به گزارش روابط عمومی، پنجمین جلسه کمیته بهداشت و درمان اربعین حسینی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در دفتر ریاست دانشگاه برگزار گردید.
ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص مرکز فوریتهای پزشکی شهید سلیمانی در مرز بینالمللی مهران، اظهار داشت: این مرکز امکان ارائه خدمات به ۲۵۰ نفر را در روز دارد که امکان افزایش آن به ۴۰۰ نفر نیز پیشبینی شده است.
دکتر جاسم محمدی افزود: مرکز فوریتهای پزشکی شهید سلیمانی در مرز بینالمللی مهران دو هزار و ۲۰۰ مترمربع وسعت دارد و در دو طبقه احداث شده است و خدمات درمانی سرپایی را به زائران عتبات عالیات به ویژه در ایام اربعین حسینی ارائه میدهد.
وی با اشاره به تجهیز مرکز فوریتهای پزشکی شهید قاسم سلیمانی در مرز بینالمللی مهران، خاطرنشان کرد: چارت سازمانی نیروهای مستقر در این مرکز باید آماده شده و نیروها براساس برنامهریزی دقیق در این مرکز حاضر و به ارائه خدمات به زائران بپردازند.
محمدی با اعلام اینکه این دانشگاه برای خدماترسانی مطلوب به زائرین آمادگی کامل دارد، تصریح کرد: با رفع نقاط ضعف سالهای گذشته و تقویت نقاط مثبت سعی کردهایم تمام امکانات لازم را برای خدماترسانی مطلوب فراهم کنیم تا زائران با کمترین مشکل در حوزه سلامت در مبادی ورودی و خروجی عبور و مرور کنند.
ریاست دانشگاه در خصوص حوزه درمان در ایام اربعین حسینی در سطح بیمارستانهای استان، گفت: بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان شهید مصطفی خمینی باید آمادگی کامل داشته باشد و همچنین در بیمارستان امام خمینی (ره) نیز بخش تروما و حوادث بیش از پیش فعال باشد و تصمیم ما بر آن است که بیش از 20 درصد از ظرفیت تختهای بیمارستان امام حسین (ع) مهران اشغال نباشد و بیماران به مرکز استان ارجاع داده شوند.
در ادامه رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه نیز، با اشاره به جانمایی سه بیمارستان صحرایی در شهر مهران، اظهار داشت: بیمارستان صحرایی سپاه پاسداران، بیمارستان صحرایی پدافند هوایی در بخش شرقی شهر مهران و درمانگاه ارتش جمهوری اسلامی ایران در بهرام آباد مستقر خواهند شد.
دکتر صیدنور علیمردادی در خصوص آمبولانسهای مستقر در استان در این ایام، تصریح کرد: 140 آمبولانس، 14 اتولانس، 18 موتورلانس و سه بالگرد هوایی در سطح استان در 49 پایگاه مستقر خواهند شد و 650 نیروی فوریت پزشکی کار خدمات رسانی را انجام خواهند داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در خصوص تدارکات و پشتیبانی نیروها در ایام اربعین، خاطر نشان کرد: برنامهریزی دقیقی در صورت تدارکات و پشتیبانی صورت گرفته و نیروهای درمانی در 22 واحد مسکونی مستقر خواهند شد و در این خصوص دغدغهای نخواهیم داشت.
دکتر خلیل شوهانی افزود: قرارداد تهیه غذا برای نیروهای بهداشتی و درمانی مستقر در مرز بینالمللی مهران با آشپزخانه خصوصی منعقد شده است که کارشناسهای تغذیه و بهداشت به طور روزانه بر این فرآیند نظارت دارند که سلامت مواد غذایی مورد تأیید باشد.
دکتر علی نیکونهاد معاون بهداشتی دانشگاه نیز در ادامه این جلسه به آمادگی کامل نیروهای بهداشتی برای خدمات رسانی مطلوب به زائران، گفت: روزانه بیش از 190 نفر از پرسنل بهداشتی سراسر کشور که در مرز مهران مستقر شدهاند خدمات بهداشتی را به زائران ارائه خواهند داد و همچنین کلیه نیروهای بهداشتی شبکههای بهداشت و درمان 12 شهرستان استان در حال آمادهباش کامل هستند و در صورت نیاز به مرز مهران اعزام میشوند.
دکتر رسول دشتی معاون غذا و دارو نیز در این جلسه، خاطرنشان کرد: 150 قلم دارو شامل داروهای قلب، گوارش، تنفس، چشم و ... در داروخانههای مستقر در شهر مهران در صورت تأیید پزشک و داشتن نسخه الکترونیکی به مراجعین ارائه داده خواهد شد که این داروخانهها در مرکز فوریتهای پزشکی مرز مهران و بیمارستانهای صحرایی تعبیه شدهاند و احتمالاً بر تعداد آنها افزوده خواهد شد.
دکتر حمید آلیآبادی مدیر حراست دانشگاه نیز در بخش دیگر این جلسه، اظهار داشت: حدود 100 نیروی حفاظت فیزیکی در مرز حضور خواهند داشت که 39 نفر از آنها از دانشگاههای گلستان، لرستان، سمنان و یزد خواهند بود.
محمدرضا سپهر مدیر روابط عمومی و امور بینالملل دانشگاه نیز خواستار ارائه آمار دقیق از مجموعه فعالیتها و خدمات برای ارائه به رسانههای کشوری و استانی شد و در ادامه تصریح کرد: انعقاد قرارداد طراحی و نصب بنر و همچنین تهیه مستند از مجموعه خدمات ارائه شده به زائرین در ایام اربعین حسینی توسط دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بخش خصوصی آماده شده و در دست اقدام است و امیدواریم این اقدام به بهترین نحو ممکن صورت گیرد.