افتتاح مرکز «سراج»، نیازمند حمایت وزارت بهداشت است
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی، کمیته کاهش آسیبهای اجتماعی استان با حضور مدیر کل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه برگزار گردید.
دبیر ستاد کاهشهای اجتماعی و مدیر کل دفتر سلامت روان اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت وزارت بهداشت، در ابتدای این جلسه با اشاره به موارد بالای آسیبهای اجتماعی در استان ایلام به ضرورت کنترل و کاهش این موارد اشاره کرد و گفت: نیاز است همه دستگاههای استان در این زمینه اقداماتی را انجام دهند و با حضور میدانی کارشناسان حوزه کار ی خود سعی در کاهش این آمار داشته باشند.
دکتر حامد مصلحی با بیان اینکه نیاز است از حمایت استانداری ایلام نیز در این زمینه استفاده شود، افزود: استانداری مکلف است با همکاری سازمانهای دخیل، در راستای استانداردسازی قبرستانها، مراسم ترحیم و اطلاع رسانی فوت اقداماتی انجام دهد و همچنین دستگاههای جهاد کشاورزی، دادستانی و فراجا را نیز مکلف نمایدکه دسترسی به قرص برنج و نیز ارتفاعات حساس را محدود و ایمن کند و به شهرداری تکلیف کند از ظرفیت بیلبوردهای شهری در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده نماید.
وی تصریح کرد: معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز موظف است با استفاده از ابزارهای ارائه شده از سوی دفتر سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد، غربالگری کلی جامعه را در جمعیت 10 سال به بالا با نرخ 95% به صورت فعالانه اجرا کند که این غربالگری بعد از پویش ملی سلامت و به مدت 6 ماه انجام خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در بخشی از این جلسه به اهمیت حضور روانپزشکان در سطح استان اشاره کرد و گفت: باید فرآیند غربالگری با حضور این روانپزشکان مداخلهمحور باشد و با حضور میدانی سعی در دریافت اطلاعات و آمار داشته باشند تا در عمل نتیجه آن مشاهده شود.
دکتر هدایت حیدریزاده به اهمیت تکمیل سازمان سراج دانشگاه نیز اشاره و خاطرنشان کرد: باید زیرساختهای لازم در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح استان فراهم شود که یکی از این زیرساختها مرکز سراج است که افتتاح آن نیازمند حمایت وزارت بهداشت است تا روانپزشکها بدون دغدغه کیسهای پرخطر را شناسایی و در راستای درمان آنها اقدام نمایند.
وی افزود: متاسفانه آسیبهای اجتماعی در بین کودکان و نوجوانان افزایش یافته است و باید در این راستا باید کارشناسهای ما با همکاری آموزش و پرورش در مدارس حاضر شوند و آموزش را در این سطح شروع کنند
معاون بهداشتی دانشگاه نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره به ضرورت و اهمیت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اظهار داشت: بهداشت روان با تامین و ارتقا سطح سواد سلامت روان آحاد جامعه، از آسیب روانی و اجتماعی در جامعه پیشگیری میکند.
دکتر علی نیکونهاد، با اشاره به اینکه برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی به افزایش سطح آگاهی و نگرش افرادکلیدی جامعه نگاه ویژه داشته است، افزود: از آنجایی که بحث سلامت، متکی بر پایههای پذیرش مردم و مسائل فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی است همه سازمانها باید در کنار دانشگاه علوم پزشکی ایلام برای کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش کنند.
گفتنی است؛ در این کارگروه نمایندگان سایر ادارات نیز حضور داشتند و راهکارها و پیشنهادات خود را در خصوص کنترل، کاهش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بیان کردند.