با سلامت به استقبال ماه مبارک رمضان برويم
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، محمد رضا سپهر ضمن تبریک فرا رسیدن ماه رمضان به هم استانی های ایلامی اظهار داشت: ماه رمضان، بهترين زمان براي سلامت جسم و روان است و ما ميتوانيم خيلي از عادتهاي ناسالم خود را در اين ماه مبارک، تعديل يا اصلاح کنيم اما برخي از برنامهها و فعاليتهاي روزانه ما هم ممکن است در مواردي تحتالشعاع روزهداري طولانيمدت در روزهاي گرم تابستان قرار گيرد و راندمان کاري، درسي يا حتي بدنيما را پايين بياورد.
وی به بیان نکاتی درباره ورزش کردن در ماه رمضان اشاره کرد و ابراز داشت: ورزش و فعاليتهاي فيزيکي روزانه، انرژي زيادي از بدن ميگيرد و آب فراواني هم دفع ميکند. به همين دليل بهتر است در روزهاي روزهداري، دور ورزش در طول روز را خط بکشيد.حدود يک ساعت بعد از افطار و يک ساعت قبل از خواب شبانه، بهترين زمان براي ورزش در ماه رمضان است. همچنین لازم است بدانید انجام حرکتهاي ورزشي سبک در ساعتهاي انتهايي روز و نزديک افطار، در صورتي که انرژي کافي داشته باشيد، مشکلي ايجاد نميکند.اگر عادت به پيادهروي صبحگاهي داريد، ميتوانيد اين عادت را کمي متعادلتر کنيد تا بتوانيد در ماه رمضان هم اين كار را انجام دهيد؛ مثلا اگر قبلا روزي 40 دقيقه راه ميرفتيد، روزي 10 دقيقه کمتر و مثلا 20 تا 30 دقيقه در ماه رمضان پيادهروي كنيد.
سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام همچنین به بیان نکاتی در خصوص نحوه غذا خوردن روزه دار در ماه رمضان پرداخت و خاطر نشان کرد: در طول روزهداري، عملا يک وعده غذايي حذف ميشود. براي اينکه بدنتان به اين شرايط عادت كند و در طول روز دچار ضعف و گرسنگي نشويد، از همين امروز کمي سبکتر غذا بخوريد. بهتر است وعده ناهار را نصف و ميانوعدههاي صبح و عصر را به يکسوم کاهش دهيد و در عوض صبحانه را مفصلتر و کمي زودتر از هميشه بخوريد و عادت کنيد ميوه را يک ساعت قبل از خواب شبانه در برنامه روزانه خود داشته باشيد. ميوههاي آبداري مانند هندوانه و طالبي يا صيفيهايي مانند خيار و گوجه را روي ميز صبحانهتان بگذاريد تا به خوردن آنها در وعده سحر عادت کنيد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اگر در ماه رمضان مجبور به درس خواندن يا انجام کارهايي که به فکر و تمرکز نياز دارند، هستيد، حتما اين کارها را در ساعتهاي ابتدايي روز انجام بدهيد و بهتر است درس خواندن را به حدود 2 تا 3 ساعت بعد از صرف سحري و استراحت کوتاه پس از آن، موکول کنيد. در ساعتهاي پاياني روز، عملکرد مغز به دليل افت قند خون کاهش مييابد و قدرت تحليل و تمرکز هم کمتر ميشود. حدود يک تا يکونيم ساعت بعد از صرف افطار هم زمان مناسبي براي مطالعه، درس خواندن و انجام کارهاي فکري است.
سپهر در خصوص ساعات کافی خواب در ماه رمضان تاکید نمود: در این ماه هر شب حدود 30 تا 45 دقيقه زودتر بخوابيد تا به بيداري صبح زود براي صرف سحري عادت کنيد. سعي کنيد حدود 15 تا 20 دقيقه چرت عصرگاهي داشته باشيد تا هم به بدنتان استراحتي داده باشيد و هم مغزتان را براي ادامه فعاليتهاي روزانه آمادهتر کنيد.
وی با بیان اینکه ماه رمضان بهترين زمان براي ترک سيگار است، یادآوری کرد: از همين امروز، روزي يک نخ کمتر سيگار بکشيد و دور سيگار کشيدن بين روز را خط بکشيد. همچنین بعد از وعدههاي اصلي غذايي مانند صبحانه و ناهار، سيگار نکشيد تا کمکم اين عادت غلط از سرتان بيفتد. از همين امروز و تا جايي که ميتوانيد، بهجاي هر نخ سيگاري که قرار است بکشيد، يک آدامس مخصوص ترک سيگار بجويد تا عادتتان تعديل و اصلاح شود.
سرپرست روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایلام درباره نوشيدن چاي و قهوه در ماه رمضان بیان کرد: خيلي از افراد در روزهاي ابتدايي ماه رمضان، سردرد ميگيرند. اين سردردها، بيشتر از عصر به بعد شروع ميشوند. عادت به مصرف نوشيدنيهاي حاوي کافئين و ترک آن در زمان روزهداري يکي از علتهاي مهم ابتلا به سردرد در ساعتهاي پاياني روزهداري است.اگر عادت به نوشيدن قهوه داريد، از همين امروز روزي يک فنجان کمتر قهوه بخوريد.اگر عادت به نوشيدن چاي داريد، هر 2 روز، يک فنجان کمتر چاي بخوريد (کافئين چاي از قهوه کمتر است).چاي خود را هر روز و هر وعده، کمرنگتر از روز قبل ميل کنيد. عادت به مصرف قهوه فوري را تا جايي که ميتوانيد از سرتان بيندازيد. پودرهاي آماده و بستهبنديشده قهوه فوري، حاوي حجم بالايي شکر هستند و به همان سرعتي که عملکرد مغز را بالا ميبرند و شما را هوشيار ميکنند، باعث افت قند خون و کاهش عملکرد مغز ميشوند.