تزریق ۱۵۰۰میلیارد ریال به حوزه رفاهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور / نباید به دلیل مشکلات مالی «فعالیتهای فرهنگی» را کمرنگ کنیم
امتیاز:
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در جمع هیأت رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تأکید بر اینکه نباید به دلیل مشکلات اعتبارات فعالیتهای فرهنگی را تعطیل و یا حتی کمرنگ کنیم، گفت: با پیگیریهای مجدانه انجام شده و با حمایتهای بیدریغ وزیر بهداشت، موفق شدیم امسال برای اولین بار ۱۵۰۰ میلیارد ریال را از محل هدفمندی یارانهها به دانشگاههای علوم پزشکی کشور تزریق کنیم.
دکترسیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خلال بازدید از دانشگاه علوم پزشکی ایلام که روز گذشته ۱۹ آذر ماه انجام شد در نشست هیأت رییسه این دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی در خصوص مشکلات بودجهای عنوان شده در این جلسه از سوی اعضای هیأت رییسه دانشگاه علوم پزشکی ایلام، بیان داشت: با افزایش ظرفیت ۳۲.۵ درصدی دانشجویان در سال جاری، افزایش و جهش هزینههای اقتصادی در سال گذشته و رشد هزینههای دانشجویان در برخی موارد از جمله تهیه غذا و از طرف دیگر قولی که وزیر بهداشت در جمع معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در خصوص تامین سرانه دانشجویی سه میلیون و ۲۰۰ هرار تومانی دادند، بر آن شدیم به طریقی بتوانیم راه حلی برای کمک به اجرای برنامههای فرهنگی و تأمین کمبود بودجه رفاهی در دانشگاههای علوم پزشکی داشته باشیم.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: این شرایط باعث تشدید فشار بر روی معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شد و برخی امور فرهنگی را با مشکل روبه کرد و موجب شد در بحث تأمین مالی غذای دانشجویی با مشکلات زیادی مواجه باشیم.
لاری با بیان اینکه پیگیری جدی در خصوص رفع این مشکل آغاز شده است، بیان داشت: برای حل این مشکل جلسات بسیاری را با معاونت توسعه وزارت بهداشت برگزار کردیم تا راهی برای جبران کسری این هزینه پیدا کنیم که در نهایت راهحل این مشکل از مسیر هدفمندی یارانهها عبور کرد؛ به نحوی که متوجه شدیم سال گذشته از این محل به وزارت علوم نیز مبلغی تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه مراحل بسیاری طی شد تا این اعتبار به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تعلق بگیرد، یادآور شد: در ابتدا صحبت از ندادن این اعتبار به صورت یک جا و یا تامین نشدن آن بود اما در نهایت به لطف خدا و پیگیریهایی که انجام شد این مبلغ که حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال است در اختیار معاون توسعه وزارت بهداشت قرار گرفت و اکنون با همکاری معاونت توسعه وزارتخانه، الگوی اختصاص این هزینه را بر مبنای کسری سرانه، تعداد دانشجوی هر دانشگاه و کسری که دارند تدوین شده و طی هفته آینده این مبلغ در دانشگاههای علوم پزشکی توزیع میشود.
دانشجویان و فعالان نهادهای دانشجویی باید به دنبال اجرایی کردن برنامههای پر محتوا و کم هزینه باشند اما از طرفی این نکته نیز قابل ذکر است که هزینههای فرهنگی در برابر دیگر هزینههای دانشگاه رقم بسیار ناچیزی است که اگر درست مدیریت شود میتواند مانع از تعطیلی برنامههای فرهنگی شود.لاری اختصاص اعتبار ۱۵۰۰ میلیارد ریال به معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور در شرایط فعلی کشور را یک موفقیت بزرگ خواند و گفت: این اعتبار برای اولین سال است که به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت میشود، از همین جا از دکتر نمکی؛ وزیر بهداشت و رییس کمیسیون بهداشت مجلس، سازمان برنامه و بودجه کشور، معاونت توسعه وزارت بهداشت و دیگر عزیزانی که در این مسیر ما را یاری کردند تشکر میکنم، اکنون با توزیع این اعتبار میتوان امیدوار بود در شرایط فشار مالی کنونی که کل کشور را در بر گرفته، فضای فرهنگی و دانشجویی در دانشگاههای علوم پزشکی بتواند نفسی بکشد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از تلاش برای دریافت تخصیصهای دیگر تا انتهای سال تحصیلی خبر داد و بیان داشت: در ادامه این مسیر در تلاش برای جذب تخصیصهای دیگر تا انتهای سال هستیم تا بتوانیم برای رفع مشکلات دانشگاههایی که مورد بازدید قرار می دهیم اعتبار لازم را تهیه کنیم.
وی به مسؤولان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی تأکید کرد: همان گونه که وزیر بهداشت، روسای دانشگاه و معاونان فرهنگی و دانشجویی اعتقاد دارند که شادی و نشاط دانشگاه در گروی فعالیتهای پر شور و نشاط فرهنگی است، مسؤولان فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی باید تلاش کنند تا به دلیل کمبود اعتبار هیچ فعالیت فرهنگی دانشجویان تعطیل نشود.
لاری، دانشجویان را نیز در اجرای هر چه بهتر برنامههای فرهنگی تاثیر گذار دانست و بیان داشت: دانشجویان نیز باید این شرایط را درک کنند و به درستی هزینههای خود را کنترل و هزینههای اضافی را حذف کنند. دانشجویان و فعالان نهادهای دانشجویی باید به دنبال اجرایی کردن برنامههای پر محتوا و کم هزینه باشند اما از طرفی این نکته نیز قابل ذکر است که هزینههای فرهنگی در برابر دیگر هزینههای دانشگاه رقم بسیار ناچیزی است که اگر درست مدیریت شود میتواند مانع از تعطیلی برنامههای فرهنگی شود. البته در بازدیدهایی که از برخی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور داشتهام، مشاهده شد که در اکثر این دانشگاهها علیرغم مشکلات بودجهای، برنامههای فرهنگی در جریان هستند و تعداد کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی، حضور دانشجویان در جشنوارههای فرهنگی، المپیادهای ورزشی و ... رشد داشته است و علیرغم سختیها به این قسمتها توجه شده است.
معاون وزیر بهداشت به سفر خود به دانشگاه علوم پزشکی ایلام اشاره و با بیان اینکه قصد ما از انجام چنین سفرهایی این است که بر با مشکلات و کمبودهای دانشگاه از نزدیک آشنا شویم، گفت: دانشگاه علوم پزشکی ایلام فضای فرهنگی خوبی دارد، رییس دانشگاه، معاون فرهنگی و رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه با یکدیگر تعامل خوبی دارند و دانشگاه دارای کانونهای فرهنگی متعدد و نشریات دانشجویی فعالی است، اما مشکلاتی نیز دارد از جمله فضاهای خوابگاهی که کمی پراکنده است و این امر هزینه ایاب و ذهاب را بالا میبرد و موجب میشود بخشی از هزینهها صرف ایاب و ذهاب دانشجویان شود.
وی افزود: پراکندگی خوابگاهها در دانشگاه ایلام، نیازمند انتقال غذا برای دانشجویان به خوابگاهها و تحمیل هزینه اضافی به سیستم شده است، از طرفی آشپزخانه پردیس دانشگاه نیمه صنعتی است که باید صنعتی شود و فضای کوچکی دارد که باید کمی توسعه پیدا کند. خوابگاهها نیز با کمبود تجهیزات روبه رو هستند به نحوی که در برخی خوابگاهها امکانات رفاهی نظیر کمدها و یا فرش خوابگاه اصلا مناسب نیست که باید در خصوص تجهیزات خوابگاهی در ایلام متمرکز شویم.
لاری بر انجام فعالیتهای ورزشی در دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و بیان داشت: در سفرها و بازدیدهایی که به دانشگاهها داریم بر توسعه فضای ورزشی تاکید ویژه داریم. دانشگاه ایلام در این خصوص از همکاری و تلاش مدیر تربیت بدنی بسیار دلسوز و پر تلاش خود بهرهمند است که با حمایت دیگر مسؤولان باید بر رشد این فضا همت گماشت. دانشگاه سوله ورزشی در دست ساختی دارد که نیازمند تامین اعتبار است و فضای ورزشی این دانشگاه نیز نیازمند توسعه و تجهیز لازم است که در این خصوص حمایتهای خود را خواهیم داشت.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایلام تلاش دارد تا مسیری منتهی به پردیس دانشگاه را با همکاری با دانشگاه ایلام وزارت علوم مورد استفاده قرار دهد که ما نیز تلاش خواهیم کرد با رایزنی با وزیر علوم و کمک از سوی وزیر بهداشت، بتوانیم این مشکل را حل کنیم تا رفت و آمد در این خصوص را تسهیل و این راه را باز کنیم.
وی سهم دانشگاه علوم پزشکی ایلام از سهمیه ۱۵۰ میلیارد تومانی اختصاص یافته از محل هدفمندی یارانهها را یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان عنوان و تصریح کرد: به طور حتم شرایط خاص دانشگاه علوم پزشکی ایلام را به وزیر بهداشت منتقل میکنیم که اگر بشود بتوانیم کمک اولیه برای ساخت یک خوابگاه را در اختیار دانشگاه قرار دهند و در ادامه از پتانسیل وام و فروش ملکهای دانشگاه برای ساخت این خوابگاه کمک خواهیم گرفت.
گفتنی است قبل از این جلسه، معاون وزیر بهداشت در جمع نهادهای دانشجویی حاضر شده و سخنان دانشجویان را که بیشتر حول موضوعات فرهنگی، کار دانشجویی، حمایت از نشریات دانشجویی، رفع نیازهای خوابگاهی وتقویت کانونهای فرهنگی بود، استماع کرد.
در این نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بر تقویت برنامههای فرهنگی و درک شرایط بودجهای در حوزه فرهنگ تاکید کرد و گفت: کشور در شرایط خاصی از نظر اقتصادی به سر میبرد که دانشگاهها نیز از این شرایط تاثیر پذیرفتهاند، اما شما باید تلاش کنید تا برنامههای فرهنگی خود را با هزینه کمتر و تاثیر گذاری بیشتر اجرایی کنید. کار فرهنگی گاهی هزینه بالایی نیاز ندارد بلکه اثرگذاری قوی نیاز دارد که در طول زمان و با تلاش شما نتیجه بخش خواهد بود.