صیانت از نعمت سلامتی وظیفه ای انسانی است
امتیاز:
به گزارش خبرنگار وب دا، دکتر راضی ناصری فر عنوان کرد: امروزه در کشورهای در حال توسعه سه شکل عمده بیماریهای واگیر مخصوصاً بیماریهای بافرپرید و فوپرید، بیماریهای غیر واگیر و آسیب های اجتماعی سلامتی مردم را مورد تهدید قرار می دهند.
وی با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی طی 3 دهه گذشته دستاوردهای ارزشمندی داشته و توانسته اقدامات خوبی برای بهبود وضع سلامتی مردم به ارمغان آورد، ابراز داشت: اما با توجه به نقش بیماری در سلامت، پیشرفت تکنولوژی و افزایش انتظارات مردم ضرورت داشت یک بازنگری در برنامه های تحول نظام سلامت مخصوصاً در حوزه بهداشت که در راستای تحول نظام سلامت در بیمارستانها باشد، صورت پذیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در ادامه این مبحث گفت: در این راستا اولویت های برنامه های تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت با هدف ارتقای خدمات پیشگیری در نواحی محروم روستایی، عشایری و حاشیه شهر و نیز تاکید بر برنامه ملی خودمراقبتی و افزایش همکاریهای بین بخشی با ارگانها و دستگاههای مختلف اجرا گردیده است.
وی تصریح کرد: در طی سالهای اخیر برنامه خدمات بهداشتی درمانی روستا و شهرهای کمتر از 20 هزار نفر و نقاط عشایری در استان ایلام انجام شد اما با مشکلات عدیده ای روبرو بود که خوشبختانه با برنامه تحول نظام سلامت این اشکالات تا حد زیادی تسخیص داده شده و راه کار لازم برای رفع آنها تبیین گردیده است مخصوصاً افزایش پرداختی به پرسنل بهداشتی درمانی تأمین مکمل های دارویی برای گروههای هدف، افزایش اقدام دارویی مورد ارائه، ارائه خدمات بهداشت و دندان برای گروههای هدف که شامل کودکان زیر14 سال و زنان و نیز ارتقای نظام مدیریتی ونظارتی این بند است که با تحقیق این مسائل می توان امیداور بود کیفیت ارائه خدمات به نحو شایانی تغییر یابد.
دکتر ناصری فر خاطر نشان کرد: برنامه دیگری که در این تحول مدنظر است، افزایش پوشش مراقبت های اولیه بهداشتی برای حاشیه شهر ایلام است که این امر با انجام سرشماری و تعیین مناطق حاشیه آغاز شده و قرار است در مناطق خاص با همکاری وزارت متبوع نسبت به استقرار واحدهای بهداشتی درمانی جهت مقابله با مشکلات تهدید کننده سلامتی اقدام شود.
وی اضافه نمود: اما برنامه جدیدی که قرار است در راستای بهبود خدمات عرضه گردد، پوشش برنامه پزشک خانواده در جهت مناطق شهری زیر50 هزار نفر جمعیت که این برنامه در شهرستانهای ایوان، دهلران و آبدانان انجام خواهد شد به نحوی که در این شهرستانها خدمات برنامه پزشک خانواده با ترکیب بندی بیماریهای غیر واگیر و آسیب های اجتماعی و با استراتژی برنامه خود مراقبتی و بهره گیری از خدمات سفیران سلامت و رابطین بهداشتی نسبت به بهبود وضعیت و ارتقاء خدمات در این مناطق اقدام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بیان داشت: جهت تحقق برنامه های قبلی و اشاره شده اقداماتی توسط وزارت متبوع به منظور تحقق تحول حوزه بهداشت در نظام سلامت صورت پذیرد از جمله آموزش و توانمندسازی مدیران و تیم سلامت مراکز بهداشت و درمانی در قالب برگزاری دوره های آموزشی و تعیین معیارهای لازم برای انتصاب مدیران حوزه بهداشت و نیز استقرار نظام مناسب پایش و ارزیابی مدیریت خدمات سلامت و تکمیل تجهیز شبکه های بهداشتی و درمانی در سطح استان می باشد.
وی در ادامه گفت: در این راستا تاکید بر تقویت ارتباط و همکاری بخش بهداشت با مراکز پژوهشی مخصوصاً از طریق اجرای پروژه های HSR (تحقیق در سیستم های بهداشت) و نیز بهبود نظام اطلاعات سلامت از طریق تقویت پرونده الکترونیک می توان زمینه های لازم را برای تحقق این تحول فراهم کرد.
دکتر ناصری فر اظهار نمود: امید است با اجرای برنامه های تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، ترتیبی اتخاذ شود تا از منابع به صورت بهینه استفاده گردد و کیفیت خدمات مطلوب تر شود که نهایتاً رضایتمندی مردم در پی داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در پایان سخنان خود یادآوری کرد: بدیهی است تحقق این برنامه ها با همکاری و مساعدت مسئولین استانی و حمایت لازم از طرف آنان و نیز همکاری و تعامل خوب مردم و اراده محکم پرسنل زحمتکش بهداشتی و درمانی باعث این تحول و ارتقاء آن خواهد شد.