X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 22 آبان 1400
برگزاری نود و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری نود و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating


نود و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، فرمانداران، فرماندهان نظامی و انتظامی، مسئولین دستگاهها و ارگانهای استانی، معاون بهداشتی دانشگاه و برخی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی از زحمات و تلاش‌های مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد و اظهار داشت:

وضعیت بیماری کرونا در سطح استان روندی کاهشی دارد و شرایط در حال حاضر به لحاظ آمارهای مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌ها ثابت است.

در برخی از کشورها از جمله آمریکا و روسیه آمارهای مربوط به مبتلایان و فوتی ها در سطح بالایی قرار دارد و دلیل این مسئله هم عدم استقبال مردم این کشورها از تزریق واکسن کرونا است.

پیک پنجم کرونا یک پیک طولانی بود و انتظار داشتیم که طبق زمانبندی‌ها فروکش کند اما طولانی شد. هم‌اکنون آمارها نسبت به قله و راس پیک، خوشبختانه آمارها کاهش پیدا کرده است.

در استان‌ ایلام حدود ۲ یا ۳ هفته آمارهای مبتلایان و بستری‌ها و فوتی‌ها افزایشی شد اما دوباره آمارها روندی کاهشی پیدا کرد و هم اکنون روندی ثابت در آمارها وجود دارد.

خوشبختانه در حال حاضر شهرستان‌های دارای وضعیت قرمز در استان وجود ندارد و شهرستان‌های چرداول، دره‌شهر و ایوان نیز با کاهش آمارها از وضعیت قرمز خارج شده‌اند و هم‌اکنون دارای وضعیت نارنجی می‌باشند.

در دنیا بیش از۲۵۳میلیون و ۲۴۲هزار ۲۲۹نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۵میلیون و ۱۰۴هزار و ۵۸۹نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۲۲۹میلیون و ۱۷هزار و ۴۲۰نفر نیز بهبود یافته‌اند.

ایران در رده هفدهم به‌لحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده چهاردهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفته‌است.

در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۲۷هزار و ۲۶۹نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۷هزار و ۹۱۸نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۶۷۰هزار و ۶۵۶نفر نیز بهبود یافته اند.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۵۰۳۵نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۱۱۴۷نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۱۰۳بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۲۴۳۰مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.

به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مهرماه تعداد ۳۵۰۷۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۴۰۲۱مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۱۱۹۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۶۸نفر از هم استانی‌هایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آبانماه تاکنون نیز تعداد ۱۰۸۲۳مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۲۱۰۳مورد مثبت کرونا و تعداد ۶۷۲نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۲۵مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشته‌ایم.

در مقایسه مورخه ۷ لغایت ۱۳آبانماه نسبت به مورخه ۱۴ لغایت ۲۰آبانماه؛ تعداد نمونه گیری ۲/۲درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۲۸درصد کاهش، تعداد بستری‌ها ۴/۲درصد افزایش، تعداد بستری‌ موقت ۱۵/۹درصد کاهش و تعداد فوتی‌ها نیز تغییری نداشته است.

در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۱۲۶۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۶۸۵۷۴۴دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۸۸۷۷۲دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۲۹۴۹۴۹دوز و درصد پوشش ۱۲-۱۸ سال، تعداد ۶۴۴۲۹دوز و درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۷۹/۱درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان ۸۲/۷درصد و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۶۲/۸ درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۱۰۴۷۹دوز بوده است.

در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی‌فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های ستادهای استانی و شهرستانی کرونا، به مسائل و موضوعاتی همچون آمار واکسیناسیون مادران باردار در سطح استان، وضعیت مقایسه هفتگی ابتلاء، بستری و فوتی در شهرستان‌ها، تعداد بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان به تفکیک شهرستانها، نرخ بروز استان- متوسط بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، حضور همکاران بهداشتی در درب منازل در شهرستان‌ها و تزریق سیار واکسن کرونا، حضور همکاران بهداشت در مدارس برای تزریق واکسن به دانش‌آموزان غیر واکسینه، اجرای طرح محله محور واکسیناسیون در سراسر استان شامل پیگیری فعال مراقبین سلامت و بهورزان در سراسر استان، پیگیری گروه های صنفی شغلی به ویژه در گروه سنی ۱۸ تا۳۵ سال (از قبیل مراکز دانشگاهی، سربازان، کارگران، مراکز صنعتی و...) و واکسیناسیون محله محور با اولویت حاشیه شهرها با همکاری فوریت های پزشکی و سایر حوزه‌ها به مدت ۱۰ روز و..... اشاره کرد.

در ادامه نیز الیاس فتاحی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه با تقدیر از همراهی مردم در در رعایت پروتکل ها و شیوه نامه های بهداشتی اظهار داشت: روند کاهشی خوبی در میزان مبتلایان ۲۸ درصد و میزان بستری ها ۴ درصد در استان نسبت به هفته گذشته شکل گرفته‌، که می طلبد به منظور پیشگیری از ورود به پیک جدید، این همکاری و همراهی در رعایت پروتکل ها، زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و دوری از تجمعات تداوم یابد.

وی با بیان اينکه هم اکنون ۱۰۳ نفر مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری هستند که درمان و مراقبت از این بیماران در حال انجام است، ابراز داشت: میزان مبتلایان به کرونا روزانه ۱۰۰ نفر و بستری ها نیز به ۳۰ نفر در روز رسیده است که این میزان با افزایش پوشش واکسیناسینون کاهش می یابد‌.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار با تاکید بر توسعه واکسیناسیون دانش آموزان، عملکرد برخی شهرستانها را نیازمند بازنگری دانست و ابراز داشت: فرمانداران، مدیران آموزش و پرورش و مسئولین شبکه بهداشت شهرستانها نسبت به بهبود وضعیت شهرستان‌ها، افزایش میزان واکسیناسیون و ایمنی جامعه اقدام نمایند.

الیاس فتاحی با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاهها، حفظ سلامت دانش آموزان و دانشجویان را یک ضرورت دانست و گفت: نباید فضای علمی کشور بیش از این تعطیل و دچار خساراتی شود، باید تلاش کرد طبق برنامه تعیین شده و براساس مصوبات ستاد کرونا کشوری و استانی بازگشایی مدارس و دانشگاهها رونق بیشتری بگیرد.

وی با تاکید بر تبیین تاثیرات دریافت واکسن و افزایش ضریب ایمنی جامعه برای مردم بالاخص والدین دانش آموزان، از رسانه ها خواست با تشویق والدین و اقناع سازی مردم زمینه افزایش واکسیناسیون را فراهم آورند.

معاون سیاسی و امنیتی در ادامه با تقدیر از فعالیت های کارگروه رسانه ای استان، اقدامات این کارگروه در راستای تولید محتوا، اطلاع رسانی و آگاهی بخشي به مردم را ارزنده توصیف کرد و به نمایندگی از نویسندگان فاخر استان در حوزه کرونا از زحمات خداداد ابراهیمی فعال فرهنگی و رسانه ای و نویسنده کتاب ماسک تقدیر کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار بررسی و تحقیقات میدانی به منظور کم کردن عوارض و آسیب های روانی پسا کرونا شد و از متخصصان حوزه های اجتماعی، متولیان فرهنگی و اجتماعی و نخبگان حوزه روانشناسی خواست با بهره گیری از ظرفیت های موجود، سازمان‌های مردم نهاد و گروه‌های اجتماعی و فرهنگی زمینه رفع آسیب های اجتماعی و روانی ناشی از شیوع کرونا در قشر آسیب پذیر را فراهم آورند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در ادامه با تاکید بر تداوم طرح شهید سلیمانی در تمامی شهرستان های استان گفت: این طرح ( غربالگری محله به محله کرونا ) با همکاری سپاه و دهیاران در دستور کار قرار گیرد.

وی همچنین با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد متوفیان کرونا، خواستار اجرای محدودیت های هوشمند، مدیریت اجتماعات و رعایت دستورالعمل های الزامی در این زمینه شد.

فتاحی در پایان با تاکید بر آمادگی فرمانداران، مدیران و دست اندرکاران به منطور جلوگیری از ورود به پیک جدید متاثر از شرایط پیش روی همسایگان خواستار کنترل مرز مهران و انجام اقدامات لازم در بدو ورود مسافران شد.

هم اکنون شهرستان های چرداول و دره شهر ، ایوان ، ایلام و آبدانان در وضعیت نارنجی و دهلران، مهران، ملکشاهی، چوار، بدره، سیروان و هلیلان در وضعیت زرد قرار دارند.
تصاویر
  • برگزاری نود و هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز