X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 27 فروردین 1401
برگزاری یکصد و هفدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

  برگزاری یکصد و هفدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام

امتیاز: Article Rating



یکصد و هفدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا با حضور معاونین سیاسی امنیتی استاندار و هماهنگی امور اقتصادی استاندار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، معاون بهداشتی، مسئولین استانی، فرمانداران، اصحاب رسانه و سایر اعضای این ستاد در سالن اجتماعات استانداری ایلام به صورت حضوری و ویدئو کنفرانس برگزار شد.

🔹در ابتدای این جلسه دکتر جاسم محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تبریک ولادت باسعادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی(ع) و آرزوی قبولی طاعات و عبادات مردم روزه‌دار در ماه مبارک رمضان؛ از زحمات و تلاش‌های اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با بیماری کرونا در سطح استان تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت:

در هفته اخیر وضعیت شهرستان‌ دره‌شهر به لحاظ رنگ‌بندی، دارای رنگ نارنجی بود و در نقشه جدید رنگ‌بندی این شهرستان هم‌اکنون دارای وضعیت قرمز می‌باشد که دلیل آن گردشگری و مهمان‌پذیر بودن این شهرستان در ایام تعطیلات نوروزی می‌باشد.

در مقایسه هفتگی وضعیت بیماری کرونا، در مقایسه مورخه دوازدهم لغایت هجدهم نسبت به مورخه نوزدهم لغایت بیست و پنجم فروردین‌ماه؛ تعداد نمونه گیری ۲۴درصد کاهش، تعداد مبتلایان ۳۱/۶درصد کاهش، تعداد بستری‌ها ۲/۷درصد کاهش و تعداد فوتی‌ها نیز ۱۰۰درصد کاهش داشته است.

معمولاً با شیوع فصل‌ها در طول سال خصوصاً شروع پاییز و بهار، یکسری بیماری‌های ویروسی بین کودکان به ویژه در مدارس شیوع پیدا می‌کند.

این بیماری های ویروسی معمولاً به صورت علائم سرفه، عطسه، آبریزش بینی و در برخی هم گاهی اوقات به صورت حالت تهوع، استفراغ، علائم گوارشی و شکم درد دیده می‌شود.

والدین این کودکان دغدغه و نگرانی در خصوص این بیماری‌های ویروسی فصلی نداشته باشند زیرا قبل از دوران شیوع کرونا نیز این بیماری های ویروسی وجود داشته و ارتباطی با کرونا ندارند.

توصیه ما به والدین و دست اندرکاران تعلیم و تربیت در مدارس این است که دانش آموزانی که دارای علائم یادشده هستند، چند روزی باید در خانه استراحت کنند و پس از طی شدن مراحل درمانی می‌توانند دوباره در کلاس‌های درس حضور یابند.

بیماری کرونا در گروه‌های سنی اطفال، میزان ابتلا شدید و بستری آنان بسیار کم بوده و شاید کمتر از یک درصد مجموع موارد بستری را شامل نمی‌شوند.

تاکید بنده به والدین این است که مقداری بحث واکسن‌ها را در گروه سنی ۵ الی ۱۲ سال جدی‌تر بگیرند. این گروه سنی معمولا در مقایسه با سایر گروه‌های سنی، کمتر برای واکسیناسیون علیه بیماری‌های مختلف مراجعه می‌کنند.

توصیه می‌کنم که تمام واکسن های مربوط به این گروه سنی در جهت حفظ سلامتی آنان باید انجام شود. ترس از ابتلا به بیماری کرونا و ترس از واکسن نباید باعث شود که واکسیناسیون گروه‌های سنی کودکان انجام نشود بلکه باید ترس از ابتلا به بیماری‌ها باعث شود که کودکان را واکسینه کنیم.

واکسن‌ها بسیار ایمن هستند و هیچگونه عوارض نگران‌کننده‌ای ندارند و عوارضی هم که به دنبال واکسینه شدن پدید می‌آید، مسئله‌ای طبیعی است و ممکن است به مقدار اندکی این عوارض ظهور پیدا کنند که کاملاً محدود شونده و قابل کنترل می باشند.

با حضوری شدن کلاس‌های آموزشی در دانشگاه‌ها، تاکید ما بر این است که دانشجویان عزیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق نمایند و اگر دانشگاه‌ها در سطح استان آمادگی داشته باشند، تیم‌هایی از حوزه بهداشت برای واکسیناسیون دانشجویان در کلاس‌های درس آنان جهت تزریق واکسن حضور یابند.

🔹در ادامه نیز دکتر جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن تقدیر از زحمات و تلاش‌های مجموعه اعضای ستاد استانی و شهرستانی مدیریت مقابله با کرونا، با اشاره به غیرقابل پیش‌بینی بودن وضعیت کرونا در جهان و کشور گفت: وضعیت بالای شیوع و مرگ و میر در کشورهای شرقی آسیا ازجمله کره جنوبی، ژاپن و تایلند در روزهای اخیر دلیلی برای اثبات این مسئله است.

در حال حاضر که پیک ششم که فروکش کرده و دوران آرامش و پایین بودن آمارها است، باید مسئله غیر قابل پیش بینی بودن کرونا را جدی بگیریم و همواره آمادگی خود را برای مقابله با این بیماری حفظ کنیم.

مرگ بیش از ۱۴۰ هزار نفر از هموطنانمان توسط بیماری کرونا آماری است که نباید به سادگی از کنار آن گذشت. این آمار ممکن است به اندازه جمعیت چند شهرستان در استانمان باشد و این هشدار را می‌دهد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون را باید در اولویت قرار دهیم.

باید بر روی مبحث تهویه در کلاس‌های درس دانش آموزان و خدمات‌دهی در بانک‌ها توجه بیشتری داشته باشیم زیرا تهویه هوا در این اماکن نیازی ضروری است.

دانش آموزانی که علائم مشکوک به بیماری کرونا دارند، باید از حضور آنان در کلاس‌های درس خودداری گردد.

در رنگبندی جدید شهرستان دره شهر در استانمان وضعیت قرمز پیدا کرده و این مسئله شاید به دلیل این است که این شهرستان یکی از شهرستان‌های گردشگری در سطح استان بوده که در ایام تعطیلات نوروزی، مهمان‌پذیر بودن آن باعث افزایش آمارها شده است. باید این مسئله را یک هشدار تلقی کنیم و اقدامات پیشگیرانه را در این راستا به کار گیریم تا بتوانیم وضعیت قرمز این شهرستان را تغییر دهیم.

لازم به یادآوری است که دکتر صادقی‌فر در بخش دیگری از سخنان خود به آمار واکسن تزریق شده مادران باردار، آمار واکسیناسیون اتباع خارجی، ارائه خدمات دهان و دندان به کودکان در برنامه پزشک خانواده روستایی، مقایسه آمار درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فروردین ماه ۱۴۰۱، مقایسه هفتگی موارد ابتلا دانش آموزان در کل استان، مجموع واکسیناسیون انجام شده در سطح استان، اعزام تیم سلامت به مناطق عشایری صعب‌العبور جهت تزریق واکسن، بازدید کارشناسان بهداشتی از مدارس، بازدید از اصناف مختلف به منظور بررسی وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی و..... اشاره نمود.
تصاویر
  • برگزاری یکصد و هفدهمین جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا در استانداری ایلام
ثبت امتیاز