X

اخبار

تاریخ انتشار: دوشنبه 01 اردیبهشت 1393
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام: خودمراقبتی بدون آگاهی میسر نمی‌شود

  سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام: خودمراقبتی بدون آگاهی میسر نمی‌شود

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر علی دل‌پیشه در اولین روز از هفته سلامت با حضور در مدرسه راهنمایی حضرت مرضیه (س) شهر ایلام در جمع دانش‌آموزان اظهار کرد: این هفته که با شعار «یک عمر سلامتی با خودمراقبتی» نامگذاری شده است می‌خواهد بگوید که خودمراقبتی هسته اصلی سلامت است و این امر جز با خودآگاهی میسر نخواهد شد.

 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: رسیدن به خودآگاهی در دوران کنونی با وجود ابزارهای پیشرفته و مدرن مانند رایانه‌ها و فضاهای مجازی بسیار سهل‌الوصول از گذشته است بدین‌صورت که نوجوانان و جوانان در مفاهیمی که به دلیل وجود مسائل اخلاقی قابلیت پرسشگری از خانواده و مربیان را ندارد در مراجعه به این امکانات به پاسخ مورد نظر خود دست پیدا کنند.
 
دکتر دل‌پیشه با بیان اینکه فرد با آگاهی یافتن از مباحثی که سلامتی تمام عمر او را تضمین می‌کند و در واقع خود را که مسوول حقیقی سلامت است بیمه کرده است خاطر نشان کرد: اولین گام در سلامت کودکان و نوجوان توجه به ورزش در مدارس است که علاوه بر آن دانش‌آموزان علاوه بر فعالیت در زنگ ورزش بایستی این مولفه را در اوقات فراغت خود به عنوان عاملی که از بسیاری آسیب‌های دوران کهولت جلوگیری می‌کند در برنامه‌ی خود بگنجانند.
 
وی افزود: تغذیه سالم از مواردی است که گروه سنی پایین که دانش‌آموزان هستند باید فست‌فودها و غذای آماده را که سلامت را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد پرهیز کنند و از مواد عذایی سالم مثل میوه‌ها و پروتئین‌ها مثل شیر در مدرسه استفاده کنند.
 
دکتر دل‌پیشه اضافه کرد: خواب و استراحت از جمله مواردی است که دانش‌آموزان به در زمان فراغت از تحصیل به واسطه استفاده زیاد از رسانه‌های و ابزار الکترونیکی به فراموش می‌سپارند پس علاوه بر توجه زمان مناسب استراحت در بین برنامه‌های دیگر روزانه خود تعادل ایجاد کنند.
 
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: دسترسی به منابع الهام بخش همچون قرآن و سایر کتب مذهبی و احادیث را موجب ارتقاء سطح سلامت معنوی عنوان کرد و افزود: آگاهی بخشی سلامت به دانش‌آموزان نباید صرفاً آموزش‌های کلاسیک باشد بلکه اهتمام مورد نیاز برای یادگیری مداوم با به کارگیری امکانات آموزشی دیگر در کنار تحصیل برای نوجوانان و جوانان فراهم شود.
 
دکتر دل‌پیشه به نقش تفریح و تاثیر فراوان آن بر سلامت فرد اشاره کرد و گفت: تفریحات در دل اجتماعات برای نسل نوجوان و جوان بر عهده خانواده و والدین است و باید مدارس به این مقوله به عنوان یک برنامه‌ی فرهنگی در تبیین موضوع اهتمام داشته باشد.
 
تصاویر
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام: خودمراقبتی بدون آگاهی میسر نمی‌شود
ثبت امتیاز