کنترل و درمان به مو قع علایم و بیماری ها منجر به افزایش کیفیت زندگی می شود
امتیاز:
کلثوم مومنی در ادامه این مبحث ابراز داشت: سلامت روان در سالمندی بستگی به چگونگی مواجهه با تغییرات بدن در این دوران دارد این بدان معنا نیست که افراد مسن هیچ بیماری یا مشکلی را تجربه نمی کنند بلکه منظور آن است که کنترل و درمان به مو قع علایم و بیماری ها منجر به افزایش کیفیت زندگی خواهد شد. بیماری های روانشناختی به گروهی از حالات روانی اطلاق می گردد که باعث اختلال در تفکر و احساس فرد و کاهش سازگاری او با تغییرات و استرس های زندگی می شود. بیماری های ذهنی و روانی هر فرد با هر سن و با هر موقعیت اجتماعی را می تواند درگیر کند.
وی با بیان این که عوامل عمده ای باعث اختلال در سلامت روان گردد، خاطر نشان کرد: اضطراب و افسردگی ، عدم تغذیه مناسب، مصرف دخانیات و الکل، برخی از داروهای مورد استفاده به علت مشکلات جسمی در سالمندان، تداخل داروهای تجویز شده توسط پزشک های متعدد، عدم فعالیت و تحرک کافی، استرس و ناراحتی ناشی از مرگ عزیزان و تنهایی ناشی از آن، بیماری جسمانی از جمله عواملی هستند که در این امر دخیلند.
کارشناس واحد بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان ایلام با اشاره به این که سالمندان نکات مفید برای بهداشت روان خود را در نظر گیرند، افزود:به اندازه کافی استراحت کنید، خواب و استراحت کافی به شما کمک می کند تا ذهنی آرام داشته باشند 8-7 ساعت در شبانه روز بخوابید. فعالیت بدنی را از همین امروز شروع کنید. هر چه زودتر ورزش منظم را آغاز کنید فواید بیشتری به دست خواهید آورد. ورزش کردن باعث کاهش بیماری های مزمن مثل تصلب شرایین، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون و... می شود.
وی در ادامه این بحث بیان داشت: به ذهن و مغزتان هم ورزش دهید. مقداری از حواس پرتی ها در سنین پیری، طبیعی قلمداد می شوند، فشار عصبی و اضطراب و زندگی پر مشغله هم می تواند در حافظه و تمرکز حواس شما اختلال ایجاد کند. ذهنتان را با حل کردن انواع جداول و معماها درگیر کنید. اطلاعات عمومی خود را با خواندن کتاب های متعدد افزایش دهید. برای فرزندان و نوه های خود قصه بخوانید. در فعالیت های اجتماعی مختلف شرکت کنید و خاطرات گذشته خود را برای فرزندان و نوه ها تعریف کنید. سلامت جسمی خود را به طور منظم و با مراجعه به پزشک کنترل نمایید و از مصرف دخانیات و الکل بپرهیزید.