برگزاری نود و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نود و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه، مدیر روابط عمومی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد واظهار داشت:
در برخی از کشورها همانند آمریکا، روسیه و اروپای شرقی؛ فرآیند کرونا وضعیت افزایشی شدیدی به خود گرفته و در برخی از کشورها که میزان واکسیناسیون پایینتری دارند، دوز سوم واکسن کرونا در حال انجام است که بتوانند مانع از گسترش بیشتر این بیماری در جوامع خود شوند.
در خصوص بیماریها این مسئله وجود دارد که وقتی یک بیماری عفونی شیوع پیدا میکند، بیماری بر علیه خودش شروع به مقابله میکند و نهایتاً بیماری تضعیف شده و از بین میرود.
اگر چه مسئله فوقالذکر در خصوص بیماریها، بین ۶ ماه تا یکسال دوره شیوع بیماری طول میکشد، اما در خصوص بیماری کرونا این دوره طولانی شده و طبق اظهار نظر دانشمندان این ویروس تضعیف شده و امیدواریم این مسئله حقیقت داشته باشد و جوامع و مردم در مقابل این ویروس منحوس مصونیت پیدا کنند.
اگر چه در کشورهای همسایهمان ویروس کرونای دلتا پلاس رویت شده و در حال مبتلا کردن مردم این کشورها میباشد، خوشبختانه در کشورمان ویروس دلتا پلاس هنوز رویت نشده است.
آمار مربوط به شیوع بیماری کرونا در کشور در حال کاهش است اگرچه در برخی از استانها همچون استانمان هنوز آمارها ناپایدار است.
نگرانیها در خصوص شروع پیک ششم وجود دارد و البته هنوز در کشورمان از پیک پنجم به طور کامل خارج نشدهایم.
در دنیا بیش از۲۴۹میلیون و ۸۵۲هزار ۲۱۷نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۵میلیون و ۵۳هزار و ۸۳۶نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۲۶میلیون و ۱۹۹هزار و ۹۵۹نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران در رده چهاردهم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده چهاردهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۵میلیون و۹۷۳هزار و ۴۵۷نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۷هزار و ۵۳نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۵۷۴هزار و ۲۴۶نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۴۴۸۲نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۳۵نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۲۵بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۲۷۰۱مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مهرماه تعداد ۳۵۰۷۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۴۰۲۱مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۱۱۹۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۶۸نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آبانماه تاکنون نیز تعداد ۷۲۰۳مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۱۵۲۸مورد مثبت کرونا و تعداد ۴۵۱نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۵مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۳۰مهر لغایت ۶آبانماه نسبت به مورخه ششم لغایت ۱۳ آبانماه؛ تعداد نمونه گیری ۵/۳درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۰/۷ درصد کاهش، تعداد بستریها ۲۱/۵درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۶۶/۷درصد افزایش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۱۲۶۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۶۵۲۵۳۹دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۸۱۷۷۹دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۲۷۰۰۲۸دوز و درصد پوشش ۱۲-۱۸ سال، تعداد ۵۶۳۵۳دوز و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۷۶درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان ۸۱/۳درصد و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۵۷/۵ درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۷۰۳۸۰دوز بوده است.
در ادامه نیز دکتر محمدنوذری استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده با اشاره به انتقاد برخی رسانه ها در فضای مجازی مبنی بر نبود و کم کاری قرارگاه کرونا در استان ابراز نارضایتی کرد و اظهار داشت: نباید بواسطه مطامع شخصی کل تلاش های استان را زیر سوال برد و اشخاص را تخریب کرد، افکار عمومی پذیرش نقد غیرمنصفانه را ندارد.
وی با بیان اينکه بنای توسعه نقد منصفانه است، اما نقد مغرضانه و بدون پشتوانه برای تخریب چهره های سیاسی پذیرفتنی نیست، ابراز داشت: بیش از دو سال است که قرارگاه کرونا در استان فعال است و کارگروه های رسانه ای، امنیتی و اجتماعی در آن مجموعه بیشترین نقش را در مدیریت کنترل کرونا دارند.
استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازگشایی مدارس، ابراز داشت: بازگشایی مدارس و دانشگاهها یک ضرورت اساسی است، نظام آموزشی ما باید در یک فصای با نشاط ، رقابتی و مهیج تداوم یابد، چرا که توسعه کشور وابسته به نظام آموزشی پویاست.
وی با تاکید بر اینکه فرمانداران مهران و ایلام نظارت بیشتری بر روند توسعه واکسیناسیون دانش آموزان بعمل اورند، از مدیر کل آموزش و پرورش خواست با ایجاد انگیزه و رقابت بین مدیران مدارس زمینه توسعه و افزایش میزان واکسیناسیون دانش آموزان را فراهم آورد.
نوذری با بیان اینکه بازگشایی مدارس مقطع متوسطه دوم از امروز شروع و بازگشایی مدارس متوسطه اول نیز در ابتدای آذرماه انجام می شود، گفت: آموزش و پرورش هرچه سریعتر پیگیری لازم را برای پوشش واکسیناسیون دانش آموزان بعمل آورد.
وی با اشاره به اینکه سه شهرستان ایوان، چرداول و دره شهر در وصعیت قرمز قرار دارند از همه فرمانداران خاصه این سه شهرستان خواست با برگزاری منطم جلسات، برنامه ریزی و پیگیری لازم زمینه توسعه واکسیناسیون در جامعه را فراهم و اقدامات لازم را در جهت روند کنترل بیماری بعمل آورند.
استاندار ایلام با تاکید بر انجام کار تحقیقاتی و پژوهشی در واکسن های تزریقی، خواستار اعلام نتایج تاثیرگذاری واکسیناسیون در روند بهبود کرونا شد.
وی در پایان با تاکید بر جمع آوری و ساماندهی متکدیان در سطح شهر ایلام توسط شهرداری، از معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری ایلام خواست پیگیری لازم را بعمل آورد.