گردهمایی متصدیان نانوایی سطح شهر ایلام در مرکز بهداشت شهرستان ایلام
امتیاز:
در این گردهمایی که با حضور معاونت بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان ایلام، مسئول واحد بهداشت محیط و مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان برگزار گردید ابتدا معاون بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان ایلام با بیان این مطلب گفت:نان به عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی در خانواده های ایرانی خصوصا" استان ایلام دارای جایگاه ویژه ای است که متاسفانه در سالهای اخیر اقبال مردم به سمت خرید نان هایی با ظاهر سفید رفته است که برخلاف عقیده مردم این نوع نان دارای درجه کیفی بسیار پایینی از لحاظ ارزش غذایی است. مهندس عباسی افزود: در مقابل نانوایی ها هم برای جلب رضایت مشتری بیشتر به آرد سفید بدون سبوس روی آورده ودر حال حاضر شاهد هستیم حتی نان های سنتی مانند سنگک با آرد سفید تهیه و به مردم عرضه میشود.
عباسی که در کارگروه سلامت و امنیت غذایی مرکز بهداشت شهرستان حضور داشت بیان کرد: تمامی متصدیان نانوایی بایستی بر لزوم فرهنگ سازی مردم برای استفاده از نان های سبوس دار اقدام تا به عنوان یک فرهنگ در بین مردم نهادینه شود.
معاون بهداشتی مرکز بهداشت شهرستان تاکید کرد: متصدیان نانوایی لازم است ضمن رعایت دستورالعمل های بهداشتی همکاری خوبی با کارشناسان بهداشت محیط داشته باشند.
مسئول بهداشت محیط شهرستان ایلام با بیان مطلب گفت: فرهنگ سازی از انجا اهمیت دارد که با تولید آردهای سبوس دار و عرضه آن در نانوایی های استان شاهد تغییر ورنگ و تیره شدن نان بعد از پخت خواهیم بود و مردم باید بدانند که تغییر رنگ در این نوع نان ها، به دلیل افت کیفیت ان نیست بلکه به دلیل بالا رفتن درصد سبوس موجود در نان است و انتظار میرود متصدیان نانوایی که سهم بزرگی در سلامت مردم را دارند مسائل و توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند واز عرضه و توزیع نان های مضر به مردم خودداری کنند.
مسئول واحد تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام در این گردهمایی گفت: متاسفانه چند سالی است که ورود افزودنیهای شیمیایی به بازار صنایع غذایی به یکی از جدی ترین نگرانیهای عمومی در مورد سلامت مردم تبدیل شده و ما راهی جز اعمال قانون نداریم.
خانم مهندس سعیدی افزود: افزودنیهایی که هرچند غیر مجاز و سمی هستند،به جذابیتها وتاثیرات مخربی که بر ماندگاری مواد غذایی دارند،تولید کنندگان را برای استفاده از آن تحریک میکند،مثل برخی نانوایی ها که با ممنوع شدن استفاده از مواد افزودنی خصوصا"جوش شیرین حالا در برخی موارد به استفاده از جوهر قند روی آورده اند.
وی افزود:هرچند استفاده از افزودنیهای شیمیایی و غیر مجاز در هیچ یک از مواد غذایی مجاز نیست و به تبع آن حساسیت های جانی خود را بر سلامت مردم بر جای خواهد گذاشت و برای متولیان بهداشت مایه ی نگرانی است و انتظار داریم متصدیان نانوایی با وجدانی بیدار نان های با کیفیت و بدون افزدونیهای مضر به مردم عرضه نمایند. توضیح بر اینکه در این گردهمایی نقطه نظرات و مشکلات متصدیان نانوایی مورد بر رسی قرار گرفت.