همایش روز جهانی غذا با حضور رییس دانشگاه، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، معاون آموزشی، معاون غذا و دارو، مدیران حراست و روابط عمومی، مسئولان و نمایندگان دستگاههای مرتبط با صنایع غذایی، مدیران و کارشناسان حوزههای مختلف معاونت غذا و دارو و مدیران شرکت ها و تولیدکنندگان صنایع غذایی استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این همایش مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت فرارسیدن ایام اربعین حسینی و خیر مقدم به مسئولان دانشگاه و مدیران صنایع غذایی استان به جایگاه و اهمیت سلامت غذایی و حفظ سلامت مردم اشاره نمود و گفت: سلامت جامعه و صیانت از سلامت مواد غذایی؛ رسالت و وظیفه خطیر و سنگینی است که معاونت غذا و دارو خوشبختانه در راستای تحقق آن تلاش های شایستهای داشته است.
حجت الاسلام والمسلمین هاشمی در ادامه به استفاده صحیح و اصولی از مواد غذایی و جلوگیری از اسراف و هدر رفتن مواد غذایی اشاره کرد و گفت: در ایامی که دشمنان با وضع تحریمهای ظالمانه اقتصاد ما را با مشکل با چالش مواجه کرده، لازم است که تولیدکنندگان صنایع غذایی با دلسوزی و احساس مسئولیت بیشتر در راستای تولید مواد غذایی با کیفیت و ارزان قیمت در کنار مردم و جامعه باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از زحمات و تلاشهای معاون غذا و دارو پرسنل این معاونت و تولیدکنندگان صنایع مواد غذایی در استان به واسطه تلاش در راستای تولید و عرضه مواد غذایی سالم و بهداشتی تقدیر و تشکر نمود.
در ادامه این همایش نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تسلیت ایام اربعین حسینی و خیر مقدم به مسئولان دانشگاه و تولیدکنندگان و شرکتها و صنایع غذایی اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کنار تمامی وظایف و رسالت سازمانی خود، چند سالی است که مسئول حفظ سلامت زائران اربعین حسینی شده که افتخاری بزرگ برای مجموعه مسئولان و کارکنان آن محسوب می گردد.
دکتر محمد کریمیان ادامه داد: میزبانی از جمعیت میلیونی زائران اربعین حسینی و حفظ سلامت آنان، یکی از الطاف الهی است که شامل حال مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایلام شده و لذا باید از این مولفه به خوبی در جهت رضای حق تعالی و رضایت مندی زائرین بهره ببریم.
وی خاطرنشان کرد: همکاران عزیز بنده با تلاش شبانه روزی به زائران اربعین حسینی؛ دانشگاه علوم پزشکی ایلام را در کشور سربلند نموده اند که به عنوان ریاست دانشگاه از تمامی این تلاشها و زحمات بیشائبه تقدیر و تشکر میکنم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان نمود: امروز صنعت غذا در جهان به یک صنعت مهم و تاثیرگذار در عرصه اقتصاد تبدیل شده و بخش مهمی از زندگی انسان ها را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: تولید، توزیع و عرضه نامناسب مواد غذایی می تواند سلامت فرد و جامعه را به خطر اندازد و باعث شیوع بیماری های گوناگون گردد.
دکتر کریمیان در ادامه این بحث گفت: اگر در عرصه تامین سلامت مواد غذایی و کوتاهی باشد، قطعاً ضرر و آسیب آن به مردم خواهد رسید. در این راستا دانشگاه علوم پزشکی ایلام تمام تلاش خود را در عرصه سلامت مواد غذایی به کار بسته است.
وی خاطرنشان کرد: آموزش مصرف کنندگان در جهت آگاهی داشتن در رابطه با مواد غذایی سالم و بهداشتی و نظارت بر چرخه تولید تا مصرف آن؛ از اهداف مهمی است که به واسطه تلاش و مسئولیتپذیری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی به خوبی محقق شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام اب از کرد: یکی از سیاستهای دولت این است که در عرصه تولید مواد غذایی و عرضه آن به بازار تسهیل صورت گیرد و تولیدکنندگان بدون هیچ دغدغهای در این حرفه و شغل به مردم خدمت نمایند.
وی افزود: با توجه به تحریمها و آثار آن بر روی اقتصاد کشور؛ قطعاً صنایع غذایی نیز دچار مشکلات و چالشهایی شدهاند که لازم است همه ما برای رفع مشکلات آنان احساس تکلیف و وظیفه نماییم و در کنارشان باشیم و با استفاده از تولیدات داخلی، راه رشد و بالندگی آنان را فراهم نماییم.
دکتر کریمیان تصریح نمود: راه اندازی آزمایشگاه صنایع غذایی در معاونت غذا و دارو باعث شده که تایید سلامت مواد غذایی در استان راحتتر از گذشته انجام شود زیرا در سال های اخیر نمونههای آزمایشگاهی صنایع غذایی برای تاییدیه سلامت باید به استانهای مجاور ارسال میشد که خوشبختانه با راهاندازی این آزمایشگاه؛ مشکلات و دغدغههای تولیدکنندگان رفع شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خاتمه سخنان خود یادآور شد: از زحمات و تلاشهای بی شائبه و شایسته خانم دکتر شاهماری معاون محترم غذا و دارو و همکاران تلاشگر و زحمتکش ایشان در این معاونت که در راه سلامت صنایع غذایی و حفظ سلامت مردم شریف استان گام بر میدارند، صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.
در ادامه این همایش نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیر مقدم به رئیس دانشگاه و دیگر مسئولین و تولیدکنندگان صنایع غذایی اظهار داشت: سلامت مواد غذایی در دنیای امروز به یکی از دغدغههای کشورها و جوامع تبدیل شده است.
دکتر مهتاب شاهماری ادامه داد: بیش از ۸۱۵ میلیون نفر در دنیا از سوء تغذیه رنج می برند و در مقابل آن نیز ۶۷۰ میلیون نفر مبتلا به عارضه چاقی هستند. همچنین در بین کودکان ۵ تا ۱۲ ساله جهان نیز بالغ بر ۱۲۰ میلیون کودک دارای چاقی و اضافه وزن هستند و تعداد ۴۰ میلیون کودک زیر ۵ سال نیز مبتلا به چاقی می باشد.
وی ابراز داشت: این آمارها نشان میدهد که صنایع غذایی چه نقش مهمی در زندگی بشر دارند و کمبود و یا استفاده غیر اصولی از آن مستقیماً بر روی سلامت فرد تاثیر میگذارد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآورشد: خوشبختانه تولیدکنندگان مواد غذایی در استان همواره دغدغه سلامت مردم را داشتهاند و بالاترین میزان همکاری را با معاونت غذا و دارو داشتهاند که صمیمانه از این عزیزان تقدیر و تشکر میکنم.
گفتنی است که در ادامه این همایش برخی از مسئولان شرکتها و صنایع غذایی استان به بیان مشکلات و چالشهای حوزه خود و راهکارهایی در جهت رفع آن پرداختند و در رابطه با مسائل و موضوعات مطروحه نیز دیدگاهها و نقطه نظرات خود را بیان نمودند.
همچنین در این همایش از تولیدکنندگان و مدیران صنایع غذایی برتر استان با حضور مسئولان تقدیر به عمل آمد و در خاتمه نیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی با همراهی مسئولان دانشگاه از آزمایشگاه میکروبی و شیمی مربوط به مواد غذایی و همچنین نمایشگاه توانمندیهای صنایع غذایی استان در معاونت غذا و دارو بازدید به عمل آورد.