آموزشها باید متناسب با نیاز و فرهنگ در جامعه باشد
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر ولی زاده در نشست با مدیران و معاونین سازمان ها، ارگان ها و دستگاه های اجرایی استان ایلام با موضوع سلامت و بهداشت روان اظهار داشت: یکی از رفتارهای خود مراقبتی در حوزه سلامت روان شامل شناسایی افکار است. برای خودمراقبتی اول باید باورهای مربوط به آن وجود داشته باشد. این باور با دیگر باورهای سلامت در ارتباط است. کسی از خود مراقبت میکند که به آن اعتقاد داشته باشد.
وی در ادامه بسیاری از ناهنجاری ها، بیماریهای روحی و روانی، شیوع بزهکاریها را از دیگر آثار بلای خانمان سوز اعتیاد ذکر و خواستار مشارکت والدین برای ترویج فرهنگ پیشگیری از اعتیاد در جامعه شد و در ادامه نیز ابراز داشت: با توجه به اینکه آمارها نشان از افزایش مصرف مواد در جوانان و نوجوانان دارد و بسیاری از خانوادهها آشنایی با مواد مخدر به ویژه مواد مخدر صنعتی جدید و داروهای روانگردان ندارند، بسیار ضروری است که آموزش های لازم را از راههای مختلف به خانوادهها ارائه نماییم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: ارزشمندترین شاخصها مربوط به اثرگزاری آنها در جامعه میشود.برای اینکه بتوانیم جوانان و نوجوانان خود را از گزند آسیب ها محفوظ بداریم، باید الگوهایی مناسب را برای آنان در جامعه فراهم سازیم چرا که وجود الگو در جامعه بسیار مهم است و الگوی رفتاری مناسب مورد احترام همه ی مردم و جامعه خواهد بود و نقش چشم گیری در اثرگذاری خواهد داشت.
وی با اشاره به اهمیت محتوای آموزش ها برای قشر جوان و نوجوان تصریح کرد: هرچه آموزش به جامعه نزدیکتر باشد آن جامعه با کیفیتتر خواهد بود. باید عرصه آموزش را باز کنیم زیرا انسان سالم، محور توسعه است و برای داشتن توسعه در یک جامعه به انسانهای سالم نیاز است.
دکتر ولی زاده استفاده از مهارتهای دهگانه زندگی را جزء رفتارهای خود مراقبتی عنوان کرد و افزود: این مهارتهای دهگانه در خدمت مراقبت فرد است و هر چه فرد مهارت بیشتری داشته باشد بهتر میتواند از خود مراقبت کند.