گردهمایی مردمی در کارگاه پیشگیری از بیماری های قلبی در مسجد امیرالمومنین (ع) شهر ایلام
امتیاز:
در ابتدای این گردهمایی معاون مرکز بهداشت شهرستان ایلام ضمن خوش آمد گویی به حاضران، به لزوم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه در مقابله با بروز بیماری های قلبی عروقی اظهار داشت: يکی از راههای پيشگيری از ابتلا به بيماریهای قلبی عروقی، اصلاح سبک زندگی غير سالم است و آموزش به افراد و افزايش آگاهی آنان در دستيابی به اين هدف نقش مهمی داشته و تدارک برنامههای آموزشی مؤثر در اين مسير نيازمند شناخت ميزان آگاهی و چگونگی عملکرد فعلی افراد است.
زینب جعفریان به توصیه هایی در خصوص سلامت قلب اشاره کرد و افزود: قلب عضلهای است که برای حفظ کاراییاش در تلمبه کردن خون با هر ضربان به ورزش منظم نیاز دارد. فعالیت هوازی بهترین ورزش برای قلب است. این فعالیتها شامل پیاده روی تند، دویدن نرم، شنا، دوچرخه سواری و… است یا هر فعالیتی که قلب و ریهها و عضلات را برای مدتی به کار گیرد. همچنین روغنهای جامد سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و ترانس هستند که نقش مستقیمی در افزایش بیماریهای قلبی و عروقی دارند. بررسیها نشان داده با کاهش یک درصدی مصرف روغن جامد، بیماریهای قلبی و عروقی تا 2 درصد کاهش مییابد.
در ادامه نیز کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان ایلام در خصوص مصرف نان در خانواده ها گفت: نان همواره در نزد ايرانيان از جايگاه خاصي برخوردار بوده و غذاي اصلي مردم کشورمان را تشکيل ميدهد. بخش قابل توجهي از پروتئين و انرژي مورد نياز مردم، از نان تامين ميگردد که بيشک تهيه، توليد وعرضه نان سالم و بهداشتي در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود.
یزدان بخش پور نصرت ادامه داد: نانهايي که از آرد سبوسدار تهيه ميشوند و با خمير مايه و بدون استفاده از جوش شيرين عملآوري مي گردند و با حرارتي ملايم، يکنواخت و شعله غيرمستقيم مي پزند، سالمترين نانها هستند.
وی در ادامه به ویژگیهای نان خوب اشاره نمود و افزود: یک نان خوب ظاهری مناسب داشته ، کاملا پخته و برشته و سطح آن سوخته نبوده و دارای طعم و مزه خوشایند و بوی مطبوع ناشی از تخمیر است و طعم و مزه فلزی ناشی از مصرف جوش شیرین را ندارد. همچنین یک نان خوب باید بافتی مناسب ، نرم ، و یکنواخت ناشی از خمیر عمل آوری شده یا خمیر مایه داشته باشد و قابلیت برش پذیری آن مطلوب باشد.