در هنگام حمل و نقل و بلند کردن دستی بار چه نکاتی را باید رعایت کنیم
امتیاز:
صادق سرحدی خاطر نشان کرد: حمل نقل دستی بار چه به صورت دراز مدت وچه به صورت کوتاه مدت می تواند باعث عوارضی مانند پارگی – سایدگی – شکستکی و تنشهای سیستم قلب و عروق مانند افزایش ضربان قلب و فشار خون و ضایعات عضلاتی استخوانی به خصوص برای ستون مهره ها و نهایتاً کمر درد شود.
وی در باره روش صحیح حمل دستی بار نیز ابراز داشت: برای حمل دستی بار باید به سه روش پاها چسبیده و نزدیک به بار و ساق ها جدا از هم ، در حال چمباتمه ، کمر مستقیم و عضلات شکم محکم، بلند کردن بار با مستقیم نمودن ساق ها و بلند کردن بالا تنه عمل نماییم تا آسیبی به ما وارد نشود.
کارشناس مسئول واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان ایلام ابراز نمود: تعداد دفعات حمل بار در روز عامل تعییت کننده ها در تکراری بودن یا نبودن کار به شمار می آید . طبیعی است که حدود مجاز حمل بار کاهش یافته و با کاهش وزن بار و دفعات مجاز حمل بار افزایش می یابد.
وی در خصوص حمل بار دستی توسط افراد تشریح نمود: بلند کردن بار باید بصورت ملایم واز حرکات ناگهانی وسریع اجتناب شود و بلند کردن بار باید بصورت متوازن بین دو دست و درست در جلوی بدن بطوری که در حین بلند کردن نچرخد باشد و عرض متوسط بار بیش از 30 اینچ نباشد .همچنین محل بلند کردن با روسیع بوده ومحدود نبوده و بلند کردن بار نبایستی بصورت توان با حمل نگهداشتن یا هل دادن باشد
سرحدی در ادامه مباحث خود بیان داشت: از افرادی برای بلند کردن بار استفاده شود که از نظر فیزیکی با شرایط کار تناسب داشته باشند و باید سعی شود تا آنجا که ممکن است بار به بدن نزدیک گردد. برای بلند کردن بار تا آنجا که ممکن است ازچرخ دستی ویا سایر وسایل مشابه استفاده گردد و همچنین به هنگام بلند کردن بار از روی زمین حتی الامکان از حرکات جنبی و چرخش بر روی کمر اجتناب شود.