استفاده ازنان های سفید مضرات جدي را به همراه خواهد داشت
امتیاز:
دکتر رسول دشتی اظهار داشت: در بسیاری از مراسمات مذهبی، اعیاد و سفره غذای روزانه از نان به عنوان نشانه ای از یمن و برکت الهی استفاده می شود.وي در ادامه تصريح كرد: گندم به علت امکان کشت در اکثر نقاط جهان و خواص منحصر بفرد تغذیه ای که منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، روی، اسیدفولیک و ویتامین E است و کیفیت فوق العاده پروتیین گلوتن به عنوان مهم ترین غله در جهان شناخته شده است.معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ايلام خاطرنشان كرد: از آنجایی که ویتامین ها و املاح در لایه های بیرونی گندم هستند و بخش اعظم این مواد مغذی طی عملیات تولید آرد حذف خواهند شد در نتیجه از کیفیت تغذیه ای آرد کاسته می گردد در حالي كه درکشورهای توسعه یافته عموماً ویتامین های گروه ب جهت بهبود ارزش تغذیه آرد به آن افزوده می شوند که به این عمل غنی سازی گفته می شود.دشتی به نیاز روزانه انسان به فیبرموجود در نان اشاره كرد و ابراز داشت: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان فیبر مورد نیاز هر نفر در روز حداقل 30 گرم است تا از ابتلاﺀ به بیماری ها مصون بماند که 15 گرم آن بایستی از طریق نان های سبوس دار و 15 گرم بقیه از طریق مصرف سبزیجات، میوه جات و حبوبات تأمین گردد.وي در ادامه خاطرنشان كرد: در جریان سبوس گیری 6 درصد کلسیم،77 درصد منیزیم،78 درصد روی، 89 درصد کبالت،98 درصد ویتامینTEو80 درصد ویتامین های ب1 ، ب3 وحدود75 درصد اسیدفولیک و مقادیر زیادی فیبر ازبین می رود كه با اين اقدامات و جدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی گندم دور ریز می شود.