X

اخبار

تاریخ انتشار: شنبه 18 مرداد 1393
تغذيه با شير مادر میزان اعتماد به نفس را در کودک بالا می برد

  تغذيه با شير مادر میزان اعتماد به نفس را در کودک بالا می برد

امتیاز: Article Rating

 به گزارش خبرنگار وب دا، سمیه باقری در خصوص گرامیداشت هفته تغذیه با شیر مادر و اهمیت این تغذیه در سلامت کودک اظهار داشت: كودكي را دوران شكل گيري شخصيت و رشد جسمي و رواني مي نامند و اين دوران براي تامين سلامتي انسان در تمام مراحل زندگي اهميت دارد. لذا در اين برهه از زندگي بايد توجه بيشتري به تغذيه و سلامت كودك داشت زیرا بسياري از صفات شخصيتي انسان از همان بدو تولد پايه گذاري مي شوند.

 

وی افزود:كودكاني كه با شيرمادر تغذيه مي كنند از نظر جسمي سالمترند و در برابر عفونت ها مقاومت بيشتري دارند. شيرمادر كارايي ريه هاي كودكان را افزايش ميدهد. هم چنين شيرمادر از چاقي در سنين بالاتر پيشگيري مي كند. شيرمادر باعث ترشح هومورنهايي مي شود كه رابطه مهرآميزي مادر را تقويت مي كند.
 
وی با اشاره به این مطلب که تركيب شيرمادر از هنگام تولد تا پايان دوره شيرخوارگي به تناسب نياز كودك اندك اندك تغيير مي كند، ادامه داد: همين امر موجب مي شود كودك از مطمئن ترين و مناسب ترين تغذيه بهره مند باشد چنانچه از دیدگاه اسلام براي طفل شيرخوار، هيچ شيري مبارك تر از شير مادرش نيست. 
 
این روانشناس ابراز داشت: زماني كه كودك در آغوش مادر قرار مي گيرد و از وجود او تغذيه مي كند سرشار از احساس رضايت مي شود و اين رابطه نزديك بين مادر و كودك براي هردوي آنها آرامش دهنده است كه اين احساس نزديكي و حمايت بوسيله مادر مي تواند در تمام عمر براي كودك اعتماد اساسي بوجود آورد. هم چنين مادر با ديدن احساس رضايت كودك وظيفه مادريش را با علاقه بيشتري انجام مي دهد.
 
باقری بیان داشت: شكل گيري رابطه عاطفي بين مادروكودك در دوران شيرخوارگي سبب مي شود كه كودك نسبت به ديگر افراد خانواده و حتي افراد جامعه با احساس دوستي و اعتمادآميز رفتار كند كه اين امر پايه گذار موفقيت هاي بعدي او در مدرسه و محيط اجتماعي است.
 
وی با بیان اینکه تغذيه با شير مادر در افزايش هوش كودك مفيد است، اضافه کرد: هنگام شيرخوردن تعامل بين مادر و كودك به حداكثر مي رسد و ظرفيت هاي عصبي فعال مي شوند و ارتباط بين آنها افزايش مي يابد كه اين امر به نوبه خود به افزايش توان هوشي منجر مي شود.
 
كارشناس ارشد روانشناسي باليني بيمارستان وليعصر(عج) دره شهر ادامه داد: تحقيقات نشان داده است بين كودكاني كه با شير مادر تغذيه مي كنند و كودكاني كه با شيرخشك تغذيه مي كنند تفاوت هاي رفتاري وجود دارد. به عنوان مثال، كودكان محروم از شيرمادر اعتماد به نفس پايين تري دارند به نحوي كه توان دوري از مادر را ندارند و به تبع آن كج خلق، بهانه جو و مضطرب و ناآرام هستند. هم چنين اين كودكان در بزرگسالي نگران طرد شدن از سوي افرادي هستند كه دوستشان دارند. 
 
وی با اشاره به اینکه تحقيقات متعدد نشان داده است تغذیه با شیر مادر در میزان ابتلا به بیماریها موثر است، یادآوری نمود: كساني كه دوران كودكي را با شير مادر تغذيه نموده اند در دوران سالمندي به مراتب كمتر از افرادي كه از شير مادر محروم بوده اند به بيماريهاي قلبي و عروقي گرفتار مي شوند. علاوه بر مزاياي تغذيه با شيرمادر براي نوزادان، مادران نيز از تغذيه شيرخوران خود سود مي برند. به عنوان مثال، نتايج پژوهش نشان داده است كه شيردهي خطر ابتلا به سرطان پستان و ديابت نوع دو را كاهش مي دهد.
 
 
تصاویر
  • تغذيه با شير مادر میزان اعتماد به نفس را در کودک بالا می برد
ثبت امتیاز