جیره خشک بین 720 مادر باردار سوﺀتغذیه ای با همکاری بنیاد علوی توزیع شده است
امتیاز:
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: به منظور جلو گيري از ايجاد سوء تغذيه جیره خشک بین 720 مادر باردار سوﺀتغذیه ای با همکاری بنیاد علوی توزیع گرديده است.
مهندس عبدالرحمان نیک خلق در ادامه به نقش مصرف مواد غذايي مناسب در ميان زنان باردار اشاره نمود و خاطرنشان كرد: كاهش ريزمغذيها در مواد غذايي عوارض متعددي از جمله اختلال رشد جسمي و تكامل مغزي، كاهش بهره هوشي، كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي، افزايش موارد ابتلا به بيماريها و پوكي استخوان و نهايتا" كاهش توانمندي هاي ذهني و جسمي كودكان را به مخاطره مي اندازد.
وي در ادامه افزود: مادران بارداری که دچار سوﺀتغذیه هستند در شکم اول و دوم حاملگی با همکاری بنیاد علوی که زیر نظر مقام معظم رهبری می باشد، هر دو ماه یک باراقلام مورد نیاز که دوازده قلم است را دریافت می نمایند.
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان ایلام تصريح كرد: براي بهبود وضعيت كودكان سوﺀتغذیه بايد در زمينه عواملي همچون فرهنگ و سواد تغذيه اي خانوارها بخصوص مـــادر با توجه به باورها و عادات غذايي، مواد غذايي مورد نياز و دسترسي به خدمات بهداشتي و كنترل بيماريها راهكارهاي مختلف بطور هماهنگ به مورد اجرا گذاشته شود. همچنيندسترسي به خدمات بهداشتي درماني براي پيشگيري و درمان بموقع بيماري بويژه بيماريهاي شايع كودكان شامل اسهال و عفونتهاي تنفسي و سالم سازي محيط براي جلوگيري از آلودگي هاي انگلي از ديگر عوامل عمده بهبود وضع تغذيه كودكان بشمار مي رود.
نیک خلق در خصوص هدف كلي بهبود وضعيت تغذيه و رشد كودكان گفت: كاهش سوء تغذيه كودكان، شناسائي و حمايت خانوارهاي كم درآمد كه كودك مبتلا به تاخير رشد ، كاهش ميزان بروز اختلالات رشد در كودكان، ارتقاء آگاهي، نگرش و عملكرد جامعه در زمينه تغذيه صحيح و رعايت تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه ، ارتقاء آگاهي، نگرش و عملكرد مادران در زمينه تغذيه و رشد كودك، افزايش دانش و مهارت پزشكان و كاركنان بهداشتي در زمينه الگوي تغذيه صحيح، تغذيه و رشد كودك و افزايش آگاهي هاي كاركنان بين بخشي در زمينه الگوي تغذيه صحيح، تغذيه و رشد كودكعامل هايي هستند كه در كاهش سوء تغذيه نقش دارند.
وي هدف از اجرای این طرح کاهش سوﺀتغذیه در مادران باردار عنوان كرد و در ادامه بهمهمترين راهكارها براي بهبود وضع تغذيه اشاره كرد و تشريح نمود: آموزش همگاني تغذيه با استفاده از كليه امكانات موجود، آموزش كاركنان بخش هاي مختلف در زمينه تغذيه صحيح و الگوي صحيح مصرف غذا و عرضه مواد غذايي اساسي مناطق دور افتاده و دور از دسترس مباحثي هستند كه در اين امر دخيل هستند.