همایش روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز در ایلام برگزار شد
امتیاز:
در ابتدای این همایش سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت: یادآوری این روزها و اختصاص یک روز خاص برای مناسبت های خاص ، از باب یادآوری و تذکر است نیز به عنوان روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز به دلایل مختلف نامیده شده که نیاز است امروز در جام این دلایل انعکاس یابد .
دکتر علی دلپیشه در ادامه ضمن تقدیر از مدعوئین از ادارات ، نهاد ها ، و ارگانها و نیروهای نظامی و انتظامی شهرستان ایلام حاضر در این همایش ابراز داشت: امید است که با تشکیل این گونه همایش ها در سطح استان ، بتوان در راستای مبارزه جدی و پیگیرانه با بیماری ایدز و گسترش آن گام های موثری برداشت .
وی تاکید کرد: روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز در تمام کشورها به عنوان یک روز مهم و با اهمیت شناخته شده و در کشورها نیز به صورت جدی دنبال شده است چرا که سلامت آینده کشور در راستای مبارزه با اینگونه بیماریهای خطرناک و پنهان است .
دل پیشه در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: راههای انتقال بیماری و آلودگی افراد به صراحت از طریق رسانه ها برای جامعه بازگو شود چرا که این بیماری به صورت واضح با نسل جوان ما در ارتباط است و لازم است که از همان سنین آغاز نوجوانی و جوانی به آموزش و پیشگیری از این بیماری پرداخته شود اگر درست آگاهی به جامعه و خصوصا جوانان صورت بگیرد ، قضیه و مسائل مربوط به بیماری ایدز قابل کنترل و پیشگیری است .ماباید محدودیت های خود ساخته را با تلاش و هم اندیشی کنار بزنیم و آموزشهای مستقیم و آگاهی ساز را به جوانان و نوجوانان انتقال دهیم چرا که شناخت در ارائه آموزش ها به صورت مستقیم می تواند در این راه چاره ساز باشد .
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه خواستار اطلاع رسانی بیشتر و گسترده تر از طریق رسانه ها در خصوص خطرات بیماری ایدز برای جامعه شد و بیان داشت:از رسانه ها و مطبوعات در استان و همچنین همه دستگاه ها و نهادها تقاضا دارم که سیستم بهداشتی و درمانی دانشگاه را در انجام این ماموریت خطر و مهم یاری نمایند و در راستای انتقال مفاهیم آموزشی در خصوص بیماری ایدز به جامعه نهایت همکاری را داشته باشند . همچنین همکاران من در مراکز بهداشتی و در مانی سراسر استان در راستای انتقال آموزشهای مربوط به بیماری ایدز در خدمت جامعه و استان خواهند بود و در این راستا قطعا از هیچ تلاشی فرو گذار نخواهند بود .
در ادامه این همایش نیز معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمد گویی به مدعوئین اظهار داشت: بیش از سه دهه از شناخت آچ آی وی و بیماری ایدز می گذرد که اثرات سوئ اقتصادی ، اجتماعی و بهداشتی ایدز بر جوامع بشری و به ویژه اثر بر سلامت انسان باعث شده است تا ایدز مورد توجه دانشمندان قرار گیرد و خوشبختانه امروزه پیشرفت های زیادی در عرصه تشخیص و درمان این بیماری حاصل شده است .
دکتر راضی ناصری فر در ادامه به بیان نکاتی در خصوص بیماری ایدز اشاره کرد و افزود: ایدز مرحله نهایی بیماری است که توسط ویروسی به نام آچ آی وی ( ویروس نقص ایمنی انسانی ) ایجاد می شود . این ویروس به سلول های دفاعی بدن حمله نموده ، بتدریج قدرت دفاعی بدن را ضعیف می کند . به طوری که فرد به انواع عفونت ها و سرطان ها مبتلا شده و در نهایت از پای در می آید . از زمان ورود اج آی وی به بدن ، تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد در این مدت فرد ظاهر سالم داشته و می تواند به کارو فعالیت ادامه دهد ولی احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد .
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه به ساختار سنتی و عشیره ای بودن استان اشاره کرد و افزود: ایلام استانی عشیرهای و پاک با حفظ سنتها و فرهنگهای غنی گذشتگان همین آمار به ظاهر کم مبتلایان به ایدز را بر نمیتابد، هر چند که آمار واقعی مبتلایان به این بیماری در این استان با توجه به کوچک بودن آن و ترس از آبروی افراد ممکن است بیش از رقم اعلام شده باشد.
وی مسئولیت پذیری در برابر این بیماری را از وظایف همه افراد در جامعه دانشت و گفت: اگر افراد یک جامعه به سلامتی خود اهمیتی ندهند، مسئولان نیز آموزش و آگاهیبخشی را رها کنند، سطح فرهنگ برخورد با مبتلایان به ایدز نیز ارتقا نیابد، ویروس ایدز بدون هیچ مزاحمتی به تماشای قربانیان خود مینشیند.
دکتر ناصری فر در پایان سخنان خود با اشاره به برنامههای اجرایی برای مقابله با بیماری ایدز گفت: کارگاههای آموزشی برای گروههای سنی در معرض خطر، خصوصاً دورههای دبیرستان و راهنمایی باید برگزار شود و آموزشهایی نیز به صنف آرایشگران داده شود و علاوه بر آن پخش تراکت و پمفلت آموزشی، برگزاری جلسات آموزشی توسط رابطین ما در مساجد و اماکن عمومی و پخش پیامهای آگاهیدهنده نیز در دستور کار ما قرار خواهد گرفت.