X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 03 شهریور 1399

  گفتگوی اصحاب رسانه با رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در کارگروه رسانه در فضای مجازی(شهریورماه)

امتیاز: Article Rating


(قسمت اول)
گفتگویی که در ادامه آمده سخنان دکتر کریمیان ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اصحاب رسانه و خبرنگاران در رابطه با بیماری کرونا در استان در کارگروه رسانه در فضای مجازی می‌باشد.
در این کارگروه اصحاب رسانه سوالاتی از ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی در رابطه با بیماری کرونا و اقدامات حوزه سلامت پرسیده اند که در ادامه آمده است.

🔹سوال:
براساس گزارشات رسیده دستورالعملی مبنی بر اینکه کارکنان مبتلا به کرونا فقط ۱۰ روز حق دارند در منزل بمانند به مراکز و معاونت های تحت مدیریت جناب عالی ارسال شده است براساس این گزارشات افرادی که پس از ۱۰ روز هنوز تست آنها منفی نشده است، بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در محل کار حضور می یابند و باعث نگرانی هایی برای دیگران می شوند سوال اینجاست وقتی که در حوزه بهداشت و درمان با اجرای چنین دستورالعمل هایی به نوعی به مسایل پیشگیرانه پشت پا می زنند چه انتظاری از افراد جامعه هست آیا این موضوع به نوعی اشاعه ابتلا به ویروس کرونا نیست؟
🔸رییس دانشگاه:
در مورد مدت زمان استعلاجی بیماران مبتلا به کرونا در دانشگاه علوم پزشکی، در مقطعی تعداد زیادی از پرسنل ما مبتلا بودند و پروتکل مربوطه هم این است که بعد از ۱۴ روز به سرکار خود برگردند و نیازی به تست مجدد آنان نیست. البته کسانی علائم بیماری را دارا باشند ما یک یا دو هفته دیگر نیز به این مدت زمان استعلاجی آنان افزوده ایم که از سلامتی آنان مطمئن تر باشیم تا سلامت سایر همکاران خود را تهدید نکند. در خصوص افرادی همچون پرستاران که در بخش کرونایی خدمت می کنند و خودشان با بیماران کرونایی سروکار دارند، هیچ خطری برای این بخشها ندارند و تهدید محسوب نمی شوند. این افراد اگر حال عمومی آنان خوب باشد می تواند در محل کار خود حاضر باشند.
🔹سوال:
در مورد دورکاری کارکنان لطفا توضیح دهید آیا واقعا دورکاری انجام میشود و جنابعالی در جهت انجام فعالیتهای این کارکنان چه امکاناتی در اختیارشون قرار دادید؟

🔸رییس دانشگاه:
در خصوص دورکاری همکاران بهداشت و درمان، برخی از همکاران همچون پرستاران و ماماها شکل کار آنان به طوری است که حتماً باید در محل کار خود حاضر باشند و شامل دورکاری نخواهند بود. در حیطه اداری معمولاً با دورکاری افراد متقاضی موافقت می‌شود و کسانی هم که کارشان به شکلی بوده و در معرض تهدید کرونا قرار داشته‌اند، سعی شده به شکلی به آنان کمک شود و در این راستا آنان را در محیطی قرار داده‌ایم که به کار سبک تری داشته باشند و سلامت آنان تهدید نشود. تقریباً سعی شده با پرسنل در واقع همکاری لازم صورت گیرد. حتی مواردی داریم که همکاران مثبت کرونا بوده‌اند اما آنان را به مرخصی استعلاجی فرستادیم اما خود فرد قبول نکرده و همچنان خواسته که در محل کار خود به خدمت ادامه دهد با این وجود ما سعی کرده ایم که در بحث استراحت و دورکاری تا آنجایی که قانون به ما اجازه داده نهایت همکاری را با همکاران صددرصد دانشگاه داشته باشیم.
🔹سوال:
بیماری کرونا با همه معایب؛ ضعفهای ساختاری را خصوصا در حوزه بهداشت و درمان عیان کرد. آیا در راستای جبران این ضعفها اقداماتی انجام گرفته و چقدر در تجهیز مراکز درمانی الخصوص شهرستانها برای مبارزه با این ویروس آمادگی دارید؟

🔸رییس دانشگاه:
در خصوص این سوال اگر واضح‌تر به امکانات و تجهیزات اشاره می‌شد، قطعاً جوابی شفاف‌تر و کامل‌تر خواهیم داد. بیماری کرونا ثابت کرد که حوزه بهداشت و درمان ممکن است که نواقصی داشته باشد اما خیلی بهتر از ارگانهای دیگر به لحاظ ساختاری است. در خصوص تجهیزات هم در همه شهرستانها سعی کرده‌ایم که نقاط ضعف و کمبودها را ببینیم و در این راستا تخت‌های icu و تخت‌های ویژه به آن اختصاص یافته و مشکل خاصی مشهود نیست. گاهی اوقات هم نیازهای شهرستان‌ها به لحاظ هزینه‌ای، بسیار بالا بوده که قابل رفع نیستند. اما وزارت بهداشت به استان ایلام و به تبع به شهرستان‌های استان به لحاظ تجهیزات و امکانات کمک های بسیار خوبی کرده و تقریباً تمام شهرستان‌ها تخت آی‌سی‌یو و تخت ویژه دارند و تجهیزات پزشکی و بیمارستانی مناسبی به آنان تعلق گرفته است.
🔹سوال:
دررابطه با فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی درحوزه مبارزه با کرونا اقدامات قابل توجه وخوبی در معاونت های بهداشتی و غذا و دارو انجام شده و به خوبی درکارگروه تخصصی کرونا استان پاسخگوی اصحاب رسانه استان بوده اند امادرحوزه معاونت درمان که متولی درمان درد بخش در دولتی وخصوصی استان هستند اما در بخش خصوصی اشکالاتی براین معاونت وارد هست که به نمونه‌های آنها اشاره کوتاهی می نماییم.
چندروز قبل به مطب یکی ازپزشکان محترم مرکز استان مراجعه کردم که دراین مکان مطب پزشک متخصص دیگری هم وجود داشت سالن انتظار کیپ تا کیپ مریض بدون فاصله گذاری

اجتماعی دراین مکان نشسته بود، دربین مراجعین تعدادی خانم باردار و بیماران قلبی جهت مراجعه به پزشک متخصص قلب حضور داشتند، بعدازدوساعتی موفق شدم خدمت پزشک برسم و از ایشان پرسیدم چرا دراین مکان بااین شرایط کرونایی این تعداد بیمار پذیرش می نمایید که پزشک محترم گفتند ماظاهر باید تا۳۰ نفر پذیرش بکنیم که من عصرها بیش از ۶۰ بیمار علیرغم میل باطنیم پذیرش می کنم.
لازم به ذکر است ( درسطح آستان ۳ پزشک با این تخصص وجود دارد) ازجناب دکتر کریمیان درخواست داریم که ازمراکز خصوصی بازدیدهای سرزده انجام شود واگر مقدور هست شرایط لازم برای حضور پزشکان متخصص بیماری های عفونی و سایر رشته های خاص که کمبود پزشک متخصص داریم را فراهم نمایند،
نیاز این روزهاکرونایی دراین حوزه بیشتر از گذشته هست تا از حجم مراجعه انبوه بیماران به یک مطب کاسته شود.
🔸رییس دانشگاه:
در خصوص مطب های پزشکان در استان ما هم در مواردی در رابطه با تخلفات آنان برخوردهایی صورت داده‌ایم و از آنان شکایت کرده‌ایم. این مطب‌ها پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکرده‌اند و در این راستا هم برخوردهایی با آنان صورت گرفته است. اداره نظارت بر درمان و نیروهای بهداشتی دانشگاه به طور مکرر و مدام از مطبهای پزشکان سرکشی می کنند. برخی از پزشکان که حتی از دوستان ما هستند، از دست ما ناراحت شده اند. ناگفته نماند که عدم رعایت پروتکل ها فقط مربوط به پزشکان نیست. مثلاً بنده خودم دو روز در هفته در مطب حاضر می‌شوم و طبق ساعت خاصی توسط منشی بیماران وقت داده می‌شود اما برخی از مراجعان رعایت نمی‌کنند و باعث ازدحام و شلوغی در مطب‌ها می‌شوند. ممکن است چندین مطب در یک ساختمان باشند و این ازدحام بیشتر خواهد بود. بسیاری از مطب‌ها رعایت می‌کنند و تنها چند مطب هستند که پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند و در این رابطه نیز تذکرات لازم به آنان داده شده است. مشکل عدم رعایت پروتکلها در مطب‌ها مختص ایلام نیست بلکه تمام کشور با این مشکل و معضل مواجه هستند اما ما این تذکر را می‌پذیریم.
🔹سوال:
وضعیت کلی استان ایلام نسبت به استانهای همجوار چگونه ارزیابی می‌کنید؟
🔸رییس دانشگاه:
در خصوص وضعیت کلی استان نسبت به استان‌های خوزستان و کرمانشاه همجوار ما، میزان شیوع بیماری در آنان فروکش کرده و طبق صحبت‌هایی که با روسای دانشگاههای علوم پزشکی این استانها داشته‌ام، در جریان شرایط آنان هستم و شرایط استان ما از این استان‌های همجوار بدتر نیست و تقریباً در یک وضعیت قرار داریم. در این روزها آمار ما نسبت به یک ماه گذشته پایین‌تر آمده ولی کماکان بیماری در استان وجود دارد و روند نزولی آمارها در استان سیر کندی را در حال سپری کردن است.
🔹سوال:
مشارکت ادارات استان در رابطه مسولیت‌شان دربحث کرونا را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
🔸رییس دانشگاه:
در خصوص همراهی و همکاری ادارات؛ برخی از آنان همراهی‌شان بیشتر و برخی هم ممکن است مطابق انتظارات ما این همکاری وجود نداشته باشد. در مجموع فکر می‌کنم ادارات استان به طور کلی همراهی مناسبی با دانشگاه علوم پزشکی در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی داشته‌اند. بیماری کرونا تمام ابعاد زندگی انسانها را تحت تاثیر خود قرار داده و برخی اوقات واقعاً به خاطر مشکلاتی که مردم دارند، برخی از تخلفات آنان را نادیده گرفته می‌شود و اگر یک اداره با یک صنف برخورد نداشته باشد، نمی‌توان گفت ضعیف عمل کرده است.
🔹سوال:
آیا از عملکرد مدیران زیر مجموعه دانشگاه براساس وظایف تعریف شده‌شان رضایت دارید؟
🔸رییس دانشگاه:
در خصوص مدیران علوم پزشکی، ما سعی کرده‌ایم افرادی که در مجموعه ما کار می‌کنند، دنبال حواشی نباشند و فقط به فکر کار و خدمت باشند. به هر حال عملکردها در برخی از مدیران ممکن است قوی و در برخی دیگر ضعیف باشد. ولی مدیران ما در سطح دانشگاه همگی به اندازه توان‌شان زحمت کشیده‌اند و در مجموعه خودشان حواسشان را به وظایف و رسالت خود بوده و همواره پیگیر مسائل بوده اند و وظایف خود را به درستی انجام داده اند و خوشبختانه در این راستا مشکل خاصی وجود ندارد.
🔹سوال:
برای بازگشایی دانشگاهها چه دستور العملی وجود دارد؟ آیا باید کماکان تعطیل باشند یا اینکه دانشجویان و اساتید مانند مدارس چندروز در هفته و تعداد خاصی سرکلاس حاضر شوند؟
🔸رییس دانشگاه:
فعلاً بحث این است که دانشگاهها باز شوند اما تصمیم قطعی گرفته نشده که دانشجویان و دانش‌آموزان در دانشگاه‌ها و مدارس سر کلاس حضور داشته باشند. احتمالاً تا مدتی آموزش‌ها به صورت مجازی خواهد بود. فکر می‌کنم که مهر و آبان آموزش‌ها به صورت مجازی خواهد بود تا ببینیم بیماری کرونا چه شرایطی پیدا خواهد کرد. برخی از رشته‌ها در دانشگاه علوم پزشکی از جمله دانشجویان رشته های پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی باید به صورت حضوری در کلاس آموزش‌های لازم را فرا گیرند چون در آینده و شاغل شدن؛ با بیماریهای مربوطه سر و

کار دارند و لازم است این آموزش‌ها به صورت عملی فرا گرفته شود. مثلاً بنده امروز دو بیمار مبتلا به کرونا را در بیمارستان امام خمینی(ره) عمل جراحی نموده‌ام. بنابراین چون جراح هستم و این شغل را پذیرفته‌ام، باید در انجام آن نیز کوتاهی نکنم. دانشجویان این رشته‌ها هم بر اساس وظیفه و رسالت خود در آینده برای سلامت مردم و بیماران تلاش خواهند داشت. پس لازم است از همین الان آموزش‌ها را به درستی فرا گیرند اگرچه بیماری کرونا در وجود دارد و ممکن است سلامت آنان را تهدید کند.
🔹سوال:
درباره میزان تخت بیمارستانی موجود برای بیماران کرونایی توضیحاتی بفرمایید و آیا در صورت طغیان بیماری، استان مشکلی در زمینه بستری و پذیرش بیماران دارد یاخیر؟
🔸رییس دانشگاه:
در رابطه با میزان تخت‌های بیمارستانی؛ بیمارستان شهید مصطفی خمینی با ۲۰۰ تخت کماکان در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد و سعی کرده‌ایم که در سایر بیمارستان‌ها بخش‌هایی به عنوان رزرو و ذخیره در نظر گرفته شود که در مواقع لازم و اضطراری از آن استفاده کنیم. در حال حاضر کمبود خاصی به لحاظ تخت بیمارستانی در استان مشهود نیست. از ابتدای شیوع بیماری کرونا در استان بالاترین آمار بستری بیماران مبتلا به کرونا ۱۷۵ بیمار بستری بوده که باز هم جای کافی برای پذیرش و بستری بیماران داشته‌ایم. فکر نمی‌کنم که آمار بستری‌ها از این رقم در آینده نیز بالاتر برود مگر اینکه شرایط بسیار سخت شود و ان‌شاالله که امیدواریم این اتفاق هرگز نیفتد. به هر شکل زیرساخت استان ما به لحاظ تخت بیمارستانی در همین حد است و ما امیدوار هستیم که بیمارستان ۳۷۶ تختخوابی ایلام با همتی که در استان وجود دارد و پیگیری‌های استاندار محترم تا دهه فجر امسال به بهره برداری برسد. با راه اندازی این بیمارستان در رابطه با تخت بیمارستانی و پذیرش آنان مشکل خاصی وجود نخواهد داشت و ما آمادگی کامل داریم که هر چند تعداد بیمار که زیاد شود، بستری انجام گیرد. هرچند ما نگران زیرساخت‌های فعلی هستیم اما خوشبختانه در حال حاضر مشکل خاصی در این رابطه وجود ندارد.
🔹سوال:
داروهای مورد نیاز بیماران کرونایی و هزینه درمان آنها به چه صورت است؟ به اذعان مسئولان این روند رایگان است اما گاها شنیده می‌شود که از خانواده بیماران پول برای درمان و بستری و تامین داروی آنان گرفته می‌شود؟
🔸رییس دانشگاه:
در خصوص بیماران مبتلا به کرونا بر اساس دستورالعمل های وزارت بهداشت؛ فعلا هزینه‌های بیماران بستری در بیمارستان رایگان است. اگرچه برگه‌هایی از دفترچه درمانی بیماران به بیمه به عنوان سهم و هزینه به دانشگاه ارجاع داده می‌شود اما از بیمار مبلغی گرفته نمی‌شود. داروهایی که برای این بیماران استفاده می‌شوند به چند صورت است. برخی از داروها توسط وزارت بهداشت و دستورالعمل‌های مربوطه پذیرفته شده‌اند که در درمان بیماران استفاده شوند و این داروها به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار داده می‌شود. بعضی از داروها هم جهت استفاده بیماران مورد قبول وزارتخانه نیست اما به هر حال بر اساس تجربیات و یافته‌های علمی در مقالات منتشره برای بیماران مورد استفاده قرار می گیرد که این داروها هم تهیه آنان سخت است و هم هزینه‌های گزافی دارند که این داروها ممکن است در چرخه درمان مورد استفاده بیماران قرار گیرد که هزینه های آنان در دستورالعمل‌های وزارت بهداشت نیست و هزینه‌ها بر عهده بیمار خواهد بود. اما آنچه که وزارتخانه برای درمان بیماران پذیرفته، به صورت رایگان در اختیار بیماران مبتلا به کرونا گذاشته می‌شود.
ثبت امتیاز