به گزارش خبرنگار وب دا از ایلام: در ابتدای این همایش قاری بین المللی استاد قاسم مقدمی به تلاوت آیاتی از قرآن کریم پرداخت و در ادامه دکتر دل پیشه ضمن تقدیر از مسئولان استانی به ویژه معاون سیاسی و امنیتی استاندار، فرماندار ایلام، نماینده وزارت خارجه، دبیر شورای هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی استان و دیگر مدعوین اظهار داشت: علوم پزشکی بیشتر از همه ی علوم دیگر مدیون قرآن و اموزه های دینی است چرا که دین مبین اسلام در بسیاری از موارد از جملات آیات قرآن سلامت جسم و روح انسان را مورد تاکید قرار داده است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در تعاریف امروزی علوم به مقوله هایی همچون سلامت جسم، روح و اجتماع پس از سالها تحقیق و پژوهش دست یافته اند، خاطر نشان کرد: در 1400سال پیش در آیات نورانی قرآن کریم علاوه بر این موضوعات به سلامت معنوی بشر نیز تاکید شده است و آن را از جمله لازمه های زندگی برای افراد دانسته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام به ارسال مقاله های علمی متعدد در خصوص نقش قرآن در طب اشاره داشت و افزود: خوشبختانه در مقالات ارسالی به همایش قرآن و طب، به سلامت معنوی از دیدگاه قرآن اشارات خوب و ارزنده ای شده و این مقوله به محوری ترین اصل در این همایش مبدل گردیده است.
وی با بیان اینکه یاد خداوند موجب آرامش و ایجاد سلامت معنوی می شود، ابراز نمود: شکر گزاری خداوند در همه حال از نشانه های قدرشناسی می باشد و همین امر انسان در همه شرایط در محضر خداوند نگاه می دارد به گونه ای که امام عظیم الشان ما حضرت امام خمینی (ره) در این مورد فرموده اند که عالم را در محضر خداوند بدانید و باید بدانیم که پیشگیری از ارتکاب معصیت و خطا باعث سلامت معنوی فرد و تقرب به درگاه الهی می شود.
دکتر دل پیشه در ادامه به ذکر آیاتی از قرآن کریم در خصوص نعمت های اعطا شده از سوی خداوند به بشر اشاره کرد و گفت: امید است که همه ی ما بتوانیم به واسطه عمل به قرآن در زندگی ، اصول و دستورات خداوند متعال را بکار گیریم و با شکرگزاری و قدرشناسی از رحمت و بخشش بی کران الهی بهره مند شویم.
وی در پایان سخنان خود از مسئولان استانی و مدعوین، روحانیت معزز و اساتید حاضر و همچنین برگزارکنندگان این همایش تقدیر نمود.
در ادامه نیز معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ضمن تقدیر از دست اندرکاران و برگزارکنندگان همایش بزرگ قرآن و طب در دانشگاه علوم پزشکی اظهار داشت: موضوع همایش قرآن و طب ما را به سوی این مهم رهنمون می سازد که ما برای سلامتی، نشاط، امید و پیشرفت به قرآن کریم در تمام طول دوران زندگی خود پناه برببریم و چه زیباست در جایی که خداوند متعال زیباترین ، بهترین و شادباش ترین تبریک را به خود در مورد خلقت انسان گفته و تاکید نموده که خلقت بشر بیهوده نیست.
مهندس حسین کلانتری ادامه داد: برای اینکه انسان به گرامی ترین ، عالیترین و والاترین مقام و مرتبه برسد، اراده خداوند بر این است که ما به کرامت برسیم و سعادت را به معنای واقعی درک کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دستورالعمل های ویژه در خصوص سعادت و خوشبختی انسان در دنیا و آخرت به وسیله قرآن کریم در اختیار انسان قرار گرفته و مسیر نیز به خوبی هرچه تمام تر و روشن تر نمایان شده است و بر ماست که در این مسیر حرکت نمائیم.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام بیان داشت: موجودی که خداوند بخاطر خلقتش به خود تبریک گفته قطعاً نگران سلامت معنوی و کرامت وی بوده و از این رو یقیناً برنامه ها و دستورالعمل های مناسب برای هدایت و ارشاد به بشر ارزانی نموده است که همانا این برنامه جامع و کامل قرآن می باشد.
وی با بیان اینکه وقتی می گوییم سلامت انسان محور توسعه پایدار است، باید از همه ی ظرفیت ها و امکانات استفاده کنیم خاطر نشان نمود: در دنیایی که باورهای دینی و اعتقادی وجود نداشته باشد، بروز مشکلات برای سلامت جسمی، روحی و اجتماعی دور از انتظار نخواهد بود و این در حالی است که قرآن کریم تمام راهنمایی های مربوط به یک زندگی سالم همراه با سعادت دنیوی و اخروی را پیش روی انسان گذاشته و وی را از ناهنجاریها بر حذر داشته است.
مهندس کلانتری اضافه کرد: ما باید در راستای رسیدن به سلامت روحی، روانی و اجتماعی مطلوب و دوری از خطرات و مشکلات تلاش کنیم و در این راه یکدیگر را یاری نماییم البته در این میان علما، نخبگان، پزشکان و همه ی کسانیکه بهره بیشتری از علوم دینی و معرفتی دارند نقش بیشتری دارند و رسالت این عزیزان بیشتر از سایر افراد در جامعه می باشد که آموزه های دینی خصوصاً قرآن کریم که در سلامت معنوی افراد تاثیر مستقیم دارد را در بطن جامعه انعکاس و انتشار دهند.
وی در پایان از رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، شورای سیاستگزاری همایش قرآن و طب و همچنین از شرکت کنندگان و مدعوین در راستای نشر و ترویج فرهنگ قرآنی تقدیر نمود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این مراسم به عنوان سخنران بعدی این همایش قرآنی اظهار داشت: قرآن دستورالعملی برای سعادت دنیا و آخرت کسانی است که به دستورات الهی آن عمل میکنند و در حقیقت کتابی است که در آن مسیر رسیدن انسان به سعادت دنیا و آخرت ترسیم و عمل به دستورات الهی آن انسانها را از پلیدی و نابودی دور میکند.
حجتالاسلام والمسلمین خوش باور اضافه کرد: تدبر و تفکر در آیات الهی این کتاب آسمانی امری ضروری است و باید از سوی همه ی ما به عنوان مسلمان مورد توجه قرار گیرد و به دستورات و تعالین آن عمل نماییم چرا که خیر و سعادت دنیا و آخرت در این امر نهفته است.
وی مانوس شدن با قرآن کریم را بهترین راه رسیدن به سعادت دنیا و آخرت دانست و بیان کرد: کسانی که نتوانستهاند با قرآن مأنوس و دمساز شوند خودشان ضرر کردهاند و در مقابل کسانی که با قرآن هستند و براساس دستورات آن در زندگی حرکت میکنند اهل سعادت بوده و در دنیا و آخرت سربلند خواهند شد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خدمت قرآن بودن در تمام ماههای سال را ضروری خواند و گفت: نباید خواندن و عمل به دستورات الهی این کتاب آسمانی را تنها در ایام و ماههای خاص همانند ماه مبارک رمضان خلاصه کرد بلکه با رجوع به آن و بهره گیری از دستورات و تعالیم آن به سعادت واقعی دست یابیم.
خوش باور در پایان سخنان خود تقدیر و تشکر از دست اندرکاران، شرکت کنندگان در همایش قرآن و طب در دانشگاه علوم پزشکی ایلام، قاریان و خادمان قرآن را ضروری و اقدامی شایسته دانست و خطاب به آنان بیان کرد: برگزاری و شرکت در اینگونه مراسمات قرآنی و معنوی و یا تقدیم بزرگترین پاداشهای دنیوی در مقابل اقدامی که شما انجام میدهید کوچک است.
در ادامه نیز معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام به عنوان آخرین سخنران این همایش ضمن تقدیر از حضور مسئولان استانی با بیان اینکه با تدبر و فهم کامل در آیات قرآن میتوان به خوبی فهمید این کتابی الهی و کلام خداوند متعال است، ابراز داشت: قرآن کریم دستورالعملی الهی است که تمام نیازهای بشری برای رسیدن به سعادت دنیا و آخرت در آن مورد توجه قرار گرفته و قرآن در حقیقت بحر عمیقی است که هر چه به اعماق آن ورود پیدا کنیم زیباییها و نورانیت این کلام الهی را بیشتر احساس خواهیم کرد.
دکتر مروت طاهری کلانی خاطر نشان نمود: حرکت در زندگی بر اساس دستورات این کتاب الهی و اداکردن حق مطلب مهمترین وظیفه همه ی ما در برابر لطف بزرگی است که خداوند نصیبمان کرده است.
وی با بیان اینکه با همفکری و همدلی ریاست محترم دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، همکاران در معاونت توسعه و امور مالی و همکاران مجموعه تحقیقات دانشگاه و روابط عمومی توانستیم شرایط را برای برگزاری این همایش بزرگ در دانشگاه علوم پزشکی ایلام مهیا نماییم که جا دارد از همه ی عزیزانی که در این راه تلاش داشته اند تقدیر و تشکر کنم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به این نکته که ما در چهار حوزه فراخوان مقاله داشته ایم، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه در حوزه قرآن پژوهی و طب مقالات بسیار پربار و تخصصی به این همایش ارسال شده، لازم بود که در جند نوبت آنان را مورد ارزیابی قرار دهیم.
وی در ادامه این مبحث بیان داشت: تعداد 62 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد و ما برای اینکه حقی از شرکت کنندگان تضییع نگردد، در سه مرحله فردی توسط اعضاء هیئت علمی دانشگاههای سطح استان، بررسی گروهی توسط اعضاء هیئت علمی و همچنین مرحله پایانی بررسی برای معرفی آثار برتر به همایش، آثار و مقالات را را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
دکتر طاهری کلانی در پایان یادآور شد: پس از بررسی های متعدد سرانجام 16 مقاله برتر به عنوان سخنرانی در همایش و همچنین 30 مقاله نیز به عنوان پوستر در همایش انتخاب شده و اعضاء محترم کمیته علمی همایش آنان را مورد داوری و ارزیابی قرار می دهند.
در ادامه نیز شرکت کنندگان در حضور داوران و اساتید حاضر در همایش به قرائت مقاله خود پرداختند و در پایان نیز طبق رای کمیته داوران افراد برتر شناخته شده و به آنان لوح سپاس و جوایز نفیسی اعطاء شد.