برگزاری نود و هشتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
نود و هشتمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، معاون توسعه استاندار، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرارسیدن هفته بسیج و هفته کتاب و کتابخوانی؛ از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران کادر درمان و بهداشت در سطح استان تقدیر کرد و اظهار داشت:
در روزهای اخیر در سطح کشور آمار مربوط به مبتلایان، بستریها و متوفیان ناشی از بیماری کرونا رو به کاهش است اما کماکان در پیک پنجم قرار داریم.
هنوز طبق آمارهای کاهشی، آثاری از وقوع پیک ششم مشهود نیست و تنها چیزی که پیداست طولانی شدن پنجم می باشد.
با توجه به حجم مناسب واکسیناسیون در سطح جامعه در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی، میتوانیم از وقوع پیک ششم جلوگیری کنیم.
در استان ما در هفتههای اخیر آمارهای مربوط به مبتلایان و بستریها افزایشی شد اما خوشبختانه این روند افزایشی متوقف شد و هم اکنون آمارها کاهشی هستند اما همچنان توصیه ما این است که پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت شوند تا شاهد وقوع پیک بعدی نباشیم.
از نظر وجود واکسن در استان مشکلی نداریم بلکه افرادی در سطح جامعه وجود دارند که هنوز واکسن نزدهاند و در جهت حفظ سلامت جامعه و اثربخشی واکسیناسیون، باید این افراد را به تزریق واکسن ترغیب نماییم.
در دنیا بیش از۲۵۷میلیون و ۴۳۳هزار و ۴۰نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۵میلیون و ۱۶۳هزار و ۷۱۴نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۲۳۲میلیون و ۳۸۳هزار و ۱۸۲نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران در رده بیست و ششم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده سیزدهم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۷۳هزار و ۹۸نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۲۸هزار و ۸۵۲نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۵میلیون و ۷۷۱هزار و ۳۶۳نفر نیز بهبود یافته اند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۵۷۸۶نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۵۴نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۸۳بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۴۵۳۰مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان مهرماه تعداد ۳۵۰۷۵مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۴۰۲۱مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۱۱۹۰نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۶۸نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای آبانماه تاکنون نیز تعداد ۱۴۲۱۳مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۲۷۲۱مورد مثبت کرونا و تعداد ۸۵۶نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۳۰مورد فوتی در این مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۱۴ لغایت ۲۰آبانماه نسبت به مورخه ۲۱ لغایت ۲۷آبانماه؛ تعداد نمونه گیری ۲/۲۶درصد افزایش، تعداد مبتلایان ۷/۵درصد افزایش، تعداد بستریها ۱۶/۷درصد کاهش، تعداد بستری موقت ۲۸درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۵۰درصد کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کوید۱۹ در سطح استان؛ تعداد واکسن دریافتی ۸۶۹۰۷۷دوز و كل واکسیناسیون انجام شده تعداد ۷۱۱۴۷۱دوز است. واکسیناسیون نوبت اول انجام شده تعداد ۳۹۵۷۶۰دوز و واکسیناسیون نوبت دوم انجام شده ۳۱۲۵۵۸دوز، واکسیناسیون جمعیت ۱۲-۱۸سال تعداد ۷۲۳۹۶دوز، درصد پوشش واکسیناسیون در استان جمعیت ۱۲-۱۸ میزان ۸۳/۲درصد است و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول در استان ۸۴/۲درصد و درصد پوشش کامل واکسیناسیون در استان ۶۶/۵درصد و موجودی واکسن در گردش در استان نیز ۱۵۷ هزار دوز بوده است.
در ادامه نیز دکتر صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک هفته بسیج و هفته کتاب و کتابخوانی به بیان مطالبی در رابطه با موضوعاتی همچون آمار واکسیناسیون دانش آموزان تا ۲۸ آبان، نرخ بروز استان ایلام- متوسط بستری روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان به تفکیک شهرستانها، نیروی انسانی موجود در پایگاههای تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان، بازدیدهای مسئولان بهداشتی درمانی از مدارس در سطح استان، انجام برنامه واکسیناسیون محله محور توسط تیمهای سیار، تداوم اجرای طرح محله محور در شهرستانهای استان، انجام واکسیناسیون در مناطق صعبالعبور عشایری در سطح استان، رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه و ....اشاره کرد.
در ادامه نیز الیاس فتاحی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه با تبریک هفته بسیج و گرامیداشت کنگره ۳ هزار شهید استان، اظهار داشت: تمامی دستگاه های اجرایی استان موظف هستند نسبت به آموزش و اطلاع رسانی در خصوص خطرات کرونا اقدامات لازم را انجام دهند.
وی افزود: همه دستگاههای اجرایی به صورت هفتگی گزارش اجرایی اقدامات پیشگیری و مقابله با کرونا را به دانشگاه علوم پزشکی استان ارسال، تا این مشکلات در ستاد استانی مطرح و پیگیری شود
معاون استاندار ایلام تاکید کرد: میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی در استان همچنان زیر ۵۰ درصد است که این عدد میتواند به خیزش مجدد بیماری کرونا در استان ایلام منجر شود.
فتاحی ادامه داد: با توجه به بازگشایی مقطع متوسطه دوم از ۲ هفته قبل و بازگشایی آموزش متوسطه اول از این هفته، ضروری است دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه های اجرایی مرتبط نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی در مدارس نظارت و کنترل بیشتری را در دستور کار خود قرار دهند.
معاون استاندار ایلام بیان داشت: موضوع واکسیناسیون و تزریق واکسن کرونا به عنوان مهم ترین عامل برای پیشگیری و مقابله با کرونا، باید در دستور کار جدی فرمانداران و روسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها باشد و در این راستا تمامی دستگاههای اجرایی موظف هستند از همه ظرفیت و امکانات خود برای واکسیناسیون عمومی استفاده کنند.
وی گفت: کرونا آسیب های اجتماعی و روحی فراوانی را به مردم وارد کرد و سبک زندگی مردم را تا حدود زیادی تغییر داد.
فتاحی افزود: در دوران پسا کرونا باید تحرک فیزیکی و ورزش به صورت جدی مورد توجه خانوادهها قرار گیرد چرا که ورزش هم به سلامت جسم و هم به سلامت روح کمک می کند.
وی تاکید کرد: کارشناسان حوزه علوم اجتماعی و روانشناسان باید با شناسایی مشکلات و آسیب های ناشی از این بیماری کرونا نظیر کاهش ارتباطات اجتماعی، انزوا، ترس از ابتلا به این بیماری، نسبت به ترمیم آسیب ها به سرعت اقدام کنند.
معاون استاندار ایلام با بیان اينکه مدیریت مسائل روانی جامعه و ایجاد نشاط در دوران پسا کرونا در برنامه ریزی ها لحاظ گردد، تصریح کرد: تمامی دستگاهها برنامه ریزی لازم و اقدامات اجتماعی موثری را در راستای ایجاد نشاط در دوران پسا کرونا با توسعه خدمات مشاوره ای به خانواده ها و اقشار آسیبپذیر را در دستور کار قرار دهند.
فتاحی تاکید کرد: آموزش حضوری در مدارس و دانشگاهها نباید منجر به عادی انگاری در رعایت پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی شود.
معاون سیاسی ، امنیتی استاندار ایلام افزود: اولویت تزریق نوبت سوم واکسن کرونا با گروه های پرخطر، افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای بیماری زمینه ای است.
فتاحی تاکید کرد: اگر چنانچه اطلاع رسانی اثرات واکسن کرونا در دستور کار قرار گیرد می تواند به ترغیب و تشویق مردم برای تزریق واکسن کمک کند و در نهایت شاهد افزایش درصد واکسیناسیون عمومی باشیم.
وی با قدرانی از تمامی دست اندرکاران طرح شهید سلیمانی در استان ایلام گفت: این طرح با همکاری همه دستگاهها اجرایی از جمله فرمانداران، مجموعه شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها بسیج، هلال احمر و سایر دستگاه های خدمت رسان در مقابله با کرونا و کاهش شیوع بیماری بسیار موثر بود.
لازم به ذکر است که در پایان معاون سیاسی و امنیتی استاندار با تقدیر از زحمات و تلاش های رسانه ها در اهتمام به تولید محتوا، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در راستای کنترل و مهار بیماری کرونا از تلاش های آقای خداداد ابراهیمی بخاطر انتشار کتاب ماسک تجلیل کرد.