گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی
امتیاز:
🔹(قسمت اول)
گفتگویی که در ادامه آمده سخنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و خبرنگاران در رابطه با بیماری کرونا در استان در کارگروه رسانه در فضای مجازی می باشد.
در این کارگروه اصحاب رسانه سوالاتی از ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با بیماری کرونا و اقدامات حوزه سلامت پرسیده اند که در ادامه آمده است.
🔸دکتر کریمیان: باسلام و احترام به محضر اصحاب رسانه و خبرنگاران که در راه مبارزه با کرونا در کنار مجموعه مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام بوده اند. در ابتدا از تلاش ها و زحمات و حمایت های بی دریغ استاندار محترم و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه محترم ایلام و همچنین همراهی و تعامل شایسته ارگانها و نهادهایی همچون سپاه، بسیج، نیروی انتظامی، هلال احمر، کمیته امداد، پتروشیمی، مخابرات، برق، ورزشوجوانان، آب و فاضلاب روستایی و شهری، شهرداری، شرکت گاز، امور عشایری و دیگر دستگاهها و ارگانها که در این ایام با دانشگاه علوم پزشکی ایلام همراهی شایستهای داشتهاند تقدیر و تشکر میکنم.
بیشترین درصد ابتلا به بیماری کرونا در استان به ترتیب شهرستانهای ایلام، ایوان مهران هستند که در حوزه جنوبی استان نیز آمار مبتلایان به کرونا در حال افزایش است و نیاز به برنامهریزی و به کارگیری اقدامات پیشگیرانه بیشتر در این مناطق دارد. از زحمات و تلاشهای ارزشمند فرمانداران شهرستانهای تابعه استان نیز تقدیر و تشکر میکنم زیرا در شهرستانها اقدامات پیشگیرانه و مبارزه با کرونا به خوبی مدیریت شده است.
اصحاب رسانه می تواند زاویه و دیدگاه متفاوت تری به مسئله شیوع بیماری کرونا داشته باشند که ما به آن اشراف و آگاهی نداریم. زیرا این قشر در ارتباط مستقیم با تمام اقشار جامعه هستند و بسیاری از اوقات اصحاب رسانه نکاتی را میبینند که ما در جریان فضای کار و خدمت از آن ممکن است غافل باشیم یا به آن آگاهی نداشته باشیم. خاصیت رسانه این است که میتواند به خوبی نقاط ضعف و قوت را به درستی ببیند و به همین دلیل مباحثی که از سوی رسانههای محترم بیان می شود، قطعاً توسط مجموعه دانشگاه مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
رسانهها در بین مردم نفوذ زیادی دارند و حرفهایشان برای مردم سند است و اعتماد به این قشر بسیار بالاست. سعی میکنیم در جاهایی که رسانهها ورود میکنند، روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم و برای رفع مشکلات و چالش هایی که از سوی رسانهها مطرح می گردد، قطعاً مورد توجه مسئولان دانشگاه نیز قرار خواهد گرفت.
🔹سوال:آیا وضعیت البسه ،وسایل حفاظتی برای پرسنل وکادردرمانی بیمارستانها کاملا مهیاست وکمبودی وجودندارد؟
🔸دکتر کریمیان: در رابطه با لباسهای حفاظت فردی در ابتدای کار مشکلاتی در تهیه آن را داشتیم و به تدریج یاد گرفتیم که این اقلام را چگونه تهیه کنیم و در این راستا توانستیم از کارخانجات مربوطه، پارچه مربوط به حفاظت فردی را تهیه کردیم که در حال حاضر در سایزهای متفاوت و مناسب در استان تولید می شوند و در این خصوص مشکل خاصی وجود ندارد. همچنین در رابطه با البسه و وسایل حفاظتی بحثهای زیادی وجود دارد که در این خصوص پروتکل هایی که از سوی وزارت بهداشت به ما ابلاغ شده که اگر بخواهیم بر اساس این پروتکل ها عمل کنیم، هیچکدام از پرسنل ما راضی نخواهند بود که بر اساس آن اقدام شود. زیرا پرسنل بهترین و بالاترین میزان حفاظت را از ما طلب میکنند و ما نیز تابع نظرات همکاران در این خصوص هستیم.
بر اساس نظر وزارت بهداشت بعضی از وسایل حفاظت شخصی در بخش های ویژه استفاده میشوند و برخی از اقلام نیز باید در بخشهای دیگر شامل مراکز اورژانس، درمانگاهها و دستگاههای درگیر با کرونا استفاده شوند. ما مواردی داریم که در فضای اداری و درمانگاهی که بیمار مشکوک به کرونا مراجعه به آنجا ندارد و از ما طلب البسه حفاظت فردی می کنند. این عزیزان خواهان لباس های حفاظتی فردی هستند که در بخش های ویژه و درگیر با کرونا از آن استفاده میکنند که خواسته منطقی نیست.
مشکلی که وجود دارد، در رابطه با ماسک ۹۵ n می باشد که تقریباً همه پرسنل در هر فضایی که باشند از ما درخواست میکنند. ما اگر از این نوع ماسکها در اختیار داشته باشیم، به نظر پرسنل احترام میگذاریم و به آنها تحویل می دهیم هر چند که تهیه این نوع ماسک بسیار سخت است.
🔹سوال: چالشی ترین موضوعی که الان روبروی دانشگاه علوم پزشکی استان برای مقابله باویروس کردنا قرارداردچیست ؟
🔸دکتر کریمیان: چالشی ترین مبحث پیش روی ما قطع زنجیره انتقال بیماری کرونا و تجمعات و حضور افراد در این تجمعات و کاهش صبر حوصله مردم در این رابطه است. مردم فکر میکنند که اگر بار بیماری کمتر شده، این بیماری از بین رفته و همین امر باعث شده که عدهای متهورانه و بدون
ترس از بیماری وارد اجتماع شوند و در معرض ابتلا به بیماری قرار گیرند. در رابطه با ایلام مشکلات و چالش هایی در رابطه با تجمعات در تفرجگاهها و اماکن و.... وجود دارد. مثلاً در بام ایلام شاهد چند تجمعات مردم بودیم که حتی امکان تردد خودرو در این منطقه حتی مقدور نبود. اگر در این تجمع فردی مبتلا به کرونا باشد، به راحتی باعث انتقال آن به دیگران نیز میشود. این بیماری که ما حدود ۵۰ شبانه روز است که به سختی آن را کنترل کرده ایم، با اینگونه اقدامات و تجمعات قطعاً بار بیماری به راحتی افزایش پیدا خواهد کرد.
🔹سوال: آیا تاکنون طرحی تهیه شده است که با استفاده از موقعیت سخت و بغرنج فعلی و اوضاع نامناسب و بحرانی استان در موضوع کرونا مسئولین وزارتجانه را قانع کنید با تخصیص اعتبارهای چشمگیر و اخذ مجوز جذب نیروهای ماهرو متخصص انسانی زیرساختهای بخش سلامت کل استان را تکمیل و تجهیز کنید؟
🔸دکتر کریمیان: در خصوص زیرساخت ها و مشکلاتی که در استان وجود دارد، همه ما میدانیم که بحث کرونا یک بیماری دورهای است و قطعاً از میان جامعه خواهد رفت اما آنچه که باقی میماند مشکل زیرساختها است که با آن دست به گریبان هستیم. در همین راستا در جلسه ویدئو کنفرانس که در روزهای اخیر با ریاست محترم جمهوری داشتیم، بنده مشکلات استان را در دو بخش تقسیم نمودم که یک بخش مربوط به بیماری کرونا و کمبود های مرتبط با آن در استان و بخش دوم هم به زیرساخت های بهداشتی درمانی از جمله احداث و تکمیل بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام و عدم وجود مراکز آنژیوگرافی، جراحی قلب و پرتودرمانی در استان بود که ریاست محترم جمهوری هم از مطرح شدن این مشکلات استقبال نمودند و دستور دادند که نامهای در این راستا برای نهاد ریاست جمهوری ارسال شود و این مسائل در آن ذکر گردد و ایشان نیز قول دادند که در این خصوص اقدام عاجلی انجام شود.
🔷گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی
🔸(قسمت دوم)
گفتگویی که در ادامه آمده سخنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و خبرنگاران در رابطه با بیماری کرونا در استان در کارگروه رسانه در فضای مجازی می باشد.
در این کارگروه اصحاب رسانه سوالاتی از ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با بیماری کرونا و اقدامات حوزه سلامت پرسیده اند که در ادامه آمده است.
🔹سوال: آیا در بیمارستان شهید مصطفی خمینی ایلام بسان بیمارستان های تهران از طب مکمل استفاده می شود یا نه؟
🔸دکتر کریمیان: سوالاتی در سطح جامعه وجود دارد مبنی بر اینکه آیا امکاناتی که در شهرهای دیگر استفاده میشوند آیا مفید واقع شدهاند؛ در استان ایلام هم همکاران پزشک عزیز ما از تمام روشهای درمانی بنا به ضرورت و نیاز بیماران استفاده میکنند و این مواردی که در سراسر کشور عنوان می شوند، بر اساس یافتههای علمی است و همه ما میتوانیم از این علوم برای مقابله با بیماری استفاده کنیم و در بیمارستان شهید مصطفی هم طبیعتاً از این موارد برای درمان بیماران استفاده خواهد شد.
🔹سوال: یشنهاد می شود سازوکار اعطای نشان عالی خدمت به فداکارترین پرستار و پزشک برای بعد از پیروزی بر کرونا از همین الان تمهیدات لازم نظیر اعطای نشان شجاعت در زمان جنگ تحمیلی انجام شود.
🔸دکتر کریمیان: ما قدر زحمات پزشکان و پرستاران را میدانیم و این عزیزان همیشه در هر مرحلهای در خط مقدم مبارزه با بیماری بوده اند و برای مردم و بیماران همواره جانفشانی می کنند. در جریان بیماری کرونا نقش پرستاران و پزشکان در راستای خدمت به بیماران پررنگتر شده و مردم بیشتر در جریان خدمات این عزیزان قرار گرفتهاند. قطعا از خدمات و تلاشهای این قشر زحمتکش به طور ویژه قدردانی خواهد شد. همه پزشکان و پرستاران دانشگاه با آن خدمات شبانه روزی و مسئولانه نزد ماه قهرمان هستند و ما به وجود آنان افتخار میکنیم.
🔹سوال: درخصوص اعلام مبتلایان در شهرستانها مثلا دهلران که الان ۲۳ اعلام شده آیا درطول این یکماه این آمار شامل نفر اول مبتلا شده است که الان بهبود یافته یا ۲۱ نفر درحال حاضر مبتلا هستند؟
🔸دکتر کریمیان: اعلام آمار مبتلایان به کرونا در استان تجمیعی است و از اولین مبتلایان به کرونا تا آخر این مورد به صورت تجمیعی در آن بیان می شود. قطعاً فردی که در روزهای نخست شیوع بیماری کرونا مبتلا شده در حال حاضر بهبود یافته، در آمار ما وجود دارد و حذف نمیشود.
🔹سوال: براساس آمارشهرستان دهلران (۲۲نفر) ازابتدا آمارمبتلایان شهرستان دهلران کم بود و در روزهای اخیر بالا رفت. این متاثر ازچیست؟وچندنفربومی وغیربومی مبتلا هستند؟
🔸دکتر کریمیان: دهلران شهرستانی خاص است و افراد متفرقه زیادی از نقاط مختلف از این شهرستان تردد میکنند. اینکه چطور در این شهرستان موارد ابتلا پیدا شده، باید گفت که برخی از آمار مبتلایان شهرستان دهلران مربوط به افراد غیر بومی میباشد و در بین مبتلایان نیز نظامیان هنگ مرزی، پرسنل شرکت نفت، عشایر کوچرو و .... مشاهده میشود و همچنین از مردم بومی شهرستان نیز مبتلابه کرونا نیز وجود دارد.
یکی از مسائلی که در خصوص شهرستانهای دهلران، آبدانان و درهشهر که وجود دارد این است که انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهرستانها به دور دوم کشیده شده و این احتمال وجود دارد که بنا به مسائل قومی و قبیلهای مربوط به تبلیغات انتخابات و تجمعات مربوطه ممکن است از دلایل افزایش میزان مبتلایان به کرونا در این مناطق باشد. از مردم شریف حوزه جنوب، فرمانداران و کاندیداهای محترم مجلس انتظار داریم که فضای رقابتی به گونهای باشد که نیازی به تجمع در تبلیغات نباشد تا شاهد افزایش میزان ابتلا به بیماری در این شهرستانها نباشیم.
🔹سوال: نظرجنابعالی درباره ازسرگیری فعالیتهای اداری واصناف و...درهفته آینده چیست و اگراتفاق و خبر خوبی اتفاق افتاده، رسانه ای شود.
🔸دکتر کریمیان: در خصوص ازسرگیری فعالیتهای اداری و اصناف بنا به تجاربی که وجود دارد باید در این راستا سختگیرانه تر عمل کنیم و آنچه که برای آن زحمات زیادی کشیده شده را به راحتی از دست ندهیم. برای اینکه مدیریت بیماری کرونا به هدر نرود، باید صبر کنیم که شیوع بیماری به صفر برسد و شهرستانهایی که به لحاظ شیوع بیماری وضعیت سفید دارند انشاءالله در موقع مناسب تری اصناف و هم فعالیت خود را از سر بگیرند هر چند برخی از اصناف که اعلام شده اند تواند فعالیت کنند اما برخی از اصناف به دلیل ازدحام و شلوغی و احتمال و پتانسیل شیوع و انتقال بیماری در آنها وجود دارد اعتقاد ما این است که همچنان غیر فعال باشند.
🔹سوال: گاهاً مشاهده می شود فردی مبتلا با وضعیت حاد به مراکز درمانی اعزام می شود درحالیکه بدلیل ارتباط با دیگر اعضای خانواده افراد دیگری را هم درگیر کرده اند
. باتوصیه مراکز بهداشتی ،این افراد براساس پروتکل های موجود در خانه قرنطینه می شوند؟آیا این افراد در آمار مبتلایان به کرونا شهرستانها و آمار کلی استان محاسبه می شوند یا خیر ؟
🔸دکتر کریمیان: کسانی هستند که در اثر مراجعه به مراکز درمانی، نتیجه آزمایش آنان مثبت بوده است. افرادی که مشکوک به بیماری کرونا هستند، در ردیف آمار مبتلایان به کرونا قرار نمی گیرند. این افراد اگر علامت بیماری کرونا داشته باشند، لازم است به مراکز بهداشتی درمانی ما مراجعه کنند و قطعاً از این افراد تست کرونا گرفته میشود و در صورت مثبت بودن اقدامات درمانی بر روی آن انجام خواهد شد.
🔹سوال: در شهرستان ایوان چه تدابیری برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی انجام شده و آیا دستورالعملی دراین خصوص دارید؟ علت افزایش آمار مبتلایان و فوتی های این شهرستان چه عاملی بوده است؟
🔸دکتر کریمیان: در بحث فاصلهگذاری اجتماعی بسیاری از مسائل آن از جمله تعطیلی ادارات و مدارس و دانشگاهها و تعطیلی تجمعات مربوط به شادی و عزا در سطح جامعه و عدم حضور در اماکن مقدس و نماز جمعه و پرهیز از برگزاری هرگونه تجمع جزو فاصله گذاری محسوب میشود. همچنین ورود خودروهای غیر بومی به استان در همین راستا ممنوع شده و این گونه اقدامات که در استان اعمال گردیده که قطعاً مفید بوده و اثر مثبتی بر جای گذاشته است. در حال حاضر اماکن پرتردد از جمله بازارها و اصناف همچنان در راستای قطع زنجیره انتقال بیماری باید غیر فعال باشند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
در رابطه با ابتلای شهروندان به بیماری کرونا در شهرستان ایوان، یکی از دلایل شیوع این بیماری این است که برخی از شهروندان این شهرستان مسافرتهای به استان قم داشته اند و شهروندانی هم از استان قم به عنوان مهمان به این شهرستان سفر داشتهاند. در آمارهای اولیه که از شهرستان ایوان منتشر گردید حکایت از این مسئله داشت.
همچنین در رابطه با افرادی که بر اثر بیماری کرونا در شهرستان ایوان جان خود را از دست دادند، به دلیل عدم آشنایی آنان با این بیماری و عدم مراجعه به موقع به مراکز درمانی بوده است. متاسفانه برخی از مبتلایان تا مراحل پایانی بیماری به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمیکنند که در این راستا ما جلسات آموزشی و مکاتباتی که با پزشکان در این شهرستان داشتیم تا در این گونه مسائل دوباره تکرار نشود.