مصاحبه ای زیر صحبت های مهدی رضایی مسئول گزینش دانشگاه علوم پزشکی ایلام با خبرنگار وب دا است که با توجه به کسب عناوین برتر هسته گزینش دانشگاه در سطح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ضمن تبریک به دست اندرکاران هسته گزینش دانشگاه، این مصاحبه از نظرتان می گذرد.
سوال: وظیفه و رسالت هسته گزینش چیست؟
جواب: با توجه به اینکه افراد در بدنه دستگاه ها و نهادها در کشور به مدت 30 سال باید انجام خدمت و وظیفه نمایند لذا گزینش افراد که با حقوق مردم و خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی سروکار دارند، باید به گونه ای انتخاب گردند که این اهداف بدون کوچکترین خدشه ای به آنان، محیطی سالم نیز در ادارات مشهود و ملموس باشد.
سوال: آیا گزینش افراد برای ورود به سیستم های اداری فقط مخصوص کشورمان می باشد؟
جواب: در هر جای دنیا در هر سازمان و نهادی لازم است به منظور سالم سازی محیط اداری آنان و وجودکارکنانی سالم و بدور از هرگونه مشکلی، بخشی به عنوان مرجع وجود داشته باشند که از سلامت این محیط ها محافظت نماید. لذا ممکن است که عناوین و اسامی این بخش مرجع در نقاط مختلف دنیا با هم متفاوت باشد اما همه آنان یک هدف مشترک را دنبال می نمایند که همانا سالم سازی نهادها و ادارات است.
سوال: چرا گزینش افراد در ورود به سیستم های اداری اینقدر مهم جلوه می کند؟
جواب: کارکنان هسته های گزینش با توجه به حقوق ملت و نظام وظیفه ای خطیر دارند و مسئولیت سالم سازی ادارت و ورود افراد متعهد و لایق به آنان اصلی ترین وظیفه آنان است که قطعاً شرایط ویژه ای می طلبد و ضمن اینکه کارکنان هسته های گزینش در انجام وظایف خود امانتداری و رازداری را پیشه ساخته اند تا در این میان حق فردی در مجموعه تضییع نگردد.
سوال: هسته های گزینش چگونه به وجود آمده اند ؟
جواب: واحدهای گزینش در زمان تشکیل خود در ابتدای عمر بابرکت انقلاب به صورت انجمن های مختلفی مشغول به فعالیت بودند که اهداف و آرمان های انقلاب به شایستگی در این انجمن ها تحقق نمی یافت و بخاطر حساسیت گزینش افراد در ورود به ادارات و نهادهای دولتی به دستور حضرت امام خمینی(ره) رهبر عظیم الشان انقلاب، هسته های گزینش به منظور ورود افراد متدین، دلسوز و کارآمد به ادارت دولتی به وجود آمدند.
سوال: اخیراً در خبرها درج شده که هسته گزینش دانشگاه علوم پزشکی ایلام موفقیت های چشمگیری در سطح وزارت بهداشت کسب نماید. این موفقیت ها و نحوه ارزیابی ها را برای مخاطبان تشریح کنید.
جواب: هسته های گزینش ادارات، سازمان ها و ارگانها در هر استانی توسط هیات مرکزی مربوطه ارزیابی می شوند و در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز از سوی دبیرخانه مرکزی تمام هسته های گزینش دانشگاه های علوم پزشکی مورد ارزیابی قرار می گیرند و خوشبختانه هسته گزینش دانشگاه علوم پزشکی ایلام توانست پس از ارزیابی های صورت گرفته عملکرد هسته های گزینش در سال 92 رتبه نخست را در بین دانشگاه های علوم پزشکی تیپ 2 کشور کسب نماید و همچنین در بین 37 هسته گزینش از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور رتبه دوم را بدست آورد.
سوال: در کسب این موفقیت ها چه عواملی دخیل می باشد؟
جواب: این موفقیت های کسب شده مرهون تلاش های همکاران زحمتکش و متعهد و همچنین حمایت و عنایت همه جانبه ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی ایلام و مدیریت اسبق هسته گزینش دانشگاه جناب آقای آلی آبادی بوده و باید اضافه نمایم که بنده وارث خدمات ارزشمند و دلسوزانه جناب آقای آلی آبادی بوده ام که صمیمانه از همه این عزیزان تشکر می کنم.
سوال: چند نفر در هسته گزینش دانشگاه فعالیت دارند؟
جواب: تعداد پرسنل هسته گزینش دانشگاه 14 نفر می باشد که اقداماتی شامل تحقیقات، مصاحبه، صدور رای و تشکیل پرونده را در مورد افراد در بدو ورود به سیستم را به مرحله انجام می رسانند و لذا باید بدانیم که گزینش به عنوان حق الناس مطرح است و ظرافت خاصی می خواهد و قطعاً این وظیفه و رسالت و انجام آن اهتمام خاصی را می طلبد.
سوال: آیا هسته های گزینش دستگاه های مختلف با یکدیگر همکاری دارند؟
جواب: هسته های گزینش در دستگاه های مختلف در هر استان با توجه به هدف مشترک و در راستای سالم سازی محیط ادارات و ورود افراد متعهد و متدین و انتخاب اصلح با یکدیگر همکاری شایسته ای دارند و تجربیات خود را در جهت انتخاب مناسب افراد در اختیار یکدیگر می گذارند.
سوال: آیا گزینش افراد با ورود به سیستم به اتمام می رسد یا در طول دوران خدمت نیز تداوم می یابد؟
جواب: با توجه به حجم زیاد پرسنل در دانشگاه و گزینش افراد در بدو ورود به سیستم، یقیناً حجم قابل ملاحظه ای از اقدامات گزینشی باید صورت گیرد تا شایستگی افراد محرز شود و مضافاً اینکه افراد تا زمانی که تبدیل وضعیت نشده اند، همواره مورد گزینش قرار می گیرند.
سوال: در پایان چه نکته ای به ذهنتان می رسد که ناگفته مانده باشد؟
جواب: بنده به عنوان مسئول گزینش دانشگاه از همراهی و همکاری و تعامل صمیمانه هیات رئیسه محترم دانشگاه و دیگر مسئولان و پرسنل دانشگاه تقدیر و تشکر دارم و امیدوارم در پناه خداوند سبحان در تمامی شئونات زندگی موفق باشند.