X

اخبار

تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 خرداد 1391
بیماری تب دار خون ریزی دهنده از نظر سیستم سلامت اهمیت دارد

  بیماری تب دار خون ریزی دهنده از نظر سیستم سلامت اهمیت دارد

امتیاز: Article Rating

دکتراسدالله احسان زاده اظهار داشت:  این بیماری از طریق کنه و نیش حشرات به دام ها منتقل می شود ، و از طریق گزش کنه ی آلوده، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه، گوشت، خون و ترشحات حیوان، تنفس دام های آلوده  و تماس با ترشحات خون و تنفس افراد بیمار به افرادسالم منتقل می شود.وی در ادامه خاطرنشان ساخت:از علائم بیماری می توان به تب ناگهانی، کوفتگی بدن، درد شدید عضلانی، تهوع و استفراغ، بی اشتهایی، سردرد، اشاره کرد.همچنین علائم خونریزی دهنده از روز سوم تا ششم به خصوص در میان چین های بدن، محل تزریقات و یا مجاری بدن مثل بینی، روده، رحم و مجاری ادراری در بیمار پدیدار می گردد.وی تصریح کرد: گروههای معرض خطر در جامعه از جمله دامداران و چوب داران، دامپزشکان و کارکنان  دامپزشکی، قصابان و کارکنان کشتارگاه ها، کارکنان رستوران ها و کبابی ها، کارکنان بیمارستان اعم از پزشک، پرستار و بهیار و حتی خانم های خانه دار در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.دکتر احسان زاده افزود: تمامی کادر بهداشتی و درمانی به محض مشاهده علائم ذکر شده به صورت تلفنی بایستی بیماری را گزارش دهند، ضمن اینکه آموزش به اقشار مختلف جامعه درخصوص راه های انتقال بیماری ونحوه پیشگیری از آن ضرورت دارد.بهتر است شهروندان به خصوص در موضوع تهیه گوشت قرمز از تمامی مراکزغیرمجاز مانند کشتارهای سنتی در منازل و حاشیه ی شهرها خودداری نمایند زیرا خارج از چارچوب نظارت شبکه ی دامپزشکی بوده و خطر انتقال این بیماری زیاد است. چنانچه گوشت آلوده به مدت 24 ساعت در یخچال نگه داری شود و یا در دمای 56 درجه به مدت 30 دقیقه باشد ویروس عامل این بیماری از بین می رود.وی ابراز داشت: در کل کشور از زمان بروز این بیماری تا سال 1390 بیش از 850 نفر به این بیماری مبتلا گشتند و 136 نفر فوت نمودند.احسان زاده یادآور شد: در استان ایلام تاکنون موردی از بیماری گزارش نشده است لیکن در استان های همجوار مانند خوزستان، کرمانشاه و لرستان مواردی از بیماری و یا مرگ گزارش گردیده است. 
 
 

تصاویر
  • بیماری تب دار خون ریزی دهنده از نظر سیستم سلامت اهمیت دارد
ثبت امتیاز