نهممین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام برگزار شد
امتیاز:
نهمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا با حضور استاندار، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی و معاونین غذا و دارو، بهداشتی و رییس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مشاور رییس دانشگاه در امور بانوان و مدیر روابط عمومی در سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ابتدای این جلسه ضمن تقدیر از توجه و حمایت استاندار و همکاری دستگاهها و ارگانهای استانی در جهت مبارزه با بیماری کرونا اظهار کرد: برای مبارزه با بیماری کرونا همکاری و همدلی همگانی و رعایت اصول پیشگیرانه لازم است.
دکتر محمد کریمیان افزود: تاکنون دستگاهها و ارگانها در راستای مبارزه با بیماری کرونا با دانشگاه علوم پزشکی ایلام همکاری های لازم را داشته اند که جای تقدیر و تشکر دارد.
وی افزود: اگر در جریان مبارزه همگانی با کرونا با جدیت و جدیت کامل وارد عمل شویم، قطعاً در این نبرد پیروز خواهیم بود و سلامت مردم تامین خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: خوشبختانه در سطح استان همدلی و همراهی ارزشمندی با مدیریت استاندار محترم برای مقابله با کرونا شکل گرفته که انشاءالله بتوانیم از این همدلی و هم راستایی برای غلبه بر بیماری کرونا بهتر و بیشتر بهره گیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت بیماران افراد مشکوک به کرونا و میزان افراد بهبود یافته و بستری اشاره کرد و گفت:در سطح استان تعداد ۷۷۵ مورد مشکوک به بیماری کرونا وجود داشته که از این تعداد؛ ۱۶۶ نفر به بیماری کرونا مبتلا بودهاند.
وی افزود: همچنین از ابتدای ورود این بیماری به استان؛ از مجموع افراد مشکوک به کرونا، تعداد ۷۰۲ نفر ترخیص شده و در حال حاضر نیز تعداد ۷۳ نفر در بیمارستان بستری و متاسفانه ۱۰ نفر از هماستانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
وی همچنین به میزان پراکندگی افراد مبتلا به کرونا در سطح استان اشاره کرد و گفت: شهرستان های ایلام، ایوان و مهران به ترتیب با ۷۴، ۳۴ و ۲۲ نفر مبتلا در ردیف شهرستانهایی قرار دارند که آمار بالای افراد مبتلا از آنان گزارش شده است. همچنین در شهرستانهای دهلران ۷ نفر، آبدانان ۶ نفر، ملکشاهی ۷ نفر، دره شهر ۸ نفر، بدره ۶ نفر و چرداول نیز ۲نفر مبتلا به کرونا گزارش شده و تنها شهرستان سیروان در استان فاقد بیمار مبتلا به کرونا میباشد.
دکتر کریمیان در ادامه سخنان خود تصریح نمود: در حال حاضر برای ارزیابی افراد مبتلا و مشکوک به کرونا در سطح استان تعداد ۲۰ مرکز ۱۶ ساعت فعالیت میکند.
وی در ادامه این بحث گفت: در این مراکز افراد مشکوک به علائم کرونا توسط پزشک عمومی مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت تایید علائم بیماری کرونا؛ این افراد به متخصصین مربوطه ارجاع داده میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: سامانه غربالگری سلامت وزارت بهداشت یکی از راههایی است که هم استانی های عزیز با ثبتنام در آن؛ به سلامت خود و اطرافیان و نهایتاً جامعه کمک شایانی میکنند.
وی ابراز داشت: در این سامانه پس از ثبت نام افراد و جواب دادن به سوالات مطرح شده در این سامانه؛ در صورت وجود علائم مربوط به کرونا، همکاران بهداشتی ما با این افراد تماس میگیرند و با طرح سوالات تخصصی از سلامت افراد یا وجود علائم مشکوک به کرونا مطلع خواهند شد.
در ادامه این جلسه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام؛ اطلاع رسانی به جامعه برای ثبت نام در سامانه غربالگری سلامت وزارت بهداشت را مهم ارزیابی نمود و خاطرنشان کرد که وزارت بهداشت در ابتدای شروع به کار این سامانه به مردم از طریق پیامک اطلاعرسانی نموده و برای معرفی هرچه بیشتر آن به مردم و ثبتنام آنان نیاز است که اطلاع رسانی بیشتری انجام گیرد.
دکتر شاهماری همچنین اطلاع رسانی به خانوارهای تحت پوشش جمع مراکز بهداشتی درمانی سطح استان در جهت ترغیب مردم برای ثبت نام در سامانه غربالگری سلامت وزارت بهداشت را یکی دیگر از اقدامات مطلوب برای حفظ سلامت جامعه و شناسایی افراد مشکوک به کرونا عنوان کرد.
وی همچنین در ادامه سخنان خود به تشریح مطالب و راهکارهایی در رابطه با سامانه توزیع اقلام بهداشتی در داروخانه ها، پیشگیری از تجمع جمعیت مراجعان نیازمند اقلام بهداشتی در داروخانهها و توزیع عادلانه این اقلام از طریق سامانه مربوطه و داروخانهها پرداخت.
همچنین در ادامه این جلسه دکتر جمیل صادقیفر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی به تشریح آماری از میزان ثبتنام شدگان در سامانه غربالگری سلامت وزارت بهداشت در سطح استان و مساعدت و همکاری دستگاهها و ارگانهای استانی برای ثبت افراد بیشتر در این سامانه و همچنین مقایسه میزان پراکندگی و درصد ثبتنام شدگان در مناطق مختلف استان پرداخت.
در بخش دیگری از این جلسه دکتر علیمرادی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه ضمن بیان گزارشی از اقدامات و خدمات دانشگاه علوم پزشکی ایلام در رابطه با اقدامات پیشگیرانه و مقابله با کرونا در سطح استان؛ به قرائت مصوبات جلسه پیشین ستاد استانی مقابله با کرونا پرداخت.
در بخش پایانی این جلسه نیز مهندس قاسم سلیمانی دشتکی در جمع بندی مطالب مطرح شده اظهار داشت: مردم برای کاهش بار مراجعه مردم به بیمارستان ها با هدف غربالگری کرونا باید در سامانه غربالگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی به نشانی salamat.gov.ir ثبت نام کنند تا از طریق این سامانه در صورت نیاز وضعیت سلامت آنها توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی به صورت دائمی چک شود.
وی افزود: به نسبت جمعیت میزان شیوع کرونا در استان ایلام بالاست که بخشی از این ابتلا به علت مراجعه مردم به مراکز درمانی است که در محیط بیمارستان ها با توجه به حجم زیاد مراجعات مردمی برخی از افراد به ویروس کرونا مبتلا می شوند که با ثبت نام در سامانه غربالگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی هم حجم مراجعه به مراکز درمانی کاهش می یابد هم میزان ابتلا به ویروس کرونا کمتر می شود.
سلیمانی دشتکی یادآور شد: شرکت مخابرات و زیرساخت باید با ارسال پیامک به همه مشترکان و شماره تماس سرپرستان خانوار و درج نشانی اینترنتی سامانه غربالگری سلامت، مردم را نسبت به ثبت نام در این سامانه و مزایا و اهداف آن آگاه کنند و همچنین صدا و سیما و رسانه های مجازی نیز به کرات اطلاعیه شرکت مردم در این سامانه را منتشر و اطلاع رسانی کنند.
وی اضافه کرد: هدف از اجرای طرح ثبت نام در سامانه غربالگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی جلوگبری از تردد مردم به مراکز درمانی، شناسایی افراد مشکوک به بیماری و ترغیب بیماران مشکوک برای انجام تست غربالگری کروناست که با تماس و پیگیری های مداوم کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی میسر میشود.
وی با بیان اینکه استان ایلام در سال ۹۸ از مدیریت رویدادهای مهم و گسترده ای چون سیل، اربعین و سهمیه بندی بنزین سربلند بیرون آمد و با فاصله استان اول کشور بود، گفت: باید با همدلی و جهاد بیشتر موضوع کرونا نیز مدیریت شود و از هیچ یک از ادارات و دستگاهها و نیروها کم کاری پذیرفته نیست و در صورت لزوم نیروهای متعهد جایگزین نیروهای کم کار شوند.
استاندار ایلام تاکید کرد: مسئولان ارشد کشور تصمیم ها و برنامه ریزیهای خوبی برای مهار کرونا دارند که البته تحقق این برنامه ها به همت و همکاری مردم، تسریع در اجرایی کردن مصوبه ها و فعالیت مستمر جهادی نیاز دارد که در کمترین زمان ممکن این اپیدمی در کشور مهار و کنترل شود و در استان ایلام نیز متناظر و هم سو با ستاد ملی کرونا و مصوبه های استانی باید برای کنترل کرونا اقدام های جدی و اساسی انجام شود.
وی اظهار داشت: باید همه مبادی ورودی استان ایلام با همکاری پلیس راه، راهداری، فوریت های پزشکی، هلال احمر و بسبج به شدت کنترل شود و افراد مشکوک شناسایی و به مدت ۱۴ روز در قرنطینه قرار بگیرند و در این زمینه هیچ گونه اهمال کاری و کم کاری از هیچ نهادی پذیرفتنی نیست.
سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه ستاد ملی کرونا هر هفته روزهای شنبه و سه شنبه جلسه به صورت ویدیو کنفرانس با حضور استانداران دارد از همه مسوولان و مدیران دستگاه ها و نهادهای استان خواست: اگر درخواست، مشکل و نیازی در موضوع کرونا دارند موارد را به استانداری اطلاع دهند تا در جلسه ویدیو کنفرانس ستاد ملی کرونا با رییس جمهوری برای رسیدگی بیشتر مطرح شود.
وی با بیان اینکه مردم به طور جدی از پذیرش مهمانان نوروزی ساکن در استان های دیگر خودداری کنند، اظهار داشت: بخش عمده ای از ازدیاد میزان ابتلای شهروندان استان ایلام به کرونا حضور مهمانان نوروزی دیگر استان هاست و باید این مساله ریشه یابی و آسیب شناسی شود.
استاندار ایلام در مورد سامانه توزیع اقلام بهداشتی هم گفت: در قالب این سامانه اقلام بهداشتی و پیشگیرانه خانوارها با هدف توزیع هدفمند و عادلانه، قیمت یکسان دولتی و نیز جلوگیری از احتکار توسط پست یا داروخانه ها به دست متقاضیان می رسد و در این سامانه با درج کدپستی و شماره ملی سرپرست خانوار اقلام بهداشتی بر اساس جمعیت هر خانوار به خانوادهها تعلق می گیرد و هر خانوار تا تا قبل از اتمام زمان تعیین شده خود حق ثبت نام و خرید مجدد را نخواهد داشت و برای مددجویان دستگاه های حمایتی نیز یارانه باید تعلق می گیرد تا این جامعه هدف نیز توان خرید این اقلام را داشته باشند.
گفتنی است که همکاری و همراهی بانک های عامل با بدهکاران، تعطیلی صنوف عرصه محصولات غیرضروری، شیفت بندی کارکنان دستگاه های دولتی و دادن مرخصی یا دورکاری به کارکنان، همکاری شهرداری و مسئول آرامستان عمومی صالح آباد در تدفین اموات مبتلا به کرونا با دانشگاه علوم پزشکی، ضدعفونی و گندزدایی شهرستان های ایوان، چرداول، سیروان و هلیلان توسط ارتش غرب کشور و سایر شهرستان ها توسط سپاه و ناجا از دیگر موارد مطروحه ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در استان ایلام بود.