X

اخبار

تاریخ انتشار: یکشنبه 22 تیر 1399
  برگزاری بیست و نهمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری بیست و نهمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating


بیست و نهمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا با حضور استاندار، معاونین استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی و معاونین غذا و دارو و بهداشتی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه و مدیر روابط عمومی دانشگاه سالن اجتماعات استانداری ایلام برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از خدمات و تلاشهای شبانه روزی مجموعه مسئولان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایلام و همکاری و همراهی شایسته مسئولان استانی با دانشگاه اظهار داشت:

نزدیک به ۱۳ میلیون در دنیا گرفتار بیماری کرونا شده اند که حدود ۵۶۸ هزار نفر از این افراد به واسطه ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند.

بالاترین میزان آمار مبتلایان به بیماری کرونا مربوط به کشور امریکا با جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون و ۳۵۵ هزار نفر مبتلا و ۱۳۷ هزار مورد فوتی در دنیا می باشد و کشور برزیل هم با آمار ۱ میلیون و ۸۴۰ هزار نفر مبتلا در جایگاه دوم جهان قرار دارد.

چیزی که مشهود است، در هر جایی از دنیا که پروتکل های بهداشتی رعایت شده بیماری کرونا کنترل گردیده و زمانی هم که این پروتکل‌ها به خوبی رعایت نشده و رعایت آن رو به کاهش نهاده، بیماری هم در مقابل آن افزایش پیدا کرده و شیوع آن بیشتر شده است.

در کشورمان همین اتفاق افتاده و زمانی که پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی رعایت می‌شد، کنترل بیماری در وضعیت مطلوب و مناسبی بود اما زمانی که ترس از کرونا برای جامعه عادی شد، آمار در کشورمان افزایش چشمگیری پیدا کرد و به تبع در استان ایلام هم در تیرماه آمار مبتلایان به شدت افزایش محسوسی پیدا کرد.

در مقایسه میزان بروز بیماری در یک میلیون نفر جمعیت؛ استان ایلام با دارا بودن ۷۱۵۰ مورد مبتلا در یک میلیون نفر جمعیت، نسبت به کشور با میزان ۳۰۳۷ نفر در یک میلیون نفر جمعیت آماری بالاتری دارد.

مقایسه کیفیت نمونه گیری در کشور ۱۳ درصد نمونه‌ها مثبت است در حالی که در استان ایلام این رقم ۳۲ درصد می‌باشد

وضعیت استان به لحاظ کرونا در تیر ماه نسبت به سایر ماهها افزایش چشمگیری داشته است که تا ۲۲ تیرماه بالغ بر ۵ هزار و ۲۲۹ مورد بیمار مشکوک داشته‌ایم که مورد نمونه گیری قرار گرفته اند و نسبت به ماه خرداد ماه افزایش سه برابری داشته است.

میزان مبتلایان، بستری و فوتی‌های مربوط به بیماری کرونا در استان در ایام تیرماه به شدت افزایش پیدا کرده است. تعداد موارد مثبت ما در تیرماه ۲۴۰۲ مورد بوده در حالی که در تمام ماههای شیوع این بیماری ۴۰۷۲ مورد بوده است.

همچنین تعداد فوتی های مربوط به بیماری کرونا در تیرماه ۴۳ مورد بوده در حالی که این آمار در تمام ماههای شیوع بیماری ۱۲۰ نفر بوده است.

در مورد حضور متخصصین ریه در آی سی یو بیمارستان براساس صحبت‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده، نهایتاً به این منجر شد که در کل کشور متخصصین و فوق تخصصین ریه در بخش های آی سی یو بیمارستان بیماران را ویزیت کنند و حتی اگر شرایط حضور وجود ندارد، به صورت مجازی آنان را ویزیت کنند.

در استان ایلام تعداد ۲ فوق تخصص ریه داریم که هر روز بیماران را ویزیت می کنند و بر این اساس تعداد افراد بهبود یافته استان‌مان در بخش آی سی‌یو نسبت به کشور آمار بالاتری است.

تصمیماتی که در هفته گذشته برای کاهش آمار مبتلایان در سطح استان انجام شده، در سطح ادارات خوشبختانه پروتکل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک به خوبی رعایت می‌شود. در سطح بازار و اصناف مختلف نیز تا حدودی این امر رعایت می‌شود.

در برخی از نقاط متاسفانه تجمعاتی شکل می‌گیرد که مربوط به مراسمات شادی و عزا هستند که باید در این عرصه توان بیشتری گذاشته شود تا از این ایجاد تجمعات جلوگیری شود.

در رابطه با وضعیت دانشگاه در این شرایط مطابق اظهارنظرهایی که در رابطه با تعطیلی آنان وجود دارد، این مراکز علمی به صورت کامل تعطیل نخواهند شد و کلاسهای آموزش و امتحانات به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در ادامه نیز دکتر مهتاب شاهماری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار کرد:

کلیه داروهای مورد نیاز در درمان کرونا بر اساس پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان تامین شده است و از ابتدای شیوع کرونا تا کنون با تامین دارو،ملزومات دارویی و پزشکی برای مراکز بهداشتی و درمانی تحت نظارت دانشگاه به ارزش بیش از پنج میلیارد تومان ، هیچگونه کمبودی برای این داروها در استان وجود نداشته و دپوی مناسبی نیز وجود دارد .

تبلیغات گسترده ای در فضای مجازی و بازار غیررسمی در خصوص داروهایی نظیر رمدسیویر که فعلا اثربخشی آنها توسط کمیته علمی کشور تایید نشده است در حال انجام است . این دارو که جهت انجام کارآزمایی بالینی در اختیار

معاونت تحقیقات وزارت بهداشت قرار گرفته و هیچ نمونه مورد تاییدی از آن در باراز رسمی وجود ندارد، در بازار سیاه و با قیمت های نجومی به فروش می رسد که متاسفانه اکثرا تقلبی نیز هستند .

برای این دارو و سایر داروهایی که ممکن است در کنترل و درمان عوارض ناشی از این بیماری تاثیرگذار باشند تحقیقات بالینی در کشور تحت نظارت کمیته علمی مبارزه با کرونا در حال انجام بوده و به محض تایید توسط این کمیته، دارو وارد مدار تولید و توزیع شده و تامین آن توسط دانشگاه علوم پزشکی برای بیماران استان انجام خواهد شد.

تبلیغات اغواگرانه در فضای مجازی و توسط برخی عطاریها برای داروهای گیاهی ضدکرونا نیز تهدیدی دیگر برای سلامت و به تعویق افتادن مراجعه ی به موقع بیماران به مراکز درمانی است که باید مورد توجه مردم عزیز قرار گیرد .

با بمنظور پاسخگویی به تقاضای مردم برای تهیه ماسک با محوریت سازمان صمت و همکاری انجمن داروسازان و شرکت مکتاف و تلاش تولیدکنندگان استانی از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون بیش از ۸۰۰ هزار ماسک تولید استان در سطح داروخانه ها و ادارات توزیع شده و بیش از ۵۵۰ هزار ماسک پزشکی نیز تحویل دانشگاه علوم پزشکی شده است که شایسته تقدیر است و این تلاش های شبانه روزی ادامه داشته و بر اساس نوید ریاست محترم سازمان صمت با استقرار و نصب دستگاه های تولید ماسک صنعتی در استان و تامین مواد اولیه شرایط مناسبی از نظر ماسک در استان خواهیم داشت.

در کنار این تلاش ها فعالیت گروههای جهادی، سپاه ، بسیج ، هلال احمر، کمیته امداد و ... نقش موثری در تامین و توزیع ماسک در میان اقشار آسیب پذیر داشته اند .

در ادامه این جلسه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام اظهار داشت:

در آمارهایی که در جامعه منتشر می‌شود، پایین آمدن آمار مبتلایان در سطح استان نباید گول زننده باشد. در آمار مربوط به فوتی ها و بستری‌ها و هنوز آمار بالایی داریم.

آمار مربوط به فوتی‌های ناشی از کرونا در چهار روز غیرمتوالی در تیرماه تعداد ۲۰ مورد بوده و در رابطه با موارد بستری نیز در خرداد ماه تعداد موارد بستری در بیمارستان تا ۲۰ نفر تنزل پیدا کرد اما در تیرماه این آمار بین ۱۴۰ الی ۱۵۰ نفر در نوسان بوده است.

یکی از دلایل پایین آمدن آمارها در استان این است که بر اساس پروتکل‌های وزارتخانه؛ جز ۱۱ گروهی که از سوی این پروتکل‌ها معرفی شده‌اند از سایر افراد جامعه مجاز به نمونه‌گیری نیستیم.

استفاده از ماسک در سطح جامعه نسبت به گذشته تفاوت مطلوبی داشته و نگران این هستیم که داستان وضعیت قرمز استان به لحاظ شیوع بیماری کرونا برای مردم عادی شود و تمام آحاد از جمله مردم با کارکنان ادارات استفاده از ماسک را کنار بگذارند.

ابتلای کارکنان به کرونا در سطح استان افزایش محسوسی پیدا کرده که یکی از دلایل آن این است که این قشر گروه پرخطری هستند و چندین ساعت در فضای اداری در معرض ابتلای به بیماری قرار دارند که لازم است کارکنان تمام موارد پروتکل های بهداشتی را در جهت حفظ سلامت خود رعایت کنند.

در ادامه این جلسه دکتر علیمرادی رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه به تشریح مطالبی در رابطه با مصوبات جلسه قبل پرداخت.

در ادامه این جلسه نیز استاندار ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه ضمن اشاره به صحبتهای مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با مجلس یازدهم گفت: وقتی رهبر معظم انقلاب اسلامی خود را ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی می بینند همه بایست نسبت به این مهم اهتمام جدی داشته باشیم چراکه امروز تنها دارو مقابله با کرونا زدن ماسک و رعایت پرتوکل های بهداشتی است.

مهندس سلیمانی دشتکی با تاکید بر این مهم که صحبت های مهم امروز رهبری بایست نصب العین همه ما باشد، اظهار داشت: به خاطر نقطه نظرات ارزشمند و صحبت های حکیمانه معظم له تشکر می کنم.

وی افزود: رهبر انقلاب خیمه نظام است و همه بایست شنونده و اجرا کننده پیام او باشیم.

استاندار ایلام در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن هشدار نسبت به شرایط امروز کرونا در استان، گفت: در حالیکه در مرکز اعلام می شود که وضعیت استان از حالت قرمز و هشدار خارج شده است اما اینجا مشاهدات چیز دیگری را نشان می دهد.

وی با اشاره به موارد بالای ابتلا و فوتی در استان، تاکید کرد: مردم و مسئولان استان شرایط را عادی نگیرند، شرایط اینجا عادی نیست؛ هنوز در وضعیت قرمز هستیم!

استاندار ایلام در ادامه خواستار گزارش دهی و اطلاع رسانی درست دستگاه های درگیر در کار کرونا به مرکز شد و گفت: همه چیز می بایست سر جای خود و به موقع بیان شود و واقعیت ها و عملکرد را درست بیان نمائیم و انتقادات را نیز مد نظر داشته باشیم.

وی با اشاره به این مهم که همه موظف به اجرای مصوبات ستاد ملی و استانی مبارزه با کرونا هستیم، تاکید کرد: قصور در اجرای مصوبات پیگرد قانونی دارد و یکی از مهم ترین مصوبات هم ممنوعیت اجتماعات و گردهمایی ها است.

رئیس ستاد استانی مبارزه با کرونا با اشاره به آمار بالای ابتلای کارکنان خواستار برگزاری جلسات بصورت ویدئو کنفرانس شد و گفت: در ادارات هرگونه همایش سمینار و جلسات با تجمع بالا ممنوع است و در صورت ضرورت نشست ها بایست کمتر از ۱۰ نفر و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی انجام شود.

استاندار ایلام در ادامه با تاکید بر الزام اجرای مصوبات در ادارات، گفت: مدیران بایست به کارمندان دارای بیماری زمینه ای، افراد مسن، مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار مرخصی بدهند در غیر اینصورت بایست پاسخگوی به خطر انداختن جان آنان باشند.

وی در ادامه بر استفاده از ماسک توسط همه افراد جامعه تاکید کرد و گفت: از مدیرکل صنعت و معدن و تجارت استان می خواهم که در جهت تهیه ماسک ارزان و در سطح وسیع اقدام نماید تا در اختیار مردم قرار گیرد.

وی افزود: البته لازم است پروتکل های بهداشتی را در مناطق مختلف استان بومی سازی کنیم تا مردم بهتر بتوانند در مقابل این بیماری از خود محافظت کنند.

سلیمانی دشتکی در ادامه ضمن انتقاد از افرادی که با برپایی مراسمات و حضور در تجمعات جان مردم را به خطر می اندازند، هشدار داد: این افراد با این کارها مرتکب قتل و جنایت می شوند چراکه با هر تنفس ویروسی خود جان ده ها نفر را به خطر می اندازند!

وی تاکید کرد: به خاطر شرایط خاص استان در کرونا اجتماع بیشتر از ۱۰ نفر ممنوع است.

سلیمانی دشتکی در پایان ضمن تشکر از عموم مردم که با همراهی و اجرای دستورالعمل های بهداشتي نسبت به قطع زنجیره انتقال بیماری تلاش می کنند، اظهار داشت: اگر مردم و مسئولان مسئله کرونا را جدی بگیرند و در اجرای دستورالعمل ها کمک کار هم باشند قطعا بر این بیماری غلبه پیدا خواهیم کرد.

وی افزود: در اینجا لازم است از مجموعه زحمات و تلاش های صورت گرفته اعضای ستاد استانی کرونا، مجموعه نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی و سپاه و بسیج، دستگاه قضا و دادستانی بویژه حوزه بهداشت و درمان، اصحاب رسانه، کارگروه کرونا و صدا و سیما تشکر می کنم.

تصاویر
  •   برگزاری بیست و نهمین جلسه ستاد استانی مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز