X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 07 اردیبهشت 1401
برگزاری مراسمات لیالی قدر در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

  برگزاری مراسمات لیالی قدر در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

امتیاز: Article Rating



مراسم احیای نخستین شب قدر در دانشگاه علوم پزشکی ایلام

توسط هیئت مذهبی محبین اهل بیت(ع) دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام، مراسم احیای نخستین شب قدر ماه مبارک رمضان با سخنرانی حجت‌الاسلام مسعود علی‌حسنی، معاون دفتر نهاد رهبری در دانشگاه و با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان در مسجد حضرت قائم(عج) پردیس آموزشی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش مفدا ایلام، هم‌زمان با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان و نخستین شب از لیالی پرفیض قدر، مراسم احیای این شب در مسجد حضرت قائم(عج) دانشگاه و با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار شد.
معاون اجرایی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنانی با تشریح فضایل شب‌های قدر، گفت: آدمی اگر بخواهد تقوا پیشه کند باید خود را همانند جسمی سالم که باید خود را در برابر ناپاکی و پلیدی محفوظ بدارد، مخلص درگاه حق تعالی بگرداند.
حجت‌الاسلام مسعود علی‌حسنی ادامه داد: اینکه ما می‌گوییم دعاهایمان و عبادت‌هایمان در پیشگاه خداوند اجابت نمی‌شود و اثرات آنها را در خود نمی‌بینیم دلایل خاص خود را دارد و قاعدتاً اگر بخواهیم اثرات عبادت‌هایمان را ببینیم باید ظرف وجودمان را تطهیر و پاک گردانیم.
وی تصریح کرد: به شب‌های قدر همانند نور در قرآن اشاره شده است و شب قدر بهتر از هزار ماه است یعنی اگر آدم مومن و مسلم در این شب قلبی و از ته دل شب قدر را درک کند به اندازه یک عمر دیگر برایش نیکو و خوبی ثبت می‌شود.
وی با تاکید بر اصل محبت و مودت در بین افراد و مومنان، گفت: در دل‌هایی که ضدیت وجود داشته باشد یعنی محبت به خدا و غیر خدا وجود داشته باشد این قطب‌ها همواره در جدل هستند و عبادت به خدا را ساکن می‌کند لذا رفتن به سمن محبت و پاک کردن نیات و قلوب، بهترین راه برای رسیدن به قرب الهی است.
قرائت دعای جوشن کبیر، مناجات خوانی و قرآن به سر گرفتن از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

مراسم احیای دومین شب قدر

این مراسم به همت هیئت مذهبی محبین اهل بیت(ع) دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام، با سخنرانی مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه و با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان در مسجد حضرت قائم(عج) پردیس آموزشی دانشگاه برگزار شد.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این مراسم با اشاره به روایات موجود درباره شب قدر، گفت: در کتاب‌های تفسیری و بخصوص نورالثقلین گفته می‌شود که شب قدر برای پیامبر ارزش معنوی زیادی داشته است و در روایاتی هم گفته می‌شود که پیامبر آرزو داشت تا خداوند شب قدر را برای امت خود هزار برابر بیشتر از ماه‌های دیگر سال قرار دهد تا عبادت‌هایشان بیشتر شود و خداوند آرزوی ایشان را محقق ساخت و در قرآن هم می‌فرماید که شب قدر بهتر از هزار ماه است.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر هاشمی ادامه داد: روایات متعددی در کتب روایی ما و اهل تشیع آورده شده که عبادت و اعمال عبادی در شب قدر مانند ستاره‌های بی‌شمار آسمان شب برای بندگان ثبت می‌شود و در کتاب اقبال هم مناجاتی از حضرت موسی ذکر شده است که حضرت موسی در مناجات با خدا درخواست داشت تا او را به قرب خود نائل گرداند و خداوند در جواب وی فرموده که نزدیک شدن به من یا قرب و نزدیکی به من تنها برای کسانی میسر است که شب قدر را احیا بدارند.
حجت الاسلام هاشمی با تاکید بر اینکه خداوند ناظر بر همه اعمال و رفتار انسان‌هاست، عنوان داشت: اگر آدمی به این باور برسد که خداوند بر همه اعمال آنها بیننده است خوبی‌ها را ترک نمی‌کنند و بدی‌ها را در زندگی خود راه نمی‌دهند و شب قدر و انجام احیا و انجام اعمال عبادی با تلاوت قرآن و تدبر در آن، قطعا انسان را رستگار می‌کند.
هاشمی با ذکر جایگاه امام علی(ع) در تاریخ، گفت: از نهج‌البلاغه امیرالمؤمنین می‌توان عظمت و بزرگی ایشان را درک کنیم و پیامبر هم در مورد ایشان می‌فرماید که پروردگار در علی فضائلی قرار داده است که قابل شمارش نیست از این رو شخصیت امیرالمؤمنین شخصیتی پاک و طاهر در دین اسلام می‌باشد.
وی تصریح کرد: هر کسی مطلبی یا فضیلتی در مورد امیرالمؤمنین بنویسد تا زمانی که اثر آن هست ملائک برای نویسنده‌اش خوبی و ثواب را ثبت می‌کنند و اگر کسی به فضیلت علی نگاه کند آن گناهی که از چشم او ثبت شده است پاک می‌شود.
قرائت دعای جوشن کبیر، مناجات خوانی، قرآن به سر گرفتن و عزاداری از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

مراسم احیای شب بیست و سوم ماه رمضان

این مراسم با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان در مسجد حضرت قائم(عج) پردیس آموزشی دانشگاه برگزار شد.
مسئول دفتر نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ایلام در این مراسم با اشاره به اثرات دعا و نیایش به درگاه خداوند، گفت: انجام دعا و استغاثه به درگاه خداوند باعث رونق در امور زندگی ما خواهد شد و قطعاً دعا می‌تواند انسان را از تنگناهایی که در آن قرار دارد نجات دهد و حتی انسان را از خطرات و حوادث ناگوار پیش روی خود دور کند.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر هاشمی با اشاره به برآورده نشدن برخی دعاها، اظهار داشت: برخی اوقات ما اصرار بر انجام و یا وقوع کاری داریم در صورتی که شاید مصلحت ما در مستجاب نشدن آن باشد چون ما از عالم غیب و حوادث مابعد خبر نداریم چه بسا اگر دعای فرد در مورد یک قضیه خاص برآورده شود همان برآورده شدن و تحقق آن در آینده به ضرر شخص تمام شود.
حجت الاسلام هاشمی ادامه داد: روایت است که خداوند در قبال برآورده نشدن دعاهای افراد بلاها و مشکلاتی که قرار بوده بر سر راه فرد ایجاد شود را دفع می‌کند و یا اینکه در آخرت به عنوان کارهای خوب در کارنامه وی ثبت خواهد شد.
هاشمی به برخی موانع استجابت دعا هم اشاره کرد و عنوان داشت: از موانع استجابت دعا، یکی نماز است که وقتی افراد آنرا سبک بشمارند می‌تواند مانع استجابت دعا شود و روایت داریم که هر عمل خیری توسط بندگان انجام گیرد در قبال سبک شمردن نماز برای آنها ثبت نمی‌شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موانع استجابت دعا غیبت و دیگری ناآماده بودن و آلوده بودن شخص است به نحوی که اگر دعا در شوره‌زار جسم و جان انسان باشد و از آلودگی‌ها پاک نشده باشد استجابت نخواهد شد و لذا اگر زمینه استحابت دعا محقق شود قطعاً مستجاب خواهد شد و آثار دعا را هم در زندگی به عینه خواهیم دید و حرف خدا با تمام بندگان این است که خیلی به بندگان مهلت برگشت می‌دهد و ظرفیت‌ها و فرصت‌هایی برای جبران در اختیار او قرار می‌دهد و یکی از آن ظرفیت‌ها همین شب‌های قدر است.
قرائت دعای جوشن کبیر، مناجات خوانی، قرآن به سر گرفتن و نوحه‌خوانی و عزاداری از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.
تصاویر
  • برگزاری مراسمات لیالی قدر در دانشگاه علوم پزشکی ایلام
ثبت امتیاز