همایش پیشگیری از سوانح و حوادث ترافیکی استان در اربعین حسینی ۹۸ با حضور رییس پلیس راه کشور، مدیرکل برنامه ریزی راهداری کشور، معاون امور عمرانی استاندار ایلام، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانده نیروی انتظامی استان، جانشین سپاه استان و روسا و مدیران کل، معاونین و مدیران دانشگاه، پرسنل فوریت پزشکی و بهداشت،نیروهای نظامی و انتظامی و پرسنل و پرسنل هلال احمر در سالن الغدیر نیروی انتظامی استان ایلام برگزار شد.
در این همایش رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک هفته دفاع مقدس و خیرمقدم به رییس پلیس راه کشور، معاون برنامهریزی راهداری کشور، مسئولان ارشد استانی و مدیران دستگاهها و ارگانها و تقدیر از همکاری و تعامل شایسته فرماندهی، مسئولان و پرسنل نیروی انتظامی با دانشگاه علوم پزشکی در ایام تردد زائران اربعین حسینی اظهار کرد: در بحث حوادث ترافیکی در سال ۲۰۱۶ در سطح جهان تعداد ۱/۳ میلیون نفر در اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست داده اند.
دکتر محمد کریمیان افزود: حوادث ترافیکی اولین علت مرگ و میر در بین کودکان و نوجوانان ۵ تا ۲۵ ساله و هشتمین علت مرگ در تمام سنین است.
وی ادامه داد: مرگهای مربوط به حوادث ترافیکی در کشورهای توسعه نیافته سه برابر بیشتر از کشورهای توسعه یافته است و بیش از ۵۰ درصد از مرگهای حوادث ترافیکی مربوط به عابران پیاده، موتورسیکلت سواران و دوچرخه سواران می باشند. این افراد کسانی هستند که در سیستم طراحی راهها مورد غفلت قرار گرفته اند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان کرد: کشورهای توسعه نیافته ۹ درصد جمعیت جهان هستند که ۴۰ درصد وسایل نقلیه و ۱۳ درصد مرگهای حوادث ترافیکی را دارا هستند. در حالیکه کشورهای توسعه یافته ۱۵ درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند که یک درصد وسایل نقلیه و ۷ درصد مرگهای حوادث ترافیکی را دارا می باشند.
وی ابراز داشت: حوادث ترافیکی از بین ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در جهان در رده هشتم قرار دارد در حالیکه این مولفه در کشورمان رده سوم را داراست.
دکتر کریمیان خاطرنشان کرد: مردان ۵ برابر زنان دچار حوادث ترافیکی میشوند و روزانه در سطح کشور به طور میانگین ۵۴ مورد مرگ و ۱۱۰ مورد جراحت در اثر حوادث حوادث ترافیکی اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: بستن کمربند ایمنی خطر مرگ را در راننده و سرنشینان جلوی خودرو تا ۵۰ درصد و خطر مرگ و آسیب شدید به سرنشینان عقب خود را به میزان ۲۵ درصد کاهش می دهد.
وی تصریح نمود: ۸۴ کشور جهان دارای قوانین ملی صندلی مخصوص کودک در صندلی خودرو هستند که از میان آنها ۳۳ کشور با جمعیت ۶۵۲ میلیون نفر و ۹ درصد جمعیت جهان بهترین عملکرد را دارا هستند.
دکتر کریمیان در ادامه گفت: انتقال فوری مصدومان به بیمارستان و دسترسی به هنگام خدمات درمانی، ایجاد سازمان راهبر برای تنظیم استانداردها و هماهنگی مراقبتهای مصدومین آسیبدیده از حوادث ترافیکی و تسهیل در دسترسی نیروهای اورژانس به مسیر ویژه در شرایط خاص در ایام تردد زائران اربعین اصول کلیدی مراقبت از مصدومین پس از تصادف می باشند.
دکتر کریمیان یادآورشد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام مسئول حفظ جان و سلامت زائران اربعین حسینی است. همه مسئولان دستگاهها و ارگانها و نهادهای استانی در راستای حفظ سلامت زائران؛ دانشگاه را یاری نمایند.
گفتنی است که در ادامه این همایش؛ رژه خودرویی آمبولانسهای فوریت پزشکی، بالگرد اورژانس، پلیس راه، نیروی انتظامی، هلال احمر و راهداری در حضور مسئولان کشوری و استانی به منظور حفظ آمادگی و نمایش ظرفیتها و امکانات استان در ارائه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی برگزار شد.