با مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و دارو آشنا شویم
امتیاز:
✍خانم رنحبر مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام:
آزمایشگاه کنترل غذا و دارو بعنوان آزمایشگاه مرجع در دانشگاه علوم پزشکی با بهرهگیری از تکنیکهای پیشرفته و متدهای معتبر و با استفاده از فنون پردازش اطلاعات عهدهدار کنترل کیفیت مواد اولیه و فرآورده های غذایی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سطح استان است. محصولات تولیدی و کنترل سطح عرضه را از نظر انطباق با استانداردها، شناسایی تقلبات، وجود آلایندهها و افزودنیها بررسی و کنترل میکند و مسئولیت ردیابی و شناسایی باکتریهای پاتوژن و شمارش برخی میکروارگانیسمها غیرپاتوژن شاخص بهداشتی در تمامی نمونههای واصله به آزمایشگاه از جمله مواد غذایی، فرآوردههای آرایشی ـ بهداشتی با روشهای کشت، MPN، فیلتراسیون براساس مرجع روشهای معتبر بین المللی (ایزو) و شمارش ریسه کپک برای تخمین آلودگی قارچی اولیه در فراورده های غذایی خاص بر عهده دارد. ارائه نتایج معتبر، شفافیت و قابلیت ردیابی از اهداف اصلی این آزمایشگاه است،
گذشته از آزمونهای معمول بر روی نمونههای کنترل مستمر واحدهای تولیدی سطح استان و مراکز بهداشتی، وظایف دیگری از جمله موارد زیر در حال انجام است:
- اجرای برنامه نظارت بر کنترل کیفیت محصولات غذایی و آشامیدنی سطح عرضه(pms) ابلاغی از طرف سازمان غذا و دارو طی دوره سه ماه، دوبار در سال
-اجرای برنامه نظارت بر کنترل کیفیت اقلام آرایشی و بهداشتی سطح عرضه پس از ورود به بازار (PMS) ابلاغی از طرف سازمان غذا و دارو دو مرحله سه ماهه در سال
- رسیدگی به شکایات مردمی واصله در خصوص مواد خوراکی، آشامیدنی ارسالی از مراکز مختلف
- عضویت و شرکت در کمیته IDD استانی بعنوان مرجع پاسخگویی و اعلام نتایج کلیه نمک های ارسالی از نظر میزان ید، درجه خلوص و ... در راستای اجرای برنامه کنترل و پیشگیری از کمبود ید و اختلالات آن
-عضویت در کمیته فنی و قانونی صدور پروانه ساخت محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
-عضویت در کمیته ارزیابی مخاطرات واحدهای متقاضی صدور پروانه بهرهبرداری
- شرکت در کارگروه آرد و نان استان و ارایه نظرات کارشناسی در خصوص بهبود کیفیت نان و آرد مصرفی
-اجرای برنامه های کنترل کیفیت نان مصرفی از نظر میزان بلانکیت با همکاری معاونت بهداشتی در فصول خاصی از سال
-اجرای برنامه پایش غنی سازی آرد با آهن و اسیدفولیک در سطح تولید و مصرف در طی کل سال
-اجرای برنامه پایش سموم و باقیمانده دفع آفات نباتی طبق دستورالعمل سازمان غذا و دارو از طریق آزمایشگاه همکار در طی کل سال
-اجرای برنامه اندازه گیری فلزات سنگین در محصولات کشاورزی طبق دستورالعمل سازمان غذا و دارو با استفاده از پیشرفتهترین دستگاه
اتمیک ابزوربشن راه اندازی شده در آزمایشگاه به شکل ماهانه در طی سال
-اجرای برنامه بررسی کنترل کیفیت شیر مدارس از نظر ویژگیهای میکروبی و شیمیایی مصرفی طبق استاندارد.
- بازرسی از آزمایشگاههای همکار و مجاز جهت صدور مجوز
- بازرسی از آزمایشگاههای واحدهای تولیدی سطح استان و تکمیل چک لیست ارزیابی آنها و اعلام نواقص به واحد تولیدی جهت تکمیل تجهیزات در راستای کنترل محصول نهایی تولیدات استانی
- برگزاری کارگاههای تئوری و عملی برای مسیولین فنی کارخانجات و کارگاهها به شکل دوره های خصوصی و عمومی.
-انجام فعالیتهای آزمایشگاهی نظیر آزمون های فیزیکوشیمیایی مواد اولیه و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی
-تدوین SOP های روشهای آزمون و دستورالعملهای مربوطه هر آزمون بر حسب دامنه عملکرد.
- توسعه و تحقیق در زمینه دانشهای فنی نوین در ارزیابی و کنترل مواد اولیه و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی
-کالیبراسیون میانی، کالیبراسیون خارجی کلیه تجهیزات آزمایشگاهی در طی سال
-بهبود فضای فیزیکی آزمایشگاه طبق ایزو 17025 و پیگیری تامین بودجه ها جهت ارتقا و خرید تجهیزات
-بروز رسانی روشهای آزمون کنترل فیزیکوشیمیایی و ارزیابی فرآوردههای آرایشی و بهداشتی
- شرکت در برنامه های مهارت آزمایی و مقایسات بین آزمایشگاهی در سطح ملی و سطح قطب
- اجرای تصدیق کمی و کیفی روش آزمون
- نیاز سنجیهای آموزشهای فنی و تخصصی کارشناسان آزمایشگاه و پرسنل معاونت و کارشناسان بهداشت محیط شبکه های بهداشت و درمان
-همکاری با سازمانها، مراجع قضایی و پلیس امنیت
-همکاری با سازمان ملی استاندارد در تدوین استانداردهای ملی و بومی استانی
-استقرار، تجهیز و کالیبراسیون آزمایشگاه سیار کنترل مواد غذایی و آشامیدنی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهران در ایام اربعین حسینی
-راه اندازی روشهای نوین آزمایشگاهی طبق استاندارد برای محصولات تولیدی از جمله محلولهای ضدعفونی کننده و الکل در ایام مبارزه با کرونا
-استقرار و راه اندازی شبکه ملی آزمایشگاهی جهت تسریع در امور و ثبت دقیق آمار نمونه ها از سطح هر شبکه بهداشت تا آزمایشگاه مرجع