برگزاری یکصد و شانزدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
امتیاز:
یکصد و شانزدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاونین سیاسی امنیتی استاندار و هماهنگی امور اقتصادی استاندار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، معاون بهداشتی، مسئولین استانی، فرمانداران، اصحاب رسانه و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر جاسم محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک فرا رسیدن سال نو و ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم روزهدار؛ از زحمات و تلاشهای اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با بیماری کرونا در سطح استان تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت:
به دنبال انجام مسافرتهای نوروزی، در روزهای اخیر آمارهای مربوط به مبتلایان به بیماری کرونا اندکی افزایش نشان داده است اما این افزایش آمارها در حدی نیست که موجب نگرانی باشد.
فوتیهای مربوط به پیک ششم کرونا در مقایسه با پیکهای اخیر در سطح استان، رقمی پایینتر را نشان میدهد که نشانگر تاثیر واکسیناسیون عمومی و استقبال مردم از آن بوده است.
خوشبختانه پس از تعطیلات نوروزی، در دانشگاهها و مدارس آموزشها به صورت حضوری در جریان است. از مسئولان مراکز دانشگاهی درخواست دارم که حضوری بودن آموزشها را تداوم بخشند.
در ایام شیوع بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی، به دلیل اهمیت سلامت جامعه آموزشهای تخصصی مربوط به دانشجویان همواره حضوری بوده است و امیدواریم با توجه به تاکیدی که ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا مبنی بر حضور بودن مراکز دانشگاهی داشته است، در این مراکز آموزشها به صورت حضوری باشد.
دانشگاه علوم پزشکی این آمادگی را دارد که با حضور در مراکز دانشگاهی، دوز سوم واکسن کرونا را به دانشجویان تزریق نماید زیرا این دوز در پیشگیری از ابتلای به کرونا بسیار تاثیرگذار است.
از آموزش و پرورش به خاطر بازگشایی مدارس تقدیر و تشکر می کنم انشاءالله با حضوری شدن کلاسها شاهد شیوع کرونا نباشیم.
در سطح مدارس اگر مواردی مشکوک به بیماری کرونا وجود داشت، مدیران و معلمین از ورود دانش آموزان مشکوک به کرونا به کلاسهای آموزش جلوگیری نمایند.
در خصوص بیماری سرخک، با توجه به اینکه این بیماری در قسمتهایی از کشور افغانستان شیوع پیدا کرده بود و مواردی هم از این بیماری گزارش شده بود، برخی از خانوادهها به دلیل دغدغه ابتلای به کرونا، از واکسیناسیون کودکان علیه بیماری سرخک خودداری کردهاند.
واکسنهایی که به کودکان تزریق میشود، معمولا در سن ۱۲ و یا ۱۸ ماهگی است. در کودکان واکسن بیماری سرخک تا حدود زیادی از ابتلای به این بیماری جلوگیری مینماید اما این واکسن در سنین بالاتر اثربخشی و پیشگیری از ابتلای به بیماری ندارد.
والدین کودکان این نکته را بدانند که در جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری سرخک، برای واکسیناسیون فرزندان خود علیه این بیماری که جزو برنامههای حوزه بهداشت است، اقدام نمایند و به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
اگر موارد مشکوکی در زمینه بیماری سرخک در سطح جامعه وجود دارد، باید شناسایی شوند زیرا سرخک از بیماریهایی است که میزان سرایت آن به افراد مستعد این بیماری، تقریباً ۱۰۰ درصد است و عوارض آن در افراد در سنین بالاتر نسبت به کودکان بیشتر میباشد.
در دنیا بیش از۴۹۷میلیون و ۸۳۵هزار و ۲۲۴نفر به این بیماری مبتلا شدهاند و بیش از ۶میلیون و ۱۹۹هزار و ۲۷۶نفر نیز در اقصی نقاط جهان جان خود را از دست دادهاند و ۴۳۳میلیون و ۲۰۴هزار و ۱۷۳نفر نیز بهبود یافتهاند.
ایران در رده بیست و هشتم بهلحاظ شیوع بیماری کرونا و در رده بیست و دوم به لحاظ فوتی جدید در بین کشورهای جهان قرار گرفتهاست.
در کشورمان ایران از ابتدای شیوع بیماری کرونا تعداد ۷میلیون و۱۴۰هزار و ۹۹۲نفر به این بیماری مبتلا شده و تعداد ۱۴۰هزار و ۵۲۸نفر نیز متاسفانه بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند. همچنین تعداد ۶میلیون و ۹۰۹هزار و ۹۶۷نفر نیز بهبود یافتهاند.
در استان ایلام از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا امروز، تعداد ۷۹۱۱۸نفر به بیماری کرونا مبتلا شدهاند و متاسفانه تعداد ۱۲۴۴نفر از هم استانیهایمان نیز جان خود را از دست داده اند. همچنین در حال حاضر تعداد ۳۲بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان های استان بستری هستند و مراحل درمان و مراقبت های مربوطه به آنان در حال طی شدن است.
به لحاظ روند کلی کووید ۱۹ در استان، در اسفندماه تعداد ۸۷۴۲مورد از افراد مشکوک به کرونا نمونه گیری شده که از این رقم تعداد ۲۵۷۵مورد مثبت اعلام شده و تعداد ۵۸۵نفر نیز در بیمارستانها بستری شده و متأسفانه تعداد ۴۳نفر از هم استانیهایمان به واسطه ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند. همچنین از ابتدای فروردینماه تاکنون نیز تعداد ۳۶۹۶مورد نمونه گیری انجام شده و تعداد ۵۹۹مورد مثبت کرونا و تعداد ۱۶۶نفر در بیمارستانهای استان بستری شده و ۱۰مورد فوتی در مدت ذکر شده داشتهایم.
در مقایسه مورخه ۵لغایت ۱۱ نسبت به مورخه ۱۲لغایت ۱۸ فروردینماه؛ تعداد نمونه گیری ۳۱درصد افزایش، تعداد مبتلایان ۱۳درصد افزایش، تعداد بستریها ۱۳درصد افزایش و تعداد فوتیها نیز ۶۶درصد کاهش داشته است.
جدیدترین وضعیت رنگبندی کرونایی استان شامل شهرستانهای آبدانان، بدره،هلیلان و سیروان دارای وضعیت نارنجی و شهرستانهای ایلام، ایوان، دهلران، درهشهر، مهران، ملکشاهی، چرداول و چوار نیز دارای وضعیت زرد میباشند.
در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاشهای مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله باکرونا اظهار داشت:
با توجه به آمارهای موجود مربوط به واکسیناسیون، تزریق دوز سوم خیلی امیدوار کننده نیست.
در حال حاضر پوشش دوزهای اول و دوم فایدهای ندارد زیرا ایمنی که از تزریق آنان حاصل شده، از بین رفته است.
پس از تزریق خوب واکسن در دوز اول و دوم که به ترتیب حدود۹۰ درصد دوز اول و ۸۲ درصد دوز دوم در استان داشتیم، تزریق دوز سوم که ۳۸ درصد تزریق شده، خیلی امیداور کننده نیست و پایینتر از میانگین کشوری میباشد.
امروز در جلسه ستاد ملی کرونا تاکید شد که اولویت وزارت بهداشت بر واکسیناسیون تکمیل پوشش دوز سوم است.
اگرچه در برخی شهرستانها همچون بدره و آبدانان تا بالای ۵۰ درصد تزریق دوز سوم داشتهایم اما میانگین استانی پایین است و در شهر ایلام آمار مربوط به تزریق دوز سوم مطلوب نیست.
واکسیناسیون گروه سنی ۹-۵ و ۱۲-۹ که عمدتاً گروه سنی دانش آموزان ابتدایی هستند، آمار خوبی وجود ندارد و گروه سنی ۹- ۵ سال زیر ۱۰ درصد و ۱۲-۹ نزدیک ۲۵ درصد تزریق داشتیم که آمار پایینی است.
در هفته اخیر هم ابتلا و هم بستری بیماری کرونا رشد داشته و هر چند این میزان کم بوده، اما افزایشی بوده و میطلبد که رعایت پروتکلهای بهداشتی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
ما برای موفقیت در همه شاخصها از جمله واکسیناسیون نباید همواره به دنبال الزام باشیم بلکه مردم باید این مسئله را مد نظر داشته باشند که اگر ما کرونا را مهار کردهایم، به دلیل واکسیناسیون گسترده بوده است.
در حال حاضر عملاً پوشش دوزهای اول و دوم واکسیناسیون فایدهای ندارد زیرا ایمنی ایجاد شده توسط آنان از بین رفته و اگر میخواهیم خود را در مقابل بیماری کرونا و سویههای بعدی آن مقاوم کنیم، حتماً نیاز داریم که پوشش دوز سوم را داشته باشیم و حتی برای برخی از گروهها تزریق دوز چهارم را شروع کردهایم.
آمار نوع واکسنهایی که در استان تزریق شده سینوفارم ۷۸ درصد، برکت نزدیک ۱۰ درصد، آسترازنکا نزدیک ۱۰ درصد و تزریق بقیه واکسنها هم به یک درصد نرسیده است.