برگزاری یکصد و پنجمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
یکصد و پنجمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی، فرمانداران و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و تقدیر از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران شاغل در حوزههای بهداشت و درمان اظهار داشت:
شرایط فعلی کشور به لحاظ شیوع بیماری کرونا، روندی نزولی و حالتی پایدار دارد.
خوشبختانه از نظر ابتلا، بستری و فوتی کاهش بسیار محسوسی داشته ایم و نمونه آن روند کاهش فوتیهای روزانه ناشی از کرونا در سطح کشور از رقم ۷۰۰ بیمار در اوج پیک کرونا به کمتر از ۵۰ می باشد.
در حال حاضر کشور در حالت آرامش قرار دارد که حاصل استقبال مردم از واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه بوده است.
سوریه جدید امیکرون در جهان در بسیاری از کشورهای جهان شیوع پیدا کرده و میزان مبتلایان به این سویه جدید به شدت افزایش یافته است.
با توجه به اینکه سویه جدید امیکرون در کشورمان گزارش شده و در بسیاری از استانهای کشور مواردی از ابتلا به آن به ثبت رسیده، اما خوشبختانه در استان ایلام تاکنون هیچ موردی از ابتلا به این سویه جدید گزارش نشده است.
توصیه ما این است که واکسیناسیون اقشار مختلف کامل شود تا بتوانیم بالاترین میزان ایمنی را در سطح جامعه داشته باشیم.
ایران در رده هشتاد و چهارم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده سی و هفتم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۷۱۶۸نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۱۷۴نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۲۸بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است و تعداد ۶۷۰۱۲مورد نیز از بیماران مبتلا به کرونا در سطح استان بهبودی کامل یافته اند.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان آذرماه تعداد ۹۰۴۱مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۹۲۸مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۴۰۸نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۱۸نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای دیماه تاکنون نیز تعداد ۵۴۵۳مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۲۳۹مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۸۳نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و یک مورد فوتی در مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۳ لغایت ۹ دیماه نسبت به مورخه ۱۰ لغایت ۱۶دیماه؛ تعداد نمونه گیری ۱۴/۲درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۱۴/۲درصد کاهش، تعداد بستریها ۷درصد کاهش، تعداد بستری موقت ۵۷/۱درصد کاهش و تعداد فوتیها نیز ۱۰۰درصد کاهش داشته است.
در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کووید۱۹ در سطح استان؛ واکسیناسیون نوبت سوم انجام شده در طول دیماه از ۴تا ۱۰ دیماه تعداد ۱۸۲۲۶ دوز و از ۱۱تا ۱۷ دیماه تعداد ۱۳۵۴۹دوز واکسن تزریق شده است. همچنین میزان پوشش واکسیناسیون جمعیت ۱۲-۱۸سال نوبت اول در استان ۴۸۵۷۱دوز و ۹۴درصد و میزان پوشش همین جمعیت در تزریق دوز دوم تعداد ۴۰۲۲۸دوز و ۷۷/۸درصد و موجودی واکسن در استان نیز ۴۷۴۳۶دوز بوده است.
دکتر کریمیان در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه میزان واکسیناسیون برخی از کشورهای دنیا با کشور ایران، انتظار از رسانه ها و صدا و سیما جهت تبلیغ تزریق واکسن در سطح جامعه، واکسیناسیون مادران باردار..... اشاره کرد.
در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه در سخنانی از زحمات و تلاشهای اعضای ستادهای استانی و شهرستانی و همکاران حوزه بهداشت و درمان در سطح استان در راه مقابله با کرونا تقدیر و تشکر کرد و در بخش دیگری از سخنانش به تشدید مراقبت ها در مرز مهران در جهت جلوگیری از ورود احتمالی به سوریه جدید امیکرون به کشور، تبلیغات محیطی در رابطه با سویه جدید امیکرون در سطح استان، اقدامات انجام شده توسط دانشگاه در مرز بین المللی مهران و ....اشاره کرد.
در ادامه نیز محمد سبحان حسنی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه با اشاره به اینکه احتمال سرایت سویه اومیکرون در استان وجود دارد، از دستگاههای اجرایی، نظارت و رسانه ها خواست در خصوص دستورالعملهای اجرایی، شیوه نامه های نظارتی و فرهنگ سازی موثر، اقدامات لازم را بعمل آورده و مردم را به تزریق دز سوم واکسن ترغیب نمایند.
وی گفت: بر اساس گزارش های رسیده میزان مرگ و میر در این سویه کم، اما میزان سرایت آن بسیار زیاد است، لذا ضرورت دارد ضمن رعایت دستورالعمل های اجرایی، مراقبت بهداشتی نیز در دستور کار باشد.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار با تاکید بر رعایت الزامات آموزشی، توسعه واکسیناسیون و پروتکل های بهداشتی در مدارس گفت: رسانه ها و صدا و سیما با اطلاع رسانی به موقع و شهرداریها با تبلیغات محیطی در خصوص ترغیب مردم به تزریق دز سوم واکسن اقدامات موثری را با تولید محتوا و فرهنگ سازی در جهت غلبه بر روند صعودی کرونا به انجام رسانند.
وی با اعلام رضایت از طرح شهید سلیمانی خواستار استمرار و تقویت این طرح در تمامی شهرستان های استان شد.
محمد سبحان حسنی با بیان اینکه اقدامات خوبی در مرز مهران انجام شده، اما کافی نیست، از فرماندار مهران خواست با نظارت فرمانده قرارگاه عملیاتی کرونا، راهکارهای مناسب را جهت اجرایی شدن مصوبات قرارگاه کرونا در خصوص کنترل ورودی ها و قرنطینه در مرز مهران را فراهم آورند.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه رسانهها نقش مهمی در مدیریت افکار عمومی و گره گشایی از مشکلات مردم را دارند، ابراز داشت: رسانه ها با رویکرد توسعه محور، نقد سازنده و نگاه انسانی در جهت رفع مشکلات و گرفتاری های مردم کوشا هستند انشالله که به مانند گذشته با تولید محتوا و آگاه سازی مردم خطرات احتمالی سویه جدید را گوشزد نمایند.
وی با بیان اینکه نقد رسانه ها در رفع نقاط ضعف، شناخت کمبودها و رفع مشکلات مردم گره گشا خواهد بود، گفت: همه مسوولان از نقد منصفانه اصحاب رسانه برای گره گشایی از مشکلات مردم و پیشبرد اهداف دولت استقبال کنند.
محمد سبحان حسنی ادامه داد: اگر چه تلاش رسانه ها جنبه معنوی داشته و اغلب اقدامات و فعالیت های آنها برای رضایت خداوند بوده و اجر معنوی دارد، ولی ضرورت دارد مدیران و مسوولان امر نیز در مناسبات های مختلف از این قشر زحمتکش و پای کار تجلیل بعمل آورند.