روز تشکلها و مشارکت اجتماعی، بهانهای برای اشاعه و ترویج فرهنگ مشارکت
امتیاز:
انسان موجودی اجتماعی است و حیات او به مشارکت اجتماعی با دیگر همنوعان وابسته است. اصولا بنیاد و سر چشمه ایجاد فرهنگ و تمدن، مشارکت مردم در امور مختلف بوده است. اختصاص یک روز به نام تشکل ها و مشارکت های مردمی نشانگر اهمیتی است که به آن داده شده و حال بر تشکل ها و نهادهای مدنی است که در این شرایط حساس با هوشیاری کامل ودرایت لازم در چارچوب منافع ملی به نقش آفرینی بپردازند.
این روز را به تمامی فعالان مدنی تبریک می گویم.
دکتر جوروند رئیس مرکز مشارکت های اجتماعی دانشگاه ضمن تبریک 22 مرداد روز تشکل ها و مشارکت های اجتماعی از تمامی خیرین، نهاد ها، موسسات، سازمان های مردم نهاد و بنگاه های اقتصادی که دانشگاه علوم پزشکی را در شرایط کنونی و همه گیری بیماری کرونا یاری نموده اند قدر دانی کرد. وی افزود با توجه به اینکه نیازهای بیماران گسترده و نامحدود است و دولت به تنهایی قادر به تأمین این نیازها نیست سمن ها مهمترین و بهترین ابزار ساماندهی مشارکت مردمی شناخته شدهاند که به رفع نیازهای بیماران کمک می کنند با شکلگیری معاونت اجتماعی در سال ۹6 در دانشگاه علوم پزشکی و تقویت حوزه مشارکت های اجتماعی یکی از بارزترین اقدامات ایجاد و تشکیل شعب و نمایندگیهای سمنهای ملی سلامت در استان بود و ایجاد زیر ساخت جهت حضور و فعالیت آنها که سالها مردم استان از خدمات ارزنده آنها محروم مانده بودند.
مشارکت های اجتماعی به عنوان راهبرد مؤثر در ارتفاع سلامت به شمار می آید و در این بین استفاده از ظرفیت های سازمانهای مردم نهاد نقش فوق العاده مهمی خواهد داشت. وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد:
در حال حاضر نمایندگی و شعب مؤسسات محکم، ام اس، سرطان نور، صرع، تالاسمی، هموفیلی، اهداء عضو در محل سرای سمن های سلامت استان مستقر و فعال می باشند که به بیماران خاص و صعب العلاج خدامات دارویی، درمانی و حمایتی ارائه می کنند.
تا کنون در مجموع تعداد 1151 نفر بیمار خاص و صعب العلاج در سطح استان تحت پوشش خدمات این قرار گرفته اند. وی افزود در سه سال گذشته ارزش ریالی خدمات ارائه شده به بیماران استان بالغ بر 100 میلیارد ریال بوده و این خدمات با حمایت و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی کماکان ادامه دارد.