کرسی آزاد اندیشی حجاب و عفاف، حفاظ یا حصار؟! دردانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار گردید
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، کرسی آزاد اندیشی با موضوع «حجاب و عفاف؛ حفاظ یا حصار؟» روز گذشته با حضور عزتی، دبیر کمیته خانواده شورای فرهنگی- اجتماعی زنان، معاون نهاد رهبری در علوم پزشکی ایلام و جمعی از دانشجویان در سالن شهدای دانشگاه علوم پزشکی ایلام برگزار شد.
در این مراسم دانشجویان موافق و مخالف در قالب دو گروه دونفره به بیان دیدگاه ها و نظارت خود در مورد مسأله حجاب و عفاف پرداختند.
یکی از دانشجویان موافق حجاب گفت: تنها در اسلام نیست که پوشش رعایت می شود، دوپارتا، شیلا، اسبارت، تودونگ، چادر، دعاگان، کله، خمار و پشمینه انواع حجاب در فرهنگ ها و ملل مختلف هستند.
وی با طرح این سوال که در کدام برهه از تاریخ برهنگی به عنوان ارزش مقبولیت داشته است، تصریح کرد: با توجه به آثار باستانی به دست آمده از اقوام باستانی ایران، چادر به عنوان حجاب خدایگان زن مانند میترا و آناهیتا معرفی شده است و خاندان اشراف از چادر برای ستر خود استفاده می کردند، زمانی که اسلام وارد ایران شد مردم آن را با جان و دل پذیرفتند زیرا با فرهنگشان قرابت و نزدیکی داشت.
دانشجوی دیگری نیز که از موافقان حجاب برای زنان بود، بیان کرد: در قرن نوزدهم با رواج فرهنگ برهنگی در اروپا زنان به عنوان نیروی کار مجانی و وسیله ای برای استثمار مردان محسوب شدند، آستانه تحریک پذیری مردان در جوامع لائیک و بی بند و بار بسیار پایین آمده است، 70 درصد از زنان و مردان غربی بدون ازدواج کردن با هم زندگی می کنند، همجنس گرایی، حیوان گرایی، اشیاء گرایی از آثار مخرب انحطاط جنسی است که بروز این رفتارها ریشه در بی حیایی دارد.
وی با اشاره به تحقیقات روانشناسان غربی گفت: رنگ سیاه در فرهنگ نامه روانشناسی به معنای این است که ورود ممنوع، مطلقا ممنوع و لزوم رعایت حریم افراد است، مستور شدن در چادر سیاه، راه را برای چشم چرانی های دیگران مسدود می کند.
در ادامه نیز یکی از مخالفان حجاب در این نشست گفت: خداوند متعال به انسان اختیار انتخاب داده است، « لا اکراه فی الدین» بالاترین مجوز خدا در بحث اختیار است، چادر به نوعی مانع پیشرفت زنان در اجتماع است؛ چرا باید پوشیدن این پوشش در بیمارستان ها، مدارس، دانشگاه ها و ادارات اجبار باشد؟
وی با اشاره به این کلام امام صادق که لباس سیاه مکروه است، تصریح کرد: تصور کنید یک خلبان یا پزشک با چادر در محل کارش حاضر شود و فعالیت کند این موضوع، عاملی دست و پا گیر در انجام وظیفه فرد مذکور است، با رعایت حیای افراطی مخالف هستم.
دانشجوی دیگری که حجاب را عاملی در جهت محدودیت زنان می دانست، بیان کرد: در کشورهای غربی این زن ها هستند که زمام امور را در دست گرفته اند اما در ایران مردان همیشه حرف اول را می زنند، وقتی در عدم رعایت حجاب همه افراد جامعه مثل هم باشند برهنگی ها به چشم نمی آیند و جریان عادی می شود.
وی ادامه داد: چرا در بحث حجاب این جنس زن است که همیشه مورد مذمت قرار می گیرد؟ چرا برای مردان دستورالعمل های مدون نداریم؟ برای کم کردن حرص و طمع در میان قشر جوان آیا بهتر نیست با تلفیق دختران و پسران در دبستان ها و مقاطع بالاتر جریان گرایی در جنس مخالف را برایشان عادی سازی کنیم؟
در ادامه نیز استاد داور کرسی آزاد اندیشی حجاب و عفاف با اشاره به این که پوشش در اسلام به عنوان حجاب اکمل و چادر به عنوان حجاب برتر معرفی شده است، گفت: در اسلام به پوشش زنان و مردان بسیار تاکید شده؛ اما آنچه که ائمه بیش از حجاب به آن توصیه کرده اند رعایت تقوا و حیاست. حیا فراگیرتر و مقدم تر از حجاب است و حجاب یکی از ابعاد حیا می باشد، از مشخصات آخرالزمان کم شدن حیای مردم است.
مرضیه عزتی، وی ادامه داد: پوشش به عنوان حجاب اکمل و چادر به عنوان حجاب برتر در دین اسلام مورد وفاق قرار گرفته است و علت رنگ سیاه چادر خنثی بودن این رنگ و عدم تحریک کنندگی این پوشش است.
دبیر کمیته شورای فرهنگی اجتماعی زنان بیان کرد: قرآن و اهل بیت بر پوشیدگی تمام اعضای بدن به غیر از کفین و صورت تاکید کرده اند.
عزتی با اشاره به اجبار پوشیدن چادر توسط خانم ها در ادارات تصریح کرد: برخی از سازمان ها و مراکز اداری مانند نیروی انتظامی نماد ستر و پیام آور امنیت و خوبی هستند.
وی گفت: در اروپا به دلیل عرضه بسیاری از کالای هوس، تجاوز به عنف، سقط جنین و سست شدن بنیان خانواده سر به فلک می کشد.