نشست هماهنگی بین بخشی پیشگیری از تب خونریری دهنده کریمه کنگو " CCHF " در شهرستان چرداول برگزار شد
امتیاز:
نشست هم اندیشی، هماهنگی و برنامه ریزی بین بخشی پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو " CCHF " با حضور سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان، ریاست اداره دامپزشکی شهرستان چرداول، کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر و همچنین کارشناس برنامه بیماری های زئونوز شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرداول در محل دفتر معاونت بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرداول برگزار شد .
مهندس محمد خانمحمدیان سرپرست معاونت بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت شهرستان چرداول ضمن بیان مطالبی در زمینه بیماری های مشترک بین انسان و دام، شایعترین راه انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را ذبح دام های آلوده و تماس با لاشه دام دانست و گفت : نظارت بر کشتار دام در کشتارگاه ها و پرهیز از کشتار غیر مجاز دام از مهمترین راه های پیشگیری از بیماری است و رعایت موازین بهداشتی در ذبح دام برای مقابله با بیماری CCHF یکی از ضروریات می باشد .
دکتر مهدوی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان چرداول توضیح داد : اقدامات و فعالیت های چشمگیری در خصوص پیشگیری از این بیماری در شهرستان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه ها، توصیه به سم پاشی دام ها و اماکن نگهداری دام ها علیه کنه های دامی، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز دام و ... از جمله این اقدامات بوده و توصیه اکید شده است برای حمل و نقل دام ها، گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود .
مهندس آرمین محمدیان کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرداول ضمن اشاره به این موضوع که بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برای اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور قطعی در کشور شناسایی و تایید شد، از جمله روش های انتقال بیماری را، گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون دام آلوده، تماس فردی با بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو برشمرد .
وی در ادامه با توجه فصل گرما و فرا رسیدن عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح دام از عموم همشهریان خواست، برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، از هرگونه کشتار غیرمجاز دام خودداری کرده و ذبح را تنها در مراکز مجاز انجام داده و با جدیت، شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند و گوشت خریداری شده را قبل از مصرف بمدت ۲۴ ساعت و امعاء و احشا را بمدت ۴۸ ساعت در دمای یخچال نگهداری کرده و سپس مصرف و یا فریز نمایند.