X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 09 اسفند 1399
برگزاری پنجاه و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری پنجاه و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating


پنجاه و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا با حضور سرپرست استانداری، معاون توسعه استانداری، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی و مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از تلاش و اهتمام و مجموعه اعضای ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، دستگاهها و ارگانهای مختلف و مجموعه خدوم حوزه‌های بهداشت و درمان سطح استان تقدیر نمود و اظهار داشت:

استان ایلام در دو هفته اخیر خوشبختانه شرایط افزایش شمار مبتلایان را تجربه نکرده که این مسئله حاصل تلاش و اهتمام اعضای ستادهای استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با کرونا می باشد.

با وجود اینکه استان خوزستان به عنوان همسایه جنوبی ما شرایط بحرانی را در حال سپری کردن است، استانمان در سایه تلاش و جدیت و احساس مسئولیت مسئولان و مردم تاکنون وارد پیک چهارم کرونا نشده است.

پس از اینکه ابتلای مادر باردار و همسرش به ویروس جهش یافته انگلیسی تایید شد، تعداد ۱۲ نفر دیگر نیز در همین شهرستان به این ویروس جهش یافته مبتلا شدند و نمونه‌تست ارسالی آنان به مرکز و نتیجه مثبت آن این مسئله را تایید می کند.

این آمار مبتلایان به ویروس جهش یافته هشداری برای تمام استان است که با رعایت پروتکل های بهداشتی از شیوع آن در استان و ابتلای افراد بیشتر به آن جلوگیری کنند.

افرادی که به لحاظ مبتلا شدن به ویروس جهش یافته مشکوک هستند، نمونه آنان به مرکز کشور ارسال می گردد و به همین دلیل ممکن است اعلام نتیجه نمونه مبتلایان به ویروس جهش یافته با تاخیر همراه باشد.

نمودارهای مربوط به شیوع بیماری کرونا در کشور عراق و استان خوزستان مشابه هم است. با توجه به اینکه ما ۴۲۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق داریم و مرز مهران به عنوان مرز بین المللی محسوب می گردد، لازم است این مرز بسته شود تا از ورود این بیماری به استان جلوگیری شود.

هر فردی که از این مرز وارد و یا خارج می شود باید مورد تست قرار گیرد و کسانی که نتیجه آن مثبت باشند، باید در قرنطینه بمانند.

راه اندازی مرکز قرنطینه اقدام بسیار ارزشمندی است که توسط سپاه استان انجام شده و قابل تقدیر است ان‌شاءالله در مهران نیز اقدام انجام شود و برای قرنطینه کردن مبتلایانی که قصد ورود و خروج از کشور را دارند، مورد استفاده قرار گیرد.

احساس مسئولیت مردم و اصناف مختلف می‌توانند از ورود استان به پیک چهارم کرونا جلوگیری کند لذا همه در این راستا احساس تکلیف کنیم و با رعایت پروتکل های بهداشتی از وقوع این اتفاق جلوگیری نماییم.

در دنیا بیش از ۱۱۳میلیون و ۹۹۱هزار ۶۸۹نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۲ میلیون و ۵۲۹هزار و ۴۲۱نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۸۹میلیون و ۵۴۴هزار و ۷۲۵نفر نیز بهبود یافته‌اند.

در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد یک میلیون و ۶۱۵هزار و ۱۸۴نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۵۹هزار و ۸۹۹نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند. همچنین تعداد یک میلیون و ۳۷۹هزار و ۹۲۲نفر نیز بهبود یافته‌اند.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد۲۵۹۰۰نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۶۶۴ نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۳۸ بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۲۴۴۹۷مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

در خصوص روند کلی وضعیت کرونا در استان در دوماه قبل؛ در بهمن ماه تعداد ۱۳۶۰۶مورد و در دیماه تعداد ۳۲۸۳ نمونه کرونا انجام شده که رقم بالای بهمن ماه حاصل اجرای طرح محله محور شهید سلیمانی در استان است. همچنین تعداد بستری‌های بهمن‌ماه رقم ۲۳۷مورد می‌باشد که نسبت به تعداد ۲۷۳مورد بستری دیماه روندی کاهشی داشته است.

موارد مثبت در بهمن ماه نیز تعداد۹۶۸ مورد بوده که نسبت به آمار ۸۰۲مورد مثبت دیماه روندی افزایشی داشته و نشانگر انجام تست‌های بیشتر در بهمن ماه است.

در استان در بهمن ماه تعداد ۷ مورد فوتی داشته‌ایم در حالیکه نسبت به ۱۰ مورد فوتی دیماه، ۳نفر کاهش داشته است.

در ادامه این جلسه نیز دکتر جمیل صادقی‌فر معاون بهداشتی دانشگاه ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای اعضای ستاد استانی مقابله با کرونا و تلاشهای انجام شده در سطح استان برای مقابله با بیماری کرونا؛ به بیان گزارش و مطالبی همچون مقایسه روند هفتگی موارد در استان، وضعیت کلی نمونه گیری بیماری کرونا در استان، وضعیت نمونه گیری در طرح شهید سلیمانی در استان، روند ابتلاء و بستری روزانه در استان در بهمن ماه، وضعیت ابتلاء در شهرستان‌های استان در ماههای دی و بهمن و...پرداخت.

در ادامه نیز دکتر نوذری سرپرست استانداری ایلام در جمع بندی مطالب و موضوعات مطرح شده در جلسه، در ارتباط با وضعیت کرونا در مناطق جنوبی استان ابراز نگرانی کرد و گفت: این مناطق به دلیل همجواری با مرز کشور عراق و خوزستان در معرض جدی خطر کرونا هستند و مسئولان استانی و محلی بایستی در این خصوص اهتمام و تلاش متعهدانه داشته باشند و از تمامی ظرفیت های موجود برای کنترل شرایط استفاده نمایند.

وی با عنوان این مطلب که هر مسافری که از مرز وارد کشور می شود بایست از طریق همان مرز هم خروج پیدا کند، تاکید کرد: وضعیت شهرستان دهلران در حال حاضر نارنجی بوده و بایست به شدت مدیریت شود تا تبدیل به وضعیت قرمز نگردد.

وی تاکید کرد: در اینجا لازم می دانم از عملکرد خوب ستاد کرونای شهرستان دره شهر به خاطر تبدیل وضعیت نارنجی به زرد تقدیر و تشکر نمایم و امیدوارم در شهرستان دهلران نیز این رویکرد مثبت تکرار شود.

سرپرست استانداری ایلام در ادامه گفت: مسئولان مربوطه در دهلران به واسطه همجواری با استان خوزستان بایست نهایت مراقبت و نظارت در خصوص اجرای دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی را داشته باشند.

وی در ادامه خواستار استفاده از ظرفیت بخشداران، دهیاران، شورا، سپاه، بسیج، هلال‌احمر، گروه های مردم نهاد و ... در شهرستان دهلران برای بهبود شرایط شد.

دکتر نوذری با اشاره به این موضوع که براساس گزارشات دریافتی وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در مرز مناسب نیست تاکید کرد: بایست نظارت بر مرز بصورت روزانه و تمام وقت باشد و به همین خاطر به زودی از مرز بین‌المللی مهران بازدید خواهیم کرد.

وی در ادامه به تلاش و تکاپو مسئولان و کادر پزشکی و درمانی در این شب و روزهای سخت اشاره کرد و گفت: روزانه در حال حاضر ۱۰۰ هزار تست در کشور انجام می گیرد و از این حیث جزو کشورهای موفق در دنیا هستیم.

سرپرست استانداری ایلام در ادامه ابراز امیدواری کرد که تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست که مردم در شب عید آرامش داشته باشند گفت: الان نزدیک ایام عید هستیم و دوست داریم مردم شب عید آرامی داشته باشند و البته این منوط به رعایت پروتکل های بهداشتی و دستورالعمل ها بوده و این نیازمند کمک و همراهی خوب مردم و مسئولان است.

وی در ادامه ضمن تشکر از زحمات و کوشش اصحاب رسانه و خبرنگاران استان درخواست کرد تا در حوزه و اقناع سازی افکار عمومی برای اجرای دستورالعمل ها و رعایت پروتکل های بهداشتی تلاش مضاعف نمایند.

دکتر نوذری گفتمان سازی در تقابل با کرونا را مهمترین کار اصحاب رسانه در این شرایط خطیر عنوان کرد و گفت: اینجا لازم است همه دستگاه ها در بحث فرهنگ سازی و اقناع سازی به کمک اصحاب رسانه بیایند تا شاهد نقش آفرینی و مسئولیت پذیری اجتماعی بیشتری در جامعه باشیم.

وی افزود: پایین آمدن رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه نشانه خلأ فرهنگ سازی در حوزه کرونا است و بایست با گفتمان سازی نسبت به این اقدام عملی نماییم.

سرپرست استانداری ایلام با عنوان این مطلب که تبلیغات زودهنگام انتخابات در این شرایط جایز نیست و ممنوع است، گفت: سیاست ما مشارکت حداکثری در پای صندوق های رای است اما این به منزله عدم رعایت قانون نیست بلکه الان مهم ترین اولویت ما حفظ سلامت مردم است.
تصاویر
  • برگزاری پنجاه و نهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مبارزه با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز