کلاس آموزشی اهمیت بیماری وبا و راههای پیشگیری از آن در دهلران برگزار شد
امتیاز:
زینب اکبری کارشناس واحد بهداشت مدارس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران در این کلاس آموزشی به خصوصیات بیماری وبا اشاره کرد و گفت: دوره نهفتگیاین بیماری معمولاً یک تا ۳ روز است ولی میتواند از چندین ساعت تا ۵ روز طول بکشد. علایم بیماری معمولاً دو تا سه روز طولمیکشد، اگرچه در بعضی بیماران تا ۵ روز نیز ممکن است ادامه یابد، بنابراین بیشتر افراد مبتلا از شروع بیماری تا چند روز پس از بهبود مسری هستند.
چتری پور کارشناس واحد مبارزه با بیماری های شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران نیز در این کلاس آموزشی ابراز داشت: وبا منحصراً از طریق آب آلوده یا غذای آلوده منتقل میشود. انتقال توسط تماس فرد به فرد، مانند تماس با بیمار نادر است اما مسئله ای که همواره باید به ان توجه گردد این است که آب آشامیدنی و سبزیجات آلوده مهمترین راه انتقال بیماری است.باید توجه داشت حمام کردن یا شستشوی وسایل آشپزی در آب آلوده هم میتواند موجب انتقال وبا شود.
کارشناس واحد بهداشت محیط بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان دهلران نیز در این کلاس گفت: اکثر دانههای خوراکی مرطوب مانند برنج، ارزن، ذرت، زمانی که در حرارت اتاق سرو گردند یا حرارت کمی ببینند، به مواد شایعی برای انتقال وبا تبدیل میشوند. غذاهای مرطوب که کمی بعد از پختن آلوده شدهاند و برای چند ساعت در دمای اتاق ماندهاند، محیطی عالی برای رشد ویبریوکلرا آماده میکنند. غذاهای دیگر که میتوانند وبا را منتقل کنند شامل غذاهای دریایی ناپخته مانند (ماهی)، میوه جات و سبزیجات خام میباشند. غذاهای ترش با لیمو، ماست و شیر تخمیر شده مانع رشد میکروب وبا میشوند.
رحیم جعفری در خصوص تهیه غذای سالم خاطر نشان کرد: مواد غذایی را کاملاً بپزید. تمام قسمتهای غذا باید حداقل تا دمای ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت ببینند. از غذاهای نپخته استفاده نکنید مگر آنکه بتوان آنها را پوست کند یا از پوشش خارج نمود. همچنین غذای پخته شده را فوراً میل کنید. زمانی که غذای پخته شده در درجه حرارت اتاق خنک میشود، باکتریها شروع به رشد میکنند. هر چه فاصله زمانی بین پخت غذا و مصرف آن بیشتر باشد، احتمال آلودگی بیشتر میشود. مواد غذایی پخته شده را به دقت نگهداری کنید. غذاهای پخته شدهای که مصرف نشدهاند و در جایی نگهداری شدهاند برای استفاده مجدد باید پیش از مصرف مجدد، کاملاً داغ شوند. غذایی که برای نوزادان تهیه میشود باید بلافاصله مصرف شود و هرگز برای استفاده مجدد نباید ذخیره و نگهداری شود.