"علت نام گذاری 16 اکتبر بعنوان روز جهانی غذا"
امتیاز:
در 16 اکتبر سال 1945 سازمان خوار و بار جهانی (FAO)با هدف رفع چاقی، سو تغذیه و گرسنگی ایجاد شد و هر ساله 16 اکتبر بعنوان روز جهانی غذا نامیده شد و امسال هفتاد و پنجمین سالگرد ایجاد FAO است.
واقعیت های صریح:
✔️در کل دنیا بیش از 2 بیلیون(2 میلیارد) نفر به غذای سالم، مغذی و کافی دسترسی ندارند
✔️حدود 135 میلیون نفر از 55 کشور دنیا در معرض گرسنگی و غذای ناکافی اند و نیازمند دریافت ریز مغذها و مواد غذایی کافی و توجه دولتها هستند
✔️جمعیت جهانی تا سال 2050 به حدود 10 بیلیون نفر خواهد رسید و این باعث افرایش تقاضا برای مواد غذایی خواهد شد.
✔️حدود 14 درصد فراورده های غذایی قبل از فروش غیر قابل مصرف می شوند و از چرخه مصرف خارج می گردند
✔️در صورتی که سیستم غذا تغییر نیابد تا سال 2050 سوئ تغذیه و کمبودهای ریز مغذی ها بدلیل درآمد پایین، بیکاری و سیستم بهداشتی و درمانی ضعیف افزایش می یابد.
✔️حدود 3 بیلیون نفر در سراسر دنیا به اینترنت دسترسی ندارند و اکثر این افراد در مناطق روستایی و دور افتاده و کشاورز هستند که برای بهبود زندگی نیازمند توجه و تشویق، منابع مالی، دسترسی به تکنولوژی جهت بهبود تولیدات هستند.
✔️تولیدات غذایی وابسته به شرایط آب و هوایی است و این شرایط روی تنوع زیستی گیاهان موثر است بطوریکه فقط از 9 گونه گیاهی در دنیا 66 درصد کل محصولات غذایی مصرفی مردم دنیا تولید می گردند.
✔️رژیم غذایی نادرست و سبک زندگی بی تحرک منجر به شیوع چاقی شدید نه تنها در کشورهای پیشرفته بلکه در کشورهای فقیری که دچار سوتغذیه ناشی از گرسنگی هستند می گردد.
این روز مهم را به همه دست اندر کاران تولید( از مزرعه تا تولید صنعتی)، توزیع، عرضه (فرشگاهها و نانوایی ها)، نظارت(کارشناسان ادارات نظارت بر مواد خوراکی، بهداشت محیط، کشاورزی، استاندارد ) ، کنترل و ایمنی مواد غذایی(کارشناسان آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو ، آزمایشگاههای استاندارد و همکار و مجاز)، مشاورین تغذیه و رژیم درمانی، تمام برنامه ریزان و سیاستگذاران حوزه غذا و تغذیه که تلاش همگی منجر به دسترسی به غذای سالم، تامین امنیت غذایی، دسترسی عادلانه به سبد غذایی مطلوب و با آگاهی بخشی به جامعه منجر به انتخاب غذایی مناسبتر برای سلامتی می گردند تبریک می گویم انشاله با همکاری و تعاملات بین بخشی(سازمان جهاد کشاورزی،سازمان استاندارد، شرکت غله، سازمان دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی) و درون بخشی در راه ارتقا سطح سلامت جامعه از طریق نهادینه ساختن شعار امسال با عنوان" رفتار ما آینده ما را می سازد" توجه بیشتری به" رشد، تغذیه" داشته باشیم و "همه با هم "
در مبارزه با کرونا و شکست آن گام برداریم.
مدیریت آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ایلام - رنجبر