برچسب گذاری مواد غذایی با مصرف صحيح و اصولي مواد غذايي ارتباط مستقيم دارد
امتیاز:
دكتررسول دشتي در ادامه اظهار داشت: با پيشرفت صنايع غذايي و رقابت در اين زمينه ، گسترش تجارت بين المللي ، بالارفتن فرهنگ مردم و توجه به سلامتي جامعه ، برچسب گذاري به عنوان ابزاري مهم جهت اطلاع رساني به مصرف كنندگان به حساب مي آيد .وي خاطرنشان ساخت: هدف از تدوين اين ضابطه ساماندهي اطلاعات موجود روي برچسب هاي بسته. بندي مواد غذايي و مكمل هاي رژيمي - غذايي و ورزشي و بسترسازي لازم جهت جايگزيني تدريجي برچسب هاي موجود با موضوعات روز دنيا است . برچسب گذاري مواد غذايي و يا مكمل هاي رژيمي- غذايي ورزشي به معني ارتباط ميان توليد كننده و فروشنده از يك طرف با خريدار و مصرف كننده از طرف ديگر مي باشد.وي در ادامه ابراز داشت: بر اساس ماده 11 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برچسب کلیه مواد غذایی، مکمل های رژیمی-غذایی و ورزشی باید حاوی مطالبي همچون نام و نام تجاری محصول، شماره پروانه بهداشتی ساخت یا شماره شناسه نظارت بهداشتی برای محصولات تولید داخل، تاریخ تولید و انقضاﺀ مصرف، وزن خالص، سری ساخت، شرایط نگهداری، نحوه مصرف، ترکیبات یا مواد تشکیل دهنده(درصد مواد متشکله به ترتیب نزولی)، نام و نشانی تولید کننده یا بسته بندی کننده وجدول ارزش غذایی به صورت واضح، خوانا و پاک نشدنی باشند.دكتر دشتي يادآور شد: برچسب گذاری مواد غذایی از جمله موارد ضروری در آگاهی دادن به خریدار در هنگام خرید است، چرا که این حق مسلم خریدار است تا از محتوی آن چه می خرد، آگاهی کامل داشته باشد لذا موقع خرید محصولات غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی بر روی بسته بندی محصول دقت شود و در صورت مشاهده هر گونه مغایرت و مشکل با واحد اطلاع رسانی غذا و رسیدگی به شکایات معاونت غذا و داروی تماس حاصل شود.