سالمندان چه می گویند و از ما چه می خواهند؟
امتیاز:
کلثوم مومنی در ادامه گفت:یکی از مشکلات عدیده در سنین بالای 60 سالگی افسردگی و انزوا است که ورزش می تواند به عنوان دارویی کارساز، در درمان افسردگی موثر باشد.
وی با اشاره به این که کمبود اشتها، بی خوابی، احساس درماندگی و عدم لذت، هجوم افکار و... از علایم افسردگی است، خاطر نشان کرد: با توجه به شیوع زیاد این اختلال در سطح جامعه، پرداختن به درمان افسردگی مقوله ای مهم و حتی سرنوشت ساز به نظر می رسد و یکی از روش های موثر مقابله با این بیماری، فعالیت های ورزشی است. کارشناس برنامه سالمندان مرکز بهداشت شهرستان ایلام با عنوان این مطلب که انجام بعضی حرکات ورزشی می تواند خلق و خوی فرد را تا حد چشمگیری کنترل و تغییر دهد، اضافه نمود: انجام این ورزش ها به افرادی که از افسردگی خفیف و ملایمی در رنج هستند توصیه می شود و ورزش به عنوان یک ر اه حل می تواند تنش ها را از افراد دور نگه دارد، ورزش علاوه بر رفع مشکلات جسمی در بهبود وضعیت روحی و روانی نیز موثر است. بر اساس تحقیقات مختلف در دنیا، پزشکان به این نتیجه رسیده اند که ورزش می تواند به عنوان موثرترین راه پیشگیری از بیماری ها باشد و ورزش برای افراد افسرده به عنوان بهترین درمان تلقی شود. افراد میان سال و سالمند می توانند با تمرینات ساده ورزشی مانند پیاده روی، دویدن و استفاده از وسایل ورزشی در پارک ها، سلامتی جسمی و روحی خود را تضمین کنند.
وی تاکید کرد: با توجه به این که سالمندان بیش از 8 درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند، توجه به سلامتی آنان مقوله مهمی است که باید به آن توجه شود. یک فرد افسرده نمی تواند فعالیت های زندگی خود را به خوبی انجام دهد و با خانواده ارتباط مناسب را داشته باشد.
کلثوم مومنی در پایان سخنان خود یادآوری کرد: به خانواده ها و خود سالمندان عزیز توصیه می شود که انجام حرکات ورزشی را با استفاده از برنامه های ورزشی تلویزیونی، استفاده از وسایل ورزشی پارک ها، مراجعه به سالن های ورزشی و مشاوره با مربیان ورزشی انجام داده و از پیاده روی روزانه نیز غافل نشوند.