X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 18 دی 1392
کارگاه آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشگاه برگزار شد

  کارگاه آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشگاه برگزار شد

امتیاز: Article Rating


به گزارش خبرنگار وب دا، در ابتدای این جلسه آیاتی از کلام الله مجید قرائت گردید و سپس سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران در فضای سالن طنین انداز شد و در ادامه نیز مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خوش آمد گویی به حاضران و شرکت کنندگان در این جلسه اظهار داشت:  اعتیاد به مواد مخدر و محرک به عنوان بلاي قرن نسل بشر را گستاخانه تهديد كرده و به سوي نيستي مي کشاند. متاسفانه اقشار مختلف خصوصاً جوانان به دلایل مختلف از جمله کنجکاوی، درك لذت و يا تسكين دردهاي فردي و اجتماعي خود چون فقر و بيكاري و دیگر ناملایمات زندگی به سوی این بلاي خانمانسوز روی  می آورند.
دکتر سعید رضا جوهری ادامه داد: اين افراد در ابتدا آثار مخرب آنرا به خوبی لمس نمی کنند و حتی  خود را موفق هم مي پندارند، اما ديري نمي پايد كه دردي بر دردهاي خويش افزون مي يابند و بر كرده خويش اشك ندامت و پشيماني مي ريزند. زيرا دردي جسم و جان آنان را مي فشارد كه درمانش جانفرساست و تنها با اراده اي قوي و مصمم می توانند به نجات خويش بپردازند.
وی در ادامه این مبحث ابراز نمود: اعتیاد به عنوان بلای خانمان‌سوز سلامت خانواده‌ها و بسیاری از جوانان و نوجوانان ما را تهدید می‌کند واگر ما از سلامت نسل آینده غفلت کنیم و نتوانیم نظارت کافی بر احوال و روحیات آنان داشته باشیم اعتیاد به هر عنوان اهداف، افکار، اندیشه‌ها و روحیات جوانانمان را به نابودی می کشاند.
وی افزود: این کارگاه در اجرای مصوبات کمیته درمان و حمایت های اجتماعی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و در جهت ارتقاء سطح آگاهی ها بوده و توسط دست اندرکاران مراکز درمان سوء مصرف مواد در استان و با همکاری معاونت محترم آموزشی دانشگاه علوم پزشکی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و معاونت درمان تدارک دیده شده و دارای امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان می باشد.
در ادامه این جلسه نیز دکتر رضا ولی زاده روانپزشک و مدیر گروه روانپزشکی ضمن تشریح راههای درمان دارویی و غیر دارویی سوء مصرف مواد برای حاضرین بیان داشت: آثار شوم و خانمان برنداز مصرف مواد مخدر و همچنین عواقب سوء و خطرناک استفاده از آن باید جدی تر  دنبال شود این مواد اعتیاد آور نه تنها باعث تخریب و نابودی فرد و خانواده می‌شود بلکه جامعه نیز تحت تاثیر آن قرار می‌گیرد
وی به نحوه تاثیر مواد اعتیادآور بر روی بدن و خصوصاً مغز و فعالیت های آن اشاره داشت و خاطر نشان کرد: همانگونه که باید در پیشگیری از اعتیاد اقدامات لازم صورت گیرد، باید به درمان و راههای ترک مصرف مواد مخدر  نیز توجه ویژه شود تا زمینه ایجاد جرائم و آسیب‌های اجتماعی در جامعه کاهش پیدا کند.
دکتر ولی زاده در ادامه گفت: نگاه به فرد معتاد، نگاه بیمارگونه است و مادامی که معتاد به سمت درمان و مراکز درمانی می‌رود بیمار به حساب می‌آید و لازم است که همه ما برای نجات وی از منجلاب اعتیاد در کناروی باشیم و با اقدامات مختلف و معقولانه در راه ترک مصرف مواد مخدر وی را یاری نماییم چرا که ما بر این باوریم که نجات یک معتاد نجات جامعه است.
دکتر ستار کیخاونی به عنوان سخنران بعدی این کارگاه ضمن بیان آثار وخیم و زیانبار مصرف مواد مخدر برای فرد و جامعه و راههای پیشگیری از اعتیاد ابراز نمود: متاسفانه سن اعتیاد به مواد مخدر و محرک کاهش یافته و لذا باید هوشیارانه وارد عرصه پیشگیری از اعتیاد شد زیرا این امر  نشان‌‌دهنده حاد بودن وضعیت این خطر در کشور است.
وی در پایان سخنان خود یادآوری کرد: باید برنامه‌های ویژه‌ای برای آگاه‌سازی جوانان در مورد این معضل و آثار ویرانگر آن توسط دانشگاه‌ها، مراکز علمی، آموزشی و همچنین در مدارس و به‌ویژه در خانواده‌ها اجرا شود.
در ادامه این کارگاه آموزشی سخنرانان به ارائه مطالب تخصصی خود پرداختند.

تصاویر
  • کارگاه آموزشی پیشگیری و درمان اعتیاد در دانشگاه برگزار شد
ثبت امتیاز