X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 25 دی 1400
برگزاری یکصد و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری یکصد و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating



یکصد و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاون سیاسی امنیتی استاندار، معاون امور اقتصادی استاندار و فرمانده قرارگاه استانی مدیریت مقابله باکرونا، رییس دانشگاه علوم پزشکی، مسئولین استانی، فرمانداران و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر کریمیان ریاست دانشگاه ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا و همچنین همکاران شاغل در حوزه‌های بهداشت و درمان اظهار داشت:

از نظر آمار مبتلایان جدید بیماری کرونا، خوشبختانه در کشورمان آمارها به شدت کاهش پیدا کرده است.

سویه جدید امیکرون در دنیا به شدت در حال گسترش است و کشورهای اروپایی و آفریقایی و استرالیا از مناطقی هستند که شیوع بالایی در رابطه با این سویه جدید دارند.

علاوه بر افزایش آمار مبتلایان در مناطق یاد شده جهان و شیوع بالای سویه اُمیکرون، آمارهای مربوط به بستری ها و فوتی‌های آنان نیز افزایش یافته است.

با توجه به اینکه در برخی از استان‌های کشور سویه جدید امیکرون رویت شده، رفتارهای آن نشان می‌دهد که این بیماری به شدت سرایت‌پذیر است و می‌تواند در طول دو هفته تمام کشور را درگیر کند.

در شرایط فعلی اوضاع کشورمان به لحاظ شیوع کرونا، روند خوبی را سپری می کند و نگرانی در این راستا وجود ندارد.

اگرچه در هفته گذشته آمارهای مبتلایان مختصری افزایش پیدا کرد اما خوشبختانه همچنان روند بستری‌ها و متوفیان در استان کاهشی است .

برای ایمنی جامعه و جلوگیری از ابتلای مردم به سویه جدید امیکرون، همچنان تاکید ما بر روی تزریق واکسن و رعایت پروتکل های بهداشتی است.

در خصوص حضوری بودن آموزش‌ها و کلاس‌های درس و آزمون‌های مربوطه، امروز صبح در جلسه ستاد ملی کرونا جناب آقای رئیسی ریاست محترم جمهوری برای چندمین بار دستور دادند که در بحث آموزش‌ و حضوری شدن آن توجه جدی صورت گیرد.

همه ما می‌دانیم در این دو سال که از شیوع بیماری کرونا و غیرحضوری شدن آموزش‌ها می‌گذرد، آسیب حاصله از آن در حوزه آموزش قابل جبران نیست و باید روال سابق آموزش‌های حضوری را در پیش گیریم.

با توجه به دستور اکید ریاست محترم جمهوری مبنی بر جدی گرفتن آموزش و حضوری شدن آن، لازم است آموزش‌ها به صورت حضوری باشند.

دانشگاه علوم پزشکی در ایام شیوع بیماری کرونا به دلیل اهمیت بالای مقوله سلامت و سر و کار داشتن با جان و سلامت مردم، بسیاری از آموزش‌ها و آزمونهای مربوطه حضوری بوده است.

با توجه به اینکه میزان واکسیناسیون در مدارس و دانشگاه‌ها تقریباً بالای ۹۰ درصد است و یک ایمنی خوبی ایجاد شده و شرایط کشور نیز پایدار است، لازم است کلاسهای آموزشی مربوط به دانشگاهها و مدارس حضوری برگزار شود و به انجام آن ملزم شوند.


- اگر نتوانیم واکسیناسیون دوز سوم را کامل کنیم و پروتکل‌ها را رعایت نکنیم، قطعا کشور ما هم در گیر اُمیکرون خواهد شد، هر چند در طی هفته گذشته استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌ها بهتر شده است.

روزانه سیصد تا چهارصد نفر از کسانی که اصلا واکسن تزریق نکرده اند برای تزریق دوز اول مراجعه می کنند که نشانگر استقبال این افراد از واکسیناسیون است.

از همه دستگاه‌ها و ارگان‌های استانی که در راستای مقابله با بیماری کرونا دانشگاه علوم پزشکی را یاری می‌کنند، صمیمانه تقدیر و تشکر می کنم.

در دنیا بیش از۳۲۴میلیون و ۴۱۰هزار و ۶۶۱نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند و بیش از ۵میلیون و ۵۴۷هزار و ۷۰۸نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست داده‌اند و ۲۶۵میلیون و ۳۳۳هزار و ۳۵۰نفر نیز بهبود یافته‌اند.

ایران در رده هفتاد و دوم به‌لحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده سی و پنجم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفته‌است.

در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۶میلیون و۲۱۷هزار و ۳۲۰نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۳۲هزار و ۲۶نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۶میلیون و ۶۰هزار و ۶۸۰نفر نیز بهبود یافته اند.

در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۶۷۲۵۷نفر به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه تعداد ۱۱۷۵نفر از هم استانی‌هایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۳۵بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است.

به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان آذرماه تعداد ۹۰۴۱مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۹۲۸مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۴۰۸نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۱۸نفر از هم استانی‌هایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای دیماه تاکنون نیز تعداد ۷۳۶۲مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۳۳۳مورد مثبت کرونا و تعداد ۲۴۸نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و یک مورد فوتی در مدت ذکر شده داشته‌ایم.

در مقایسه مورخه ۱۰لغایت ۱۶دیماه نسبت به مورخه ۱۷لغایت ۲۳دیماه؛ تعداد نمونه گیری ۱۰/۴درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۳/۳درصد افزایش، تعداد بستری‌ها ۱۷/۷درصد کاهش و تعداد فوتی‌ها نیز تغییری نداشته است.

در رابطه با وضعیت دریافت، توزیع و واکسیناسیون کووید۱۹ در سطح استان؛ درصد پوشش واکسیناسیون نوبت اول ۸۸/۸درصد، درصد پوشش واکسیناسیون نوبت دوم ۷۷/۹ درصد و درصد پوشش واکسیناسیون نوبت سوم نیز ۱۶/۹درصد بوده است. همچنین میزان پوشش واکسیناسیون جمعیت ۱۲-۱۸سال نوبت اول در استان ۴۸۷۲۱دوز و ۹۴/۲درصد و میزان پوشش همین جمعیت در تزریق دوز دوم تعداد ۴۰۶۹۳دوز و ۷۸/۷درصد و موجودی واکسن در استان نیز ۱۳۴۴۵۴دوز بوده است.

در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های اعضای ستادهای استانی و شهرستانی کرونا؛ از تلاش ها و زحمات همکاران حوزه بهداشت در راستای ارتقاء سطح واکسیناسیون در سطح استان تشکر کرد.

وی در ادامه به بیان مطالبی در خصوص آمارهای مربوط به تزریق واکسن‌های دوز اول و دوم در سطح شهرستان های استان اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که برخی از شهرستان‌ها علاوه بر آمار مناسب دوزهای اول و دوم، در رابطه با تزریق دوز سوم نیز بیش از ۲۰ درصد جامعه هدف را واکسینه نموده اند که قابل تقدیر است.

دکتر صادقی‌فر همچنین در ادامه سخنان خود به بازدید سرزده استاندار از نانوایی های سطح شهر ایلام و بررسی کیفیت آنان اشاره کرد و ابراز داشت که همکاران بهداشت محیط به صورت روزانه از مراحل مختلف پخت نان نانوایی‌ها بازدید دارند و همواره مسائلی همچون عدم استفاده از جوش شیرین و دیگر افزودنی‌های غیرمجاز به خمیر نان را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و در این رابطه نیز با خاطیان برخورد قانونی داشته‌اند.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح آمار بازرسی‌های انجام شده از نانوایی‌ها در سطح استان در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۰ پرداخت.

گفتنی است معاون بهداشتی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به بیان مطالبی در خصوص آمار واکسیناسیون در سطح استان، رعایت پروتکل های بهداشتی در سطح جامعه، اقدامات و فعالیت‌های انجام گرفته توسط حوزه‌های مختلف بهداشتی در سطح استان و.... پرداخت.

در ادامه نیز محمد سبحان حسنی معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام در جمع بندی موضوعات و مباحث مطرح شده در جلسه اظهار داشت: رعایت پروتکل های بهداشتی و همچنین الزام انجام تست کرونا در مرز مهران ضروری است که باید مورد توجه همگان علی الخصوص حج و اوقاف قرار گیرد.

وی با انتقاد از نبود کیت آزمایش امیکرون در مرز مهران گفت: با توجه به حساسیت این موضوع باید دانشگاه علوم پزشکی ایلام هرچه سریعتر پیگیر تامین آن در استان شود.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام گفت: باید شرایط ویژه مرز مهران با حساسیت پیگیری شود و از نظر امکانات و تجهیزات بررسی شود.

وی از فرماندار مهران و دانشگاه علوم پزشکی ایلام خواست که گزارش کاملی از میزان تجهیزات و امکانات مورد نیاز برای انجام تست کرونا از زوار ورودی را تهیه کنند.

حسنی همچنین از معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام به عنوان رییس قرارگاه استانی کرونا نیز خواست نشست آتی قرارگاه کرونا در مهران برگزار شود و به صورت میدانی از ورود زوار و بازارچه  مهران بازدید به عمل آید.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار ایلام گفت: هرچند اکنون در وضعیت پایدار کرونا هستیم اما با توجه به انتشار قابل توجه سویه جدید تحت عنوان امیکرون در جهان باید تمهیدات لازم برای پیک جدید احتمالی فراهم شود تا در صورت انتشار غافلگیر نشویم.

حسنی اظهار داشت: اکنون باید همه کمبودهای دارویی و تجهیزات درمانی بررسی و به مرکز گزارش شود.

وی بر لزوم همکاری رسانه ها و همراهی آنها برای ترغیب مردم به تزریق دز سوم واکسن کرونا تاکید کرد.

وی افزود: آموزش و پرورش استان باید همچنان بر نظارت مستمر بر مدارس از نظر رعایت پروتکل های بهداشتی و تزریق واکسن کرونا دقت ویژه ای داشته باشد و سلامت دانش آموزان را مهمترین مسأله قلمداد کند.
تصاویر
  • برگزاری یکصد و ششمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز