فشار خون بالا، دلیل اصلی بروز بیماریهای قلبی - عروقی و سومین عامل کشنده در دنیا است
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بدره با اشاره به اهمیت رژیم غذایی سالم ویژه افراد با فشار خون بالا، اظهار داشت: امروزه فشارخون بالا یکی از مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می شود به طوری که 30 درصد انسانها در سراسر جهان مبتلا به پرفشاری خون هستند که بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت 33 درصد از مبتلایان بزرگسالان هستند و از هر سه فرد بزرگسال، یک نفر مبتلا به پر فشاری خون است و هر چه سن افزایش مییابد خطر ابتلا به پرفشاری خون هم بیشتر میشود.
رحمان کاظمی افزود: فشار خون بالا، دلیل اصلی بروز بیماریهای قلبی - عروقی و سومین عامل کشنده در دنیا است به طوری که از هر هشت مرگ در دنیا، یک مرگ مربوط به پرفشاری خون است و مهمترین عامل خطر بروز بیماریهای قلبی، سکته مغزی و بیماریهای کلیوی است.
وی با اشاره به اهمیت آگاهی جامعه از این بیماری خاموش، تصریح کرد: فشارخون بالا به افزایش فشارخون سیستولی (140 میلی متر جیوه و بالاتر) و فشارخون دیاستولی (90 میلیمتر جیوه و بالاتر) و یا یکی از هر دو حالت اطلاق میشود بنابراین فشارخون مساوی یا بیش از 90 / 140 میلی متر جیوه، فشارخون بالا محسوب میشود.
کاظمی با اشاره به اهمیت تغذیه در کنترل فشار خون، خاطر نشان کرد: استفاده از انواع آجیلها به صورت خام و بدون نمک، عدم استفاده از مصرف نمک در سر سفره و استفاده از چاشنیهایی مانند سبزیهای معطر تازه یا خشک مانند (نعناع، مرزه،ترخون، ریحان و...) یا سیر، لیموترش تازه و آب نارنج به جای آن، مصرف حداقل 2 لیوان شیر یا ماست (از نوع کم چرب) برای حفظ تعادل کلسیم در بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، استفاده از غلات، نان و ماکارونی تهیه شده از گندم کامل (سبوس دار) به دلیل داشتن فیبر، ویتامین و املاح از جمله پتاسیم، مصرف ماهیهایی مانند قزل آلا، ساردین، خال مخالی، شاهماهی که منبع غنی امگا ۳، کلسیم و منیزیم هستند، مصرف سالاد و سبزی همراه با غذا و مصرف میوهها به دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون و ... دارای اهمیت بالایی در کنترل فشارخون هستند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان بدره درباره محدودیتهای غذایی این بیماران، افزود: مصرف سبزیهایی مثل چغندر، هویج، کلم پیچ، اسفناج، کرفس، شلغم و انواع کلم، به دلیل داشتن سدیم فراوان، غذاهای آماده نظیر انواع کنسروها، سوپها، سس سالاد، سویا سس، خردل، گوشتهای نمک سود شده و دودی، گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس، تنقلاتی مانند چوب شور، چیپس، پفک و کراکرها، آجیل شور، خیارشور، زیتون، آبغوره و ترشی که نمک به آنها افزوده شده باید محدود شوند و همچنین در مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای و قهوه، باید اعتدال رعایت شود.
وی ادامه داد: با توجه به تقش پتاسیم در پیشگیری و کنترل فشارخون، میوههایی نظیر موز، کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم است در برنامه غذایی روزانه گنجانده شود و همچنین استفاده از کشمش به جای قند و مصرف غذاها به صورت کبابی، تنوری، بخارپز یا آب پز به جای سرخ شده باید مدنظر قرار گیرد.