سمینار ایدز" شناخت ، پیشگیری و درمان در دانشگاه برگزار شد
امتیاز:
در ابتدای این همایش، مدیر آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیر مقدم گویی و تقدیر از حضور اساتید، کارکنان و دانشجویان اظهار داشت: امروزه ایدز در بیشتر کشورهای جهان به صورت یک مشکل اجتماعی مطرح شده و این مسئله بالقوه -یا بالفعل- بر اکثریت افراد جامعه اثر می گذارد. بنابراین راه حل صحیح راه حلی است که کل مساله را در برگیرد و تمامی جمعیت مبتلا را پوشش دهد، نه آنکه به جنبه های خاصی از مساله توجه داشته باشند یا تنها به معدودی از مبتلایان کمک کنند.
دکتر ایرج پاکزاد در ادامه با بیان این که یکی از مباحث بسیار حساس در مورد مسئله ایدز، آموزش و آگاهی افراد در مورد ابتلا و پیشگیری از این بیماری است، افزود: در علم پزشکی هیچ بیماری به اندازه ایدز پیچیده نیست که همه زمینههای علمی، اجتماعی، اقتصادی و ... را در بر بگیرد.
در ادامه نیز مدیر امور پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به ضرورت ارائه راهکارهای مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری ایدز اظهار داشت: نخستین و مهمترین استراتژی در نظر گرفته شده برای این امر آموزش و اطلاعرسانی محسوب میشود.
دکتر فرید عزیزی جلیلیان به بیولوژی ویروس ایدز و نحوه راه های ورود آن به بدن و اقدامات ایمنی بدن در مقابله با آن اشاره نمود و در بخش دیگری از سخنان خود پیشگیری از طریق ارائه آموزش را رکن برنامههای در نظر گرفته شده برای مقابله با بیماری ایدز اعلام کرد و افزود: آشنایی با این مقوله میتواند به مقاوم شدن افراد در مقابل این بیماری کمک کند و ارائه آموزشهای لازم به گروههای هدف در معرض خطر از اولویتهای اصلی برای مبارزه با این بیماری در جامعه قرار داده شود.
دکتر علی نظری متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به عنوان سخنران بعدی این سمینار عنوان نمود: ایدز تنها مشکل بهداشتی و درمانی نیست، بلکه به عنوان پدیده اجتماعی محسوب میشود که زندگی فرد مبتلا و اطرافیان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی به جنبه های بالینی بیماری ایدز و ویزگی های این بیماری و همچنین داروهای مربوط به آن اشاره کرد و در بخش دیگری از صحبت های خود ابراز داشت: زمانی که گروهی از افراد خواسته یا ناخواسته به بیماری ایدز مبتلا میشوند، ضرر ناشی از آن تمام جامعه را تحت تاثیر قرار میدهد.
در ادامه نیز مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به تاریخچه بیماری ایدز و آمار مربوط به این بیماری در کشور و استان خاطر نشان کرد: کمتوجهی و عدم توجه به مسئله گسترش بیماری ایدز صدمههای زیادی را به جامعه وارد میکند و همه باید آگاه باشیم که وظیفه اخلاقی و ملی است که باید با توجه به ارزشهای دینی و فرهنگی خود، این خطر بزرگ را مهار کنیم.
دکتر اسدالله احسان زاده تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم که در سطح جامعه فرد اچ آی وی مثبت را به عنوان یک فرد بیمار تلقی کنند نه اینکه وی را به چشم خطاکار و گناهکار بنگرند.