطح جامعه تاکید نموده اند.
وی افزود: فرهنگ ایرانی اسلامی به دلیل غنای آن میتواند الگویی از زندگی همه ما قرار گیرد لذا تلاش کنیم که ابعاد و زوایای سبک زندگی اسلامی ایرانی اسلامی در جامعه تحقق یابد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش رشد آمار طلاق و کاهش آمار ازدواج جوانان،بالارفتن سن ازدواج پسران و دختران و همچنین پایین آمدن سن طلاق در کشور هستیم و نمیتوان به راحتی از کنار این مسائل مهم و حیاتی در جامعه بگذریم.
وی با بیان اینکه قطعاً همه ما حق داریم با توجه به افزایش ابعاد و آثار آسیبهای اجتماعی نگران خانواده و فرزندان و آینده آنان باشیم، تصریح نمود: آموزش و انتقال مباحث دینی فرهنگی و اجتماعی به بطن جامعه خصوصاً جوانان و زوجین در جهت کاهش آثار و تبعات آسیبهای اجتماعی در کشور وظیفه و رسالتی همگانی است.
در ادامه این همایش معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و تقدیر از بانیان و برگزار کنندگان این همایش اظهار کرد: مسئله ازدواج یکی از مهم ترین و ارزشمندترین مباحث در دین اسلام است که همواره مورد تاکید معصومین و شخصیت های برجسته دینی قرار گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی صالحی ادامه داد: در دنیای امروزی که پیشرفت و مدرنیته گرایی بر جامعه حکمفرما شده، نیاز است مردم نیز متناسب با این شرایط از سواد و دانش سبک زندگی سالم برخوردار باشند.
وی افزود: مقوله آموزش با توجه به شرایط امروز جامعه و گسترش سطح آسیبهای اجتماعی، بیش از گذشته خودنمایی می کند و همین امر باعث شده که نیاز به انتقال مفاهیم و دانش سبک زندگی سالم به جامعه خصوصاً جوانان و زوجین احساس گردد.
وی با بیان اینکه در نظام آموزشی ما جز مباحث دینی و مذهبی؛ وجود دروس عمومی دیگر در حوزه آموزش پررنگ به نظر نمیرسد، خاطرنشان کرد: برگزاری این گونه همایشهای استانی در حوزه آموزش و توجیه مربیان آموزشی در حین ازدواج در جهت انتقال آموزشها به دست اندرکاران و جامعه هدف و شناسایی نقاط ضعف و برنامهریزی در راستای رفع چالشهای ازدواج جوانان و زندگی مشترک زوجین و تداوم این زندگی مشترک است.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح نمود: مسئله آسیب های اجتماعی یکی از مسائل مورد توجه رهبر معظم انقلاب است و در جلسات متعددی که در حضور ایشان برگزار شده، همواره بر تلاش و اهتمام مسئولان و دست اندرکاران این حوزه تاکید نموده اند و مسیر راه را با این تاکیدات به خوبی مشخص فرمودهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت و جایگاه رسانه در جامعه اشاره نمود و گفت: خانوادهها امروز باید برای پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی به سواد رسانهای مجهز باشند چرا که بخش عمدهای از احساس ناامیدی و افسردگی جامعه ناشی از عدم استفاده از ظرفیتها و داشتههای خانواده است.
در ادامه این همایش نیز حجت الاسلام والمسلمین امیری معاون فرهنگی اداره کل دادگستری استان ایلام ضمن تقدیر از بانیان این همایش با اشاره به آیات، احادیث و روایاتی در رابطه با اهمیت ازدواج در دین مبین اسلام و مذهب تشیع گفت: نقش خانواده و جایگاه آن در تربیت نسل ها و سلامت جامعه به لحاظ روحی روانی بسیار اهمیت دارد.
وی ازدواج را موجب سلامت نفس و کرامت انسانی در خانواده و جامعه دانست و گفت: نه تنها انسان بلکه تمام موجودات و خلایق به صورت زوج آفریده شده اند و این امر نشانگر این است که ازدواج اصلیترین و مهمترین نیاز بشری به حساب میآید. بنابراین زوجین پیش از ازدواج و در حین ازدواج باید آموزش های لازم برای داشتن یک زندگی سالم و فرا گیرند.
همچنین در بخش دیگری از این همایش اعظم دختر رحیمی کارشناس اداره سلامت باروری وزارت بهداشت نیز ابراز نمود: دغدغههای خانوادهها برای آینده فرزندان خود، مسئله ای است که نیاز به فراگیری آموزش ها در بین زوجین جوان را مشهود نموده است.
وی افزود: برگزاری کلاسهای آموزشی حین ازدواج زوجین علاوه بر داشتن بار علمی و آموزشی؛ موجب رضایتمندی و استقبال آنان قرار گرفته و بر همین اساس افزایش ساعات این مباحث آموزشی در حین ازدواج برای زوجین از برنامههای وزارت بهداشت است.
گفتنی است که در ادامه این همایش یکروزه کارگاه تخصصی حقوق توسط دکتر مهدی جوهری معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان البرز با موضوع حقوق زوجین در خانواده؛ کارگاه تخصصی سلامت باروری و جنسی توسط اعظمدخت رحیمی کارشناس ارشد ملی برنامه آموزشهای هنگام ازدواج برنامه همکاری مشترک بین دستگاهها با هدف آشنایی حاضران با فرآیند برنامه؛ کارگاه تخصصی روانشناسی توسط دکتر مهرداد دشتی از اساتید کشوری با موضوع غنیسازی اندوههای عاطفی مرزبندی رابطه با خانواده ها و مهارت کنترل خشم و کارگاه تخصصی اخلاق و احکام توسط حجت الاسلام و المسلمین هاشمی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام با موضوع بایدها و نبایدهای تدریس آموزش حین عقد برگزار شد.
لازم به ذکر است که این همایش در دو موضوع کارگاههای عمومی و تخصصی و در نوبتهای صبح و عصر در سالن اجتماعات ابن سینا پردیس بانگنجاب دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
لازم به ذکر است که از سال ۷۲ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برنامه آموزش هنگام ازدواج را با هدف بهبود تحکیم خانواده در سراسر کشور ارائه مینماید تا زوجین با مفاهیم کاربردی آموزش ازدواج و سلامت باروری و جنسی آشنا شوند.
همچنین در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص اهتمام جدی همه دستگاههای اجرایی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی با هدف تحکیم بنیان خانواده و بهبود کیفیت و گسترش خدمات آموزشی و آزمایشگاهی هنگام ازدواج برنامههای آموزشی حین و پس از ازدواج از ۲ ساعت به ۶ ساعت ارتقا یافته است.
تداوم این خدمات پس از ازدواج برای پیشگیری و کاهش طلاق و افزایش رضایتمندی از زندگی زناشویی که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز میباشد، در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است و بر این اساس همایش استانی توجیهی مربیان آموزشهای حین ازدواج برنامه مشترک بین دستگاهی با حضور مدیران و کارشناسان وزارت بهداشت، اساتید کشوری و مربیان منتخب دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، بهزیستی، سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه علمیه در دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شده است.