با افزایش سطح آگاهی ها می توان بر چالش های بهداشتی غلبه نمود
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصریفر، در همایش روز جهانی بهداشت با شعار «موجودات کوچک، تهدیدات بزرگ» اظهار کرد: هدف از بیان استراتژیها در این برنامهها توسط مسوولان ابلاغ به سطوح پایینی برای آموزش بهتر و ساده به مردم جهت افزایش آگاهیها و پیشگیری از بیماریها است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه سیاستها و استراتژیهای امسال در رابطه به شعار روز جهانی بهداشت ترسیم شده است، ادامه داد:از کل بار بیماریها 17 درصد مربوط به بیماریهای انتقال یافته از طریق حشرات است که از 50 سال گذشته تاکنون این روند در حال افزایش است.
ناصریفر با بیان اینکه بیماریهای انتقالی بالقوه خطرناک هستند ادامه داد: از میان بیماریهای که از طریق حشرات قابل انتقال است در منطقه دهلران "لیشمانیوز" شایعتر است و خوشبختانه درصد ابتلا با سایر بیماریهای انتقال در ایلام صفر است.
وی سیاستهای در پیش گرفته شده در خصوص این بیماریها را ریشهکن کردن مخازن بیماری، قطع راههای انتقال و حفظ افراد مستعد عنوان کرد و گفت: این استراتژی آموزش به افراد را دنبال میکند تا بدینوسیله افراد با راهکارهای خود مراقبتی آشنا گردند و از هزینههای درمانی سنگین در امان بمانند.
ناصریفر اضافه کرد: برای کنترل سالک در منطقه گرمسیری دهلران و مهران باید کارهای عملی همچون شناسایی محل تولید مثل، میزان درصد مناطق آلوده، محلهای دفع زباله، تخریب اماکن نخالههای ساختمانی انجام گیرد.
وی با بیان اینکه 560 نفر در سال 92 به بیماری سالک مبتلا شدند گفت: در این زمینه در دهلران و مهران با چالش روبرو هستیم که اگر از افزایش این تعداد جلوگیری شود به نحوی موفقیت محسوب میشود.
ناصریفر با تاکید براینکه همه نهادها و ارگانها در سلامت اجتماع وظیفه دارند افزود: در صورت بارز بودن بیماری در یک منطقه استانداری باید بسترهای لازم جهت کنترل را فراهم کند و فرمانداری تمام ادارات را ملزم به همکاری با حوزه سلامت نماید همچنین شهرداری موطف به نظافت محل زبالهها، دفع زبالهها در اماکن دور از شهر، تخریب بافت فرسوده، دفع نخالههای ساختمانی، تخریب زبالههای کارگاهها و صنایع شیمیایی و حتی همکاری با حوزه سلامت برای لانهکوبی لانه موشها در حاشیه شهر را در برنامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: بخشداران کارگروههای سلامت را تشکیل و مدیران ادارات را موظف به حضور کند و شورا و دهیاران برای برقراری سلامت رابط بین دانشگاه با مردم باشند و آموزش و پرورش در برنامههایی که با حضور والدین و دانشآموزان برگزار میگردد برنامههای برای ارائه آموزش توسط پرسنل دانشگاه و کارشناس مدنظر قرار دهند.